19 / 04 / 2024

apartmanda oy kullanacaklar

apartmanda oy kullanacaklar

Apartmanda yapılan toplantılarda kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanıyor ve oy çokluğuyla karar veriyor. Peki, apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

6 adımda oy kullanmak: Bunlara çok dikkat edin!

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçmenler, 14 Mayıs 2023 Pazar günü oy kullanacaklar. Peki, nasıl oy kullanılır? Oy kullanırken nelere dikkat edilir?

Nişantaşı'nda ünlülerin yaşadığı apartmanda dolandırıcılık şoku! 

Nişantaşı'nda bulunan apartmanda ünlü isimleri dolandırıp kaçan apartman görevlisi ailesini de arkada bırakarak kayıplara karıştı.

Apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliği mi oy çokluğu mu gerekir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliğinin mi oy çokluğunun mu gerekli olduğunu kaleme aldı.

İzmir'de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde önceki gece bir apartmanın temelinde kayma meydana geldi. Tahliye edilen apartmanda ölçüm için çalışmalar başladı. 

Oy Projects Mimarlık Ve Uluslararası Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oy Projects Mimarlık Ve Uluslararası Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Özlem Yetkin tarafından kuruldu.

Apartmanda kedi köpek besleyenler dikkat! TBMM'ye sunuldu!

CHP’li vekil Mahmut Tanal, kat mülkiyeti yönetim planıyla, site ve apartmanda yaşayanların hayvan beslemelerinin keyfi olarak yasaklanmasına karşı TBMM’ye kanun teklifi sundu.

Apartmanda köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanda Apartmanda kedi-köpek beslemeyi kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Aynı dairede oturanlar kat maliki sıfatıyla oy kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aynı dairede annesiyle oturan bir evlat (tapu annenin üzerine ise) toplantıda kat maliki sıfatıyla oy kullanabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

12 maddede site yönetimleri toplantılarında oy hesabı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimleri toplantılarında oy hesabı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Gültepe imar planları oy birliği ile kabul edildi!

Gültepe Belediyesi İmar Planları, Konak Belediyesi Aralık ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda oy birliği ile kabul edildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu projeden sonra Beşetepeler Bölgesi'ne başlayacaklarını söyledi...

Apartmanda kedi, köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Apartmanda kedi-köpek beslemek kanunen yasak değil. Ancak yönetim planında yasaksa, köpeğiniz belli bir desibelin üzerinde havlıyor, çevreyi kirletiyorsa dikkat...

Apartmanda internet kafe nasıl açılır?

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe göre, tapuda iş yeri olarak görünen yerlerde, yönetim planında aksine bir hüküm yoksa kat maliklerinin oyçokluğu ile aldığı kararla internet kafe açmak mümkün...

Sitede ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bireysel kombi sistemine geçmek istiyoruz. Bize, yönetim planımızı 4/5 oy oranıyla değiştirerek apartman yönetimine geçmemiz, sonra apartman yönetimlerinin her apartmanda yüzde 51 ile bireysel doğalgaza geçmesi önerildi. Bu mümkün mü?' sorusunu yanıtladı.

apartmanda oy kullanacaklar Haberi

apartmanda oy kullanacaklar

Apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Apartmanda yapılan toplantılarda kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanıyor ve oy çokluğuyla karar veriyor.

Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılıyor. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğu oluyor. Peki, apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?


Apartmanlarda oy hakkı kullanım esasları:

- Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahiptir.


-Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla beraber onun malik olduğu bağımsız bölümlerin sayısı ne olursa olsun, sahip olacağı oy sayısı bütün oyların üçte birinden fazla olamaz; oy hesabı yapılırken kesirler gözönüne alınmaz.

- Bir bağımsız bölümün birden ziyade...