29 / 03 / 2024

Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği

Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği

Kuveyt, Bağımsızlığının 50. Yılını kutladı. Kutlamalar için Kuveyt’in Türkiye Büyük Elçiliği Ankara Sheraton otelinde bir davet verdi. Büyükelçi sayın Abdullah Abdulaziz El Duveyk’in daveti üzerine 22 Şubat 2013 Cuma günü kutlamalara katıldım.

Yurtdışı konut satışında lobi dernekçiliğinin önemi!

Yeni mütekabiliyet yasası ile birlikte konut üreticileri yurtdışı müşteri arayışında. Türk ihracatçı şirketleri, yıllardır ihracat yaptıkları için yurtdışı satışta, pazarlamada ve reklam tanıtımda deneyimli....

Konut geliştirici şirketlere Arap yatırımcı bulma!

Birçok yabancı fon Türkiye’ye para satma peşinde. Bazıları da gayrimenkul projelerine ortak olma peşinde. Konut projesi olan proje geliştirici şirketler ise yabancı ortak bulma peşinde. Yabancı ortak nasıl bulunur?..

Araplara proje sunmak isteyenleri bekliyoruz!

Yaz ayları geldi… İç piyasa durgun.. Gözler Araplarda… Bu yaz Araplar ne kadar konut alacak? Araplara konut satmak için nelere dikkat etmek gerekir....

Londra'nın malikaneleri kapış kapış gidiyor! Bakın bu malikaneleri kim alıyor! 

Londra'daki süper prime emlak piyasası adeta bir patlama yaşıyor. Suudi Arabistan, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'den gelen alıcılar, metrekare başına ortalama 4 bin 306 Sterlin'e çıkan malikaneleri kapış kapış alıyor.

2040 yılının en zengin ülkesi hangisi? 2040'ın en zengin 20 ekonomisi açıklandı, listede Türkiye var mı? 

2040 senesinde dünyanın en zengin ülkeleri ve en büyük ekonomileri olacak ülkeler kaydedildi. Yapılan değerlendirme ile 2040 senesinin en büyük 20 ekonomisi açıklandı. Açıklanan listede Türkiye de var. 

İnşaat sektörü Arap yatırımcılar ile buluşacak...

TÜRAP ve TurabExpo, 21. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti'nden yer alan yatırımcılar Türkiye’deki gayrimenkul firmaları ile buluşturacaklar. İşte haberin detayları...

Karmod'un prefabrik evlerine Orta Doğu ve Arap ülkelerinden yoğun talep!

Dünyanın birçok ülkesinde projeler hayata geçiren Karmod'un prefabrik evleri Orta Doğu ve Arap ülkelerinden de yoğun talep görüyor.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Avrupa Birliği ülkeleri, 2035'te benzinli ve dizel arabaları yasaklamayı onayladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, 2035'ten itibaren benzinli ve dizel motora sahip yeni otomobillerin satışını yasaklama girişimi için onay verdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Arabanızın deposunu fulleyin! Kritik gün yarın…

AB ülkelerinden yeni karar... Rusya'dan deniz yoluyla yapılan ham petrol ithalatına ambargo uygulanıyordu. AB ülkeleri uygulanan ambargonun benzerini Rus rafineri petrol ürünlerine uygulamaya hazırlanıyor. Aynı zamanda G7 ülkeleri ve AB ülkelerinde de tavan fiyat uygulamasına geçilecek.

Almanya "fırsat kartını" çıkardı! Binlerce işçi alınacak

Almanya'nın işgücü açığını kapatmak için Balkan ülkeleri ve Türkiye başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden işçi alımı yapacağı belirtildi.

AB ve ABD'nin yaptırımları ters tepti! Rusya'nın gelirleri düşeceğine arttı

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar beklenenin aksine ülkenin gelirlerini düşürmek yerine artışa neden oldu. Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ekonomi üzerindeki etkileri şaşırtıyor.

Türk markalar gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleşiyor!

Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek yaptığı açıklamada, Türk markaların gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleştiğini söyledi.

Nevşehir'de 7.3 milyon TL'ye icradan satılık şarap fabrikası!

T.C. Nevşehir İcra Dairesi, Nevşehir ili, Merkez ilçesi, Bahçelievler Mahallesi, 2517 ada 2 parselde kayıtlı kargir şarap fabrikası ve bahçesini 7 milyon 347 bin 250 TL'ye satıyor...

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Türk müteahhitleri Avrupa’ya yöneldi!

Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’da birçok ülke ile yaşanan siyasi sorunlar ve iç karışıklıklar, Rus ekonomisindeki sıkıntılar, Türk müteahhitlerini Avrupa’ya yönlendirdi. Özellikle Cengiz Holding, kara ve demiryolu ile birlikte tünel ihaleleriyle gündemde olan Slovenya’da projeler hayata geçiriyor.

Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği Haberi

Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği

Kuveyt, Bağımsızlığının 50. Yılını kutladı. Kutlamalar için Kuveyt’in Türkiye Büyük Elçiliği Ankara Sheraton otelinde bir davet verdi. Büyükelçi sayın Abdullah Abdulaziz El Duveyk’in daveti üzerine 22 Şubat 2013 Cuma günü kutlamalara katıldım. Kalabalık olan resepsiyonda, Suudi Arabistan, Sudan, Irak, Lübnan, Fas, Cezayir gibi Arap ülkelerinin büyük elçiliklerinde görev yapan Arap diplomatlarla sohbet ettik. Hepsi ile ayrı ayrı randevulaştık.

Konu elbette mütekabiliyet yasası idi. 

Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği olarak Cidde ve Riyad’da düzenleyeceğimiz “Türkiye Gayrimenkul Sektörüne Yatırımın Avantajları” isimli konferans Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin çok ilgisini çekti. Bu hafta içerisinde konuyla ilgili elçilikte bir toplantı yapacağız. 

Kuveytliler, Arap ülkeleri içerisinde Türkiye’ye en fazla hem turizm hem de iş açısından ilgi gösteren ülkedir. Bunun önemli nedenlerinden biri...