25 / 04 / 2024

arap yatırımcı türkiye

arap yatırımcı türkiye

Birçok yabancı fon Türkiye’ye para satma peşinde. Bazıları da gayrimenkul projelerine ortak olma peşinde. Konut projesi olan proje geliştirici şirketler ise yabancı ortak bulma peşinde. Yabancı ortak nasıl bulunur?..

Araplar Türkiye'de gayrimenkul yatırımına güveniyor!

Bahreyn'de bu yıl 24'üncüsü düzenlenen İslami Bankacılık Konferansı sırasında  Jarrar Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Türkiye ile Bahreyn arasında çok güçlü bağ olduğunu ifade etti.

Internationul Realty Plus, Arap ortakla körfeze açıldı!

Markalı emlak danışmanlığı firması olan Internationul Realty Plus, Arap sermayesini, Körfez ülkelerindeki temsilcilikleri üzerinden, Türkiye’de gayrimenkul yatırımına çekmeyi planlıyor.

Arap yatırımcılar gayrimenkul için Türkiye'ye geliyor!

Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden 500 kişilik Arap yatırımcı ve iş adamı grubu, 24-26 Nisan'da İstanbulda olacak. Araplar bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Türk, Arap Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'ne gelecek..

Araplar Türkiye'den 910 bin metrekare taşınmaz aldı!

AVM’lerde sürekli görmeye alıştığımız Araplar, gayrimenkulde de en büyük alıcı olurken 2013'te 735 bin m2 mülk alan araplar bu yıl rakamı 2 milyona çıkardı.

Ayhan Taflan: Tercümanlar konut fiyatını yabancı yatırımcıya fazla söylüyor!

Trabzon İnşaatçılar Odası ve Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan, tercümanların konutları fahiş fiyatlardan sattırdığına dikkat çekti. Örneğin 300 bin TL'lik olan bir konutun fiyatını 400 bin TL olarak söyleyebiliyorlar...

Arap yatırımcılar en çok kiracılı ofislerle ilgileniyor!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Arap yatırımcıların konuttan çok, kiracılı ofislere ilgi gösterdiğini belirtti...

İnşaat sektörü Arap yatırımcılar ile buluşacak...

TÜRAP ve TurabExpo, 21. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti'nden yer alan yatırımcılar Türkiye’deki gayrimenkul firmaları ile buluşturacaklar. İşte haberin detayları...

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Arap iş insanlarının yatırımda gözü Türkiye'de!

Arap asıllı Türk iş insanlarından meydana gelen ve Körfez bölgesindeki Arap yatırımcılara yol gösteren ARTİAD derneği, Türkiye’deki yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla İsra Holding yöneticileri ile “Türkiye’de Yatırım Fırsatları” konulu kahvaltılı toplantıda buluştu. 

Lüks konut yatırımında ilk tercih İstanbul!

Yabancı ve yerli yatırımcı Türkiye'de konut yatırımına devam ediyor. Yatırımcılar özellikler lüks konut yatırımında İstanbul'u tercih ediyor.

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

Türkiye’deki konut projeleri Arap dünyasında tanıtılacak!

TÜRAP ve TurabExpo, tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı”nda bin 500 Arap yatırımcı Türkiye’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşacak.

Türk inşaatçılar Arap yatırımcılarla bir araya gelecek!

Türk Arap Ülkeleri İş birliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo, bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği ‘Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı’nda, bin 500 Arap yatırımcıyı Türkiye’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşturacak...

Asyalı yatırımcı Türkiye'den ev alıyor!

Türkiye ile Çin arasındaki ticaretin artması gayrimenkul piyasalarına da yansıdı. Üç sene önce Türkiye’den en fazla gayrimenkul alan 10 ülke arasında iken sonraki yıllarda alımları düşen Çinliler, yeniden gayrimenkul alımı yapmaya başladı.

AVM’lere Asyalı ve Arap yatırımcılar talip!

Her türlü saldırıya rağmen ekonomisini ayakta tutmayı başaran Türkiye’ye yabancı yatırımcının da iştahı kabardı. Arap ve Asyalı yatırımcılar, bitmiş AVM’leri almak için görüşmelere hız verdi.

2 bin 611 yabancı yatırımcı Türk vatandaşı oldu!

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin değiştirilmesinden beri çok sayıda ülkeden 2 bin 611 yabancı yatırımcı, Türk vatandaşı olurken, yabancı yatırımcıların sayısı 9 bin 962'ye ulaştı.

Arap yatırımcı kentsel dönüşüme geliyor!

Pendik’te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Masar İnşaat’ın Başkanı Ghassan “Ortadoğulu yatırımcılar olarak Türkiye’yi çok seviyoruz. Arap yatırımcı kentsel dönüşüme girmek için fırsat bekliyor” şeklinde konuştu.

Arap işadamlarından İstanbul'a emlak çıkarması!

TÜRAP ve TurabExpo, bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek "Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı"nda, bin 500 Arap yatırımcı Türkiye'deki gayrimenkul firmalarıyla bir araya gelecek.

arap yatırımcı türkiye Haberi

arap yatırımcı türkiye

Para kendisine güvenli bir liman arayışında. Türkiye yabancılar için giderek cazip bir ülke konumuna geldi. Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (ARAPTÜRKGYD) kurulduğu günden bugüne sektörde ciddi lobi faaliyetlerine devam etmektedir. Yurtdışı fonları derneğimizin kapısını çalmaya başladı. Yabancı yatırımcılar Türkiye’de doğru ortak bulma peşinde… 

Konut sektörü yeni ve hızlı gelişen bir sektör. Yabancı ortaklıklarla yeni yeni karşılaşıyor. Sektörde DAP  Yapı, Ege Yapı, Ağaoğlu Grubu gibi şirketler yabancılarla iş yapmaya başladı. Sektördeki her şirket projelerinden az da olsa yabancılara satış yapmaya devam etmektedir. İstanbul’daki konut projelerine daha çok Araplar ilgi göstermektedir. Küçük çaplı Arap yatırımcılar ise Türkiye’deki konut projelerinden 10 ile 50 arasında daire alıp daha sonra satmak istiyorlar…

Arap yatırımcılara ulaşmak Avrupa ülkelerinin yatırımcılarına ulaşmaktan zordur. Çünkü Arap yatırımcılar...