25 / 04 / 2024

Arkitera Mimarlıkta Kariyer

Arkitera Mimarlıkta Kariyer

Arkitera Mimarlık Mimarlıkta Kariyer paneli düzenliyor. Panel kapsamında, eğitimleri sonrasında mimarlık, gayrimenkul, tasarım gibi alanlarda kariyerlerini geliştiren mimarlar konuyla ilgili görüşlerini ve yol haritalarını paylaşacak...

Mimarlıkta özgürlük büyük önem taşıyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında mimari çalışmalarda özgürlüğün önemini kaleme aldı. 

Önem Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Önem Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halit Göktaş ve Muhittin Kirişçi ortaklığında kuruldu.

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Yüzyıllar boyunca müzik mimariyi nasıl etkiledi?

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından ilk kez 2010 yılında, Türkiye’nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu olarak verilen Arkitera Seyahat Bursu'nu alan Alihan Sağlam, müziğin, mimariyi etkileme şekillerini dört ülkede incelediği  “Come prima" başlıklı çalışmasını tamamladı...

Fmg Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fmg Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Göktaş tarafından kuruldu. 

İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi!

ODTÜ URAP Laboratuvarı tarafından hazırlanan dünya genelindeki üniversitelerin bilim alanları başarısını gösteren sıralamada İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi..

Lüleburgaz Otobüs Terminali'ne mimari ödül verildi!

TÜRKİYE'nin örnek otogarları arasında yer alan Lüleburgaz Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından önemli bir ödüle layık görüldü.

3. GROHE Live!Center Buluşmaları’nda konut projeleri konuşuldu!

GROHE Türkiye ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle üçüncüsü düzenlenen GROHE Live!Center (GL!C) Buluşmaları’nda konut projelerinin en tanınmış 5 mimarlık ofisinin temsilcileri güncel projelerini paylaşıldı.

Mimarlıkta yeni bir iklim başlasın istiyoruz!

Edebiyatta Mimarlık kitabının tanıtımı kapsamında, 25 Ekim Salı akşamı Yapı-Endüstri Merkezi Fulya sahnesinde “Edebiyattaki Mimarlığı Konuşalım” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

THBB Mimarlık Ödülleri için son başvuru 3 Ekim'de!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 4 yılda bir verilen THBB Mimarlık Ödülleri’ni bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi desteğiyle düzenliyor. THBB 2016 Mimarlık Ödülleri, geçmiş yıllardan farklı olarak 3 aşamalı bir değerlendirme süreci sonucunda sahibini bulacak.

Türkiye Hazır Beton Birliği Mimarlık Ödülleri başvuruları başladı!

2004 yılında verilmeye başlanan ve 4. kez sahiplerini bulacak olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Mimarlık Ödülleri bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi desteği ile düzenleniyor.

Mimarlar İşlerini Anlatıyor semineri 24 Mayıs'ta!

Dünyanın önde gelen sıhhi tesisat üreticisi GROHE Türkiye ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğinde mimarlara yönelik GL!C (GROHE Live!Center) Buluşmaları’na devam ediyor.

GROHE Live!Center semineri 29 Mart'ta!

GROHE Türkiye ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğinde mimarlara yönelik GL!C (GROHE Live!Center) Buluşmaları düzenleniyor. 29 Mart Salı günü ilk ayağı gerçekleşecek olan seminer serisinin teması ise “Su” olacak.

Arkitera Mimarlıkta Kariyer Haberi

Arkitera Mimarlıkta Kariyer

Arkitera Mimarlık 8 Ekim 2013 günü Mimarlıkta Kariyer paneli düzenliyor.


Mimarlık eğitiminin desteklediği çok yönlülük mimarların farklı dallarda başarılı olmalarına ve ilerlemelerine olanak sağlıyor. Kimi zaman gayrimenkul ve ürün tasarımı gibi mimarlık disipliniyle ilişkili branşlarda profesyonel yaşamlarına devam eden mimarlar, kimi zaman da tamamen farklı alanlarda varlık göstererek isimlerini duyurabiliyor. Genç mimarlar, mimarlık fakültelerinden mezun olduklarında muhtelif rotalarda hayatlarını çizerken mesleki yeterliliklerinden ziyade farklı özellikleriyle öne çıkıyor... Pek çok mesleki alana ivedilikle uyum sağlayabilen genç profesyoneller mimarlık formasyonunu iyi bir temel olarak değerlendirerek üstüne başarılı kurgular inşa ederek dikkat çekiyor.


Panel kapsamında, eğitimleri sonrasında mimarlık, gayrimenkul, tasarım gibi alanlarda kariyerlerini geliştiren mimarlar konuyla ilgili görüşlerini ve kendi yol haritalarını paylaşacak.


8 Ekim 2013 günü düzenlenecek olan panel Arkitera Mimarlık kMerkezi'nde saat 09.00'da...