28 / 03 / 2024

arsa birim değeri

arsa birim değeri

Eva Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli, arsa değerinin yüksekliğinin konut üzerindeki etkisinden bahsetti.

Torun Tower'ın değeri 14 milyar TL'yi aştı! 

Torunlar GYO tarafından arsa değeri dahil olacak şekilde Torun Tower'ın 2023 yıl sonu değeri açıklandı. İşte o rakam...

Özak GYO'nun Bodrum ve Didim'deki 2 gayrimenkulünün değeri belli oldu! İşte o rakamlar...

Özak GYO, Didim Altınkum'da yer alan arsa ile Bodrum Akyarlar'da yer alan arsalarının 2022 değerlerini açıkladı. Peki Özak GYO'nun Bodrum ve Didim'deki 2 gayrimenkulünün değeri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

O ilde konut fiyatları yüzde 100'den fazla arttı! Metrekare birim değeri 20 bin TL'ye ulaştı!

Manisa’da sitelerin metrekare birim değerlerinin 15 bin TL ile 20 bin TL, mahalle merkezinde bulunan metrekare konut değerlerinin ise 8 bin TL ile 10 bin TL civarında olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...

Nidapark İstinye'nin değeri belli oldu! İşte dudak uçuklatan o rakam...

Emlak Konut GYO Nidapark İstinye (İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi) projesine ilişkin değerleme raporunu açıkladı. Peki Nidapark İstinye projesinin güncel değeri kaç TL oldu? İşte o rakam...

Evora İzmir'in değeri açıkladı! İşte o rakam...

Emlak Konut GYO Evora İzmir (İzmir Konak 1.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi) projesine ilişkin değerleme raporunu bugün yayınladı. Peki, Evora İzmir'in değeri ne kadar?

Nidapark İstinye'nin değeri açıklandı! İşte o rakam...

Emlak Konut GYO Nidapark İstinye (İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi) projesine ilişkin değerleme raporunu bugün yayınladı. Peki Nidapark İstinye projesinin güncel değeri ne kadar oldu? 

212 AVM'nin değeri belli oldu!

Edip Gayrimenkul'ün İstanbul Mahmutbey'de konumlanan 212 AVM'nin değeri 922 milyon 575 bin TL olurken, aynı bölgedeki şirket arsa hissesinin değeri 350 bin TL oldu. 

Portoran Boulevard Çankaya'nın değeri belli oldu!

Sinpaş GYO Portoran Boulevard Çankaya projesinin arsa değeri 662 milyon 110 bin TL, hali hazır durum değeri 1 milyar 698 milyon 185 bin 860 TL, tamamlanmış halinin değeri ise 4 milyar 259 milyon 890 bin TL olarak belirlendi.

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki gayrimenkullerinin değeri belli oldu!

Alarko  GYO'nun Büyükçekmece'deki 2 adet arsa ve bir adet tarlasının değeri belli oldu. Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki gayrimenkullerin değeri ne kadar? İşte ayrıntılar...

İş GYO Taksim Ofis Lamartine binasının değeri ne kadar?

İş GYO Taksim Ofis Lamartine binasının pazar değeri 105 milyon 120 bin TL, yıllık toplam kira değeri 3 milyon 657 bin 180 TL, ortalama aylık birim kira değeri 77,18 TL olarak belirlendi. 

İş GYO Ankara İş Kule'nin değeri ne kadar?

İş GYO ait Ankara İş Kule'nin pazar değeri 178 milyon 185 bin TL, taşınmazın yıllık toplam kira değeri 6 milyon 600 bin TL, ortalama aylık birim kira değeri ise 20,00 TL olarak belirlendi. 

İstanbul'un arsa değeri 23,4 trilyon liraya ulaştı!

Mega kent İstanbul'un arsa değeri 23,4 trilyon TL'ye ulaştı. Peki arsa değeri en yüksek ilçeler hangileri?

Kayseri OSB'nin arsa değeri 12 milyar TL'ye ulaştı!

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "OSB’mizin toplam alanı 22 milyon metrekare. Burada 1250 parsel var" dedi. Nursaçan, "OSB’mizin toplam arsa değeri 12 milyar lirayı buluyor" diye konuştu.

arsa birim değeri Haberi

arsa birim değeri

Eva Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli, şirket olarak son yıllarda yaptıkları değerleme çalışmalarında özellikle sosyo ekonomik düzeyi yüksek kişilerce tercih edilen, arsa birim değerinin yüksek olduğu ilçelerdeki sıfır konutlarda oda bazında fiyatlama problemi olduğunu belirtti. 

Ortak hacimler ve ilave alanlar fiyatı etkiliyor

Gayrimenkulün standart doğası gereği satın alınan mülkte metrekare büyüdükçe ortalama birim metrekare satış bedelinin düşmesi gerektiğini söyleyen Şeyma Şehirli, 'Ancak oda sayısı artarken beraberinde mutfak, banyo gibi ortak hacimler de büyüyor. Ortak hacimlerle ve projeden gelen ilave alanlarla beraber konutun fiyatı da katlanarak artıyor. Örneklem olarak seçtiğimiz Anadolu Yakası’nda Kadıköy‘de ve Avrupa Yakası’nda Beşiktaş‘ta beklenenin aksine metrekare büyüdükçe birim metrekare düşüş gösterse de, artı 1 oda olunca fiyatların korelasyonu değişiyor' dedi.

İlave odaların getirdiği yük 40-50 metrekare

Tercih edilen...