24 / 04 / 2024

arsa fiyatları 2018

arsa fiyatları 2018

Konut sektöründe yaşanan durgunluk arsa fiyatlarına da yansıdı. Konut sektöründe yatırımların azalması, arsa fiyatlarını da düşürdü.  TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, konu ile ilgili konuştu...

Yatırımcı ilgisi arsa ve araziye kayıyor!

Mali piyasalarda ve dövizde yaşanan hareketlilik gayrimenkul satışlarında yavaşlamaya sebep oldu. Sektör temsilcileri özellikle son birkaç ayda elinde dövizi olan ve gayrimenkul almayı bekleyen yatırımcıların beklemeye geçtiğini dile getiriyorlar. 

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını nasıl etkiledi?

18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Henüz hizmete açılmayan köprü şimdiden arsa fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

5 büyük ilde arsa fiyatları yüzde 14 ile yüzde 47 arasında arttı!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom’un verilerine göre 5 büyük şehirde arsa fiyatları son 1 senede yüzde 14 ile yüzde 47 arasında, arazi fiyatları ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında arttı.

Müstakile talep, arsa fiyatlarını artırdı!

Pandeminin ardından tek katlı müstakil evleri talebin artması arsa satışlarını etkiledi. Aylık 80-90 bin olan konut dışı gayrimenkul satışı 135 bine ulaştı. Artan taleple beraber son bir yılda arsa fiyatları yüzde 47’ye varan oranda artış kaydetti.

Bodrum'da konut ve arsa fiyatları arttı!

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, Bodrum'da konut ve arsa fiyatlarının da artığını söyledi.

Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları yüzde 25 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talepler gittikçe artıyor. Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları ise yüzde 25 oranında arttı...

Kocaeli'de fabrika kurulacağı duyuruldu! Arsa fiyatları yüzde 50 arttı!

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde, otomotiv devleri Ford Otosan ve Volkswage'nin fabrika kuracağını açıklaması, bölgede bulunan arsa fiyatlarını yükseltti.

Gönen Buğdaylı Mahallesinde arsa fiyatları ikiye katlandı!

Gönen Buğdaylı Mahallesinde Sanayi yatırımları sürdüğü  için tarla arsa fiyatları ikiye katlandı...

Yerli otomobilin üretileceği fabrika yakınındaki köyde arsa fiyatları zirve yaptı!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın hayata geçirileceği Bursa'nın Gemlik ilçesindeki alana komşu Gençali Mahallesi’nde ev ve arsa fiyatlarının 10 katına kadar çıktığı bildirildi.

Antalya’da konut ve arsa fiyatları yatırımcıları şaşırttı!

Antalya’da hızla artan konut ve arsa fiyatları, uygun kredi fırsatından yararlanıp ev ve arsa almak isteyenleri şaşırttı. Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, “Fiyatlar bir anda 2 kat arttı” diye konuştu.

Kanal İstanbul güzergahındaki arsa fiyatları uçtu!

Kanal İstanbul projesinin yapılması tartışmaları devam ederken, bölgede arsa fiyatları yükselmeye başladı. Projeyle birlikte arsa fiyatlarında yüzde 20 yükseliş yaşandı...

Nef City 82 arsa fiyatları!

Nef City 82 arsa fiyatları haberimizde yer alıyor. Proje Kırşehir Kaman'da hayata geçiriliyor. İşte Nef City 82 arsa fiyatları...

Kaş’ta konut imarlı arsa fiyatları yüzde 171 arttı!

Beyaz yakalıların en çok tercih ettiği tatil beldelerinden birisi. Kaş’ta son üç yılda konut imarlı arsa fiyatları yüzde 171 oranında arttı. Arsa yatırımı açısından öne çıkan bölgelerin başında Çukurbağ ve Bayındır Köyü geliyor...

İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu konut ve arsa fiyatlarını uçurdu!

Açılışı merakla beklenen İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu projesi 3 senedir konut ve arsa fiyatlarını artırıyor

arsa fiyatları 2018 Haberi

arsa fiyatları 2018

Konut sektöründe yaşanan gelişmeler doğrudan arsa fiyatlarına yansıdı. Konutta yatırımların azalması, lüks cadde ve ilçelerdeki arsa fiyatlarınının düşmesine neden oldu. 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye’de genelde konut yapış metodumuzda nakit arsa alımı çok tercih edilen bir yol olmadığı için arsaların reel değer artışını izlemek oldukça zor. Hasılat paylaşım ve kat karşılığı inşaat sözleşmeleri ile konut geliştirmenin yaygın olması, nakit el değiştirme sayısının azlığı arsa değerlerindeki değişimi izlemeye çok fırsat vermese de oranlardaki değişim bu yıl belirgin olarak görülüyor" dedi.

Dünya Gazetesi'nden Uğurcan Gökçen'in haberine göre Maya, "Bu dönemde arsa değerlerindeki artış geçtiğimiz yıllardakine benzer bir performans göstermiyor" diyen Maya, "Dolar bazlı olan piyasalarda TL'ye dönüş, konut fiyatlarındaki artışın geçtiğimiz yıllara kıyasla azalması...