29 / 03 / 2024

arsa payı dava

arsa payı dava

ŞEHİR merkezinde kalan boş arsalar her zaman sahiplerinin başına iş açar. Belediyeler başta olmak üzere diğer bazı kamu kurum ve kuruluşları böyle arsaları kendi mülkiyetlerine almak için sahibinin canından bezdirebilirler.

Arsa payı inşaat sektörünü zorluyor, uygun fiyatlı konut bulmak imkansız!

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küpeli, arsa payının yüksek olmasının inşaat sektörünü zorladığını belirtti.

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılır?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi aynı zamanda kat karşılığı anlaşması olarak da bilinir. Boş bir arsanız veya mevcut bir binanın tamamen yeniden inşa edilmesi gereken bir durumda bir inşaat firması ile görüşerek kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlemeniz gerekebilir.

Arsa payı nedir? Arsa payı neye göre belirlenir?

Yasal olarak, tapuda arsa payları kurallara göre dağıtılmalıdır. Bu pay, belirlenmiş şekilde olduğu için doğru bir şekilde hesaplanmalıdır. Peki arsa payı nedir, neye göre belirlenir ve nasıl hesaplanır? İşte arsa payı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Arriva Assos Terra Silva'da arsa payı peşin kalanı 17 ay vade fırsatıyla satışta!

Dört mevsim yaşam için tasarlanan  Arriva Assos Terra Silva'da arsa payı peşin kalanı 17 ay vade fırsatıyla satışta. Peki Arriva Assos Terra Silva projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte Arriva Assos Terra Silva projesi ile ilgili detaylar...

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Tapuda arsa payı ne anlama gelir?

Tapuda belli başlı bilinmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Hem konut hem de arsa sahibinin tapuya dair birtakım bilgilere hakim olması beklenir. İşte Tapuda arsa payı ne anlama gelir? sorusunun yanıtı!

Arsa payı nedir? Arsa payı nasıl hesaplanır?

Arsa payı hesaplama, genellikle arsa sahipleri ile müteahhitler arasında gerçekleştirilen bir durumdur. Ancak bazı durumlarda arsa payı hesaplaması, arsaların sahiplerinin başka mal sahipleri ile arasında da gerçekleşebilir.

İl Özel İdaresi'nden arsa karşılığı ihalesi!

Sivas İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, arsa payı karşılığı dükkan yapım işi ihale edecek. İşte ihale ile ilgili detaylar...

Sultangazi'de arsa payı karşılığı ihalesi!

İstanbul İli Sultangazi Belediye Başkanlığı, arsa payı karşılığı inşaat ihalesi gerçekleştiriyor. Söz konusu ihale 18 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.

Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapu işlemlerine birtakım sorular sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

arsa payı dava Haberi

arsa payı dava

ŞEHİR merkezinde kalan boş arsalar her zaman sahiplerinin başına iş açar. 

Belediyeler başta olmak üzere diğer bazı kamu kurum ve kuruluşları böyle arsaları kendi mülkiyetlerine almak için sahibinin canından bezdirebilirler. 

İstanbul Avcılar'da bulunan bir arsa ile ilgili 30 yıldır yaşanan 'imar' sorununu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) çözüldü. Arsa sahibinin, 'Belediye, arsamı ne kullanmama izin veriyor, ne de kamulaştırma bedelini ödüyor' yönündeki başvurusunu yerinde bulan AİHM, 'mülkiyet hakkı ihlali' vurgusu yaptı. 

Türkiye'de benzer durumda olan binlerce arsa sahibinin olduğuna işaret edilerek, AİHM kararının emsal nitelikte olduğuna vurgu yapılıyor. 

Bir gazetede yayınlanan haberde AİHM'e başvuran hak sahibin avukatı konunun inceliklerini ve alınan kararı şu şekilde anlatmış: Başvuruda, arsa bedeli ödenmediği gibi, mal sahibinin mülkünü 30 yıldır değerlendiremediğine de işaret edildi. AHİM vermiş olduğu bu...