27 / 04 / 2024

arsa tapulu daire alınır mı

arsa tapulu daire alınır mı

Arsa tapusuna sahip olan evler henüz tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesi alınmamış oluyor. Peki, arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapulu daire nedir?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde kat mülkiyeti tapusu kuruluyor. Peki, arsa tapulu daire nedir? Arsa tapusu nasıl kurulur?

Arsa tapulu ev alınır mı?

Arsa tapulu evler, henüz inşaat çalışmaları tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesini tamamlamamış yapılardaki bağımsız bölümlere deniyor. Peki arsa tapulu ev alınır mı?

Arsa tapulu evin devri!

Arsa tapulu evlerin tapu belgesinde; Konutun ya da işyerinin metrekaresi değil, konut/işyeri başına düşen arsa miktarı yazılıyor. Peki Arsa tapulu evin devri nasıl olur? İşte yanıtı...

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Hisseli yere ev yaparsam ne olur? Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. Bu yüzden bu konuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen konular!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

O ilde 2 arsa, 6 daire ile 1 adet arazi satılıyor! Ev ve arsa alacaklar dikkat!

Sakarya ili Erenler Belediyesi, Sakarya ili, Erenler ilçesinde yer alan 2 arsa, 6 daire ile 1 adet araziyi satıyor. İşte fiyatlar ve tüm detaylar...

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Milli Emlak İstanbul'da taksitle 6 arsa 1 daire satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

İstanbul Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul ili, Küçükçekmece, Fatih ve Kağıthane ilçelerinde yer alan 6 arsa ile Beyoğlu'nda yer alan 1 adet daireyi taksitle satıyor...

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Ev almak isteyen binlerce insan kendilerine uygun daire bulduğunda "arsa tapulu" ibaresiyle karşılaşabiliyor. Peki, nedir bu arsa tapulu ev? Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Nef'ten 2 bin TL taksitle hemen teslim tapulu arsa fırsatı!

Gayrimenkul sektörüne markalı arsa ile yeni bir soluk kazandıran Nef, yılbaşı kampanyasını başlattı. Nef Arsa'da 2 bin TL taksitle hemen teslim tapulu arsa fırsatı sunuluyor... 

Çanakkale Çan emlak yatırımcılarının radarında!

1915 Çanakkale Köprüsü'yle son dönemlerde yatırımcıların gözdesi haline gelen Çanakkale Çan'da arsa ve daire fiyatları 2 kat arttı.

Balıkesir Gönen’de arsa ve daire fiyatları üç katına çıktı!

Balıkesir'in önemli ilçelerinden biri olan Gönen, gayrimenkul yatırımcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor. İlçede son zamanlarda daire ve arsa fiyatlarında üç katına varan artış yaşandı.

İdealist GYO Ümraniye'deki gayrimenkullerini 3.9 milyon TL'ye sattı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, F22D24C1D Pafta, 106 Parselde kayıtlı 92/65171 Arsa Paylı daire niteliğindeki gayrimenkulleri 24 Eylül 2020 tarihi itibarı ile 3 milyon 960 bin 396 TL'ye satıldı. 

Demet Özdemir Tuzla'dan daire, Gebze’den arsa aldı!

Güzel oyuncu Demet Özdemir, kazandığı parayı gayrimenkule yatırıyor. Özdemir, kısa süre önce Tuzla’daki bir siteden daire, Gebze’den de arsa aldı...

Müteahhitler metrekare, arsa sahipleri daire pazarlığında!

Risk altında bulunan 6.7 milyon binanın dönüşülmesi bekleniyor. Ancak müteahhitlerin metrekare, arsa sahiplerinin de daire pazarlığı çalışmaları engelliyor.

arsa tapulu daire alınır mı Haberi

arsa tapulu daire alınır mı

Arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusunda, konutun ya da işyerinin metrekaresi değil, konut/işyeri başına düşen arsa miktarı yazılıyor. Daire; arsa, bağ, bahçe, tarla sayılıyor.  Yapılacak ya da yapılıyor olan binaların üzerinde kat irtifakı kuruluyor.


Kat irtifaklı bir bina tapuya kayıtlı anlamına geliyor. Ruhsat alımı sırasında herhangi bir sıkıntı yaşanmayan bu tapu türlerinde her hak sahibinin kendi yeri belli oluyor. 


Kat irtifakı kat mülkiyetine geçişten bir önceki adım olarak da düşünülebiliyor.  Burada hak sahipleri daha sonra tapu müdürlüğüne kat mülkiyetli tapu sahibi olmak için başvuru yapabiliyor. Bu tür tapusu olan mülkleri satın almak için bankalar kredi kullandırıyor. Emlak vergisi arsa, tarla üzerinden ödeniyor. Peki, arsa tapulu daire alınır mı?


Arsa tapusuna sahip olan taşınmaz satışlarında, resmi olarak evin değil arsa hissesinin satışı gerçekleşmiş...