26 / 04 / 2024

asansöre ruhsat almak için gerekenler

asansöre ruhsat almak için gerekenler

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

Ehliyet almak isteyenler dikkat! Ehliyet almanın maliyeti 20 bin lirayı geçecek...

Yeni yılda ehliyette kurs, harç ve sınav bedellerinin yükseleceği açıklandı. Buna göre, ehliyet almak isteyenler için kurs ücreti ve harçlarla birlikte bu sene yaklaşık 10 bin lira ödeme yaparken, gelecek yıl zamlarla beraber fiyatın 20 bin lirayı geçmesi bekleniyor. İşte haberin ayrıntıları...

Fiat'ın kapış kapış giden arabası Doblo'da dev fırsat! Yarısını şimdi, kalanı 1 yıl sonra öde! İşte güncel fiyat listesi

Fiat'ın en çok satan modeli Doblo'da dev bir fırsat sunuldu. Buna göre Doblo almak isteyenler, yarısını şimdi kalanı da 12 ay sonra ödeyebilecek. Peki, doblo fiyatları ne kadar? İşte 25 Nisan güncel fiyat listesi...

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar oldu?

Bu yıl yapı ruhsatı almak isteyenlerin ödeyecekleri ücretler belli oldu. Peki, yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar? İşte açıklanan harçlar...

TOGO kulelerinde yıkım başlıyor mu?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TOGO kulelerine ilişkin "Dert TOGO kulelerine ruhsat almak değil Mansur Yavaş'ı görevden almaktı" dedi. Yavaş, TOGO kulelerinin kısmen yıkılacağını söyledi.

Yapı ruhsatını alamadı, Bodrum Belediye Başkanı ve diğer yetkililerden şikayetçi oldu!

Peksimet Mahallesi Kadıkalesi mevkisinde dubleks mesken tapulu 350 metrekare bağımsız bölüme yapı ruhsatı almak isteyen iş insanı Serdar Kayhan, başvurusuna olumsuz cevap aldı. Aynı ada ve parsel üzerinde 3 ayrı yapı ruhsatı düzenlendiğini belirleyen Kayhan, şikayetçi oldu...

Edirne'de ruhsat almak isteyen müteahhitler, corona virüs tedbirine takıldı!

Yeni binalara 31 Mart 2020 tarihinden itibaren otopark zorunluluğu gelmesiyle bu tarihten önce işlemlerini tamamlayarak ruhsat almak isteyen müteahhitler, belediyelere akın etti. Müteahhitler corona virüs tedbirleri kapsamında tek tek içeri alındı.

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda bin 466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 

Kapadokya'da kayanın üzerine inşa edilen asansöre tepki!

Kapadokya'da doğal kayalık üzerine inşa edilen asansör gündeme oturdu. İşletme sahibi, 'Kurul onayıyla yapıldı.' diyerek kendini savunurken Mimarlar ise bölgenin günden güne betonlaştırıldığını belirtti.

Apartmanda aidat ödemeyenlere ilginç yaptırım!

Adana'da bir apartman yöneticisi, 50 lira olan aidatı ödemeyen bina sakinlerinin faydalanamaması amacıyla asansöre şifreli bir sistem yaptırdı...

Mahalle konseptine geçmek lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Mahalle konseptine geçmek lazım yavaş yavaş. Artık kendi kimliğimizden de kopmaya başladık. 80 katlı bir yapı içerisinde oturan insanlar, asansöre bindiklerinde 'merhaba' demiyorlar." dedi.

606 asansöre 4.7 milyon para cezası uygulandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 606 uygunsuz asansör için 4 milyon 736 bin 653 lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

asansöre ruhsat almak için gerekenler Haberi

asansöre ruhsat almak için gerekenler

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor.


Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye değişmek ile birlikte şu şekilde sıralanıyor:


-Dilekçe

-CE belgesi

-ISO 9001 Belgesi

-AT Uygunluk Belgesi

-CE li Malzemelerin seri numalarının olduğu güvenlik ekipmanları listesi

-Süresi 2 yıl olan bakım sözleşmesi

-Garanti Belgesi

-Yapı Denetimden Onaylı Yazı ve Projelerin ve hesapların onayı

-Asansör son kontrol formu dolu hali

-Mukavemet hesapları

-Uygulama projesi


Dilekçe örneği:


............ Belediye Başkanlığı

İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne


...................... Mahallesi ......... pafta ............ parsel nolu yer üzerinden ............ adet asansörüne ruhsat verilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.


Yapı Ruhsat Sahibi

Ad Soyad:

Adres:

Tel No:


Asansör firması:

..../..../2014



Asansör Tesisat Teknik Yönetmeliği!



Işıl Seren...