26 / 04 / 2024

asgari ücretliye ev

asgari ücretliye ev

20 yıl vade fırsatıyla düşük faiz ve kira öder gibi ev sahibi olmanın önü açıldı. Vatandaşın konut alma detaylarının ay sonunda açıklanması bekleniyor.

Asgari ücretliye ev müjdesi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, asgari ücretliye ev müjdesi verdi. Vatandaşın konuta erişimini kolaylaştıracak bu kampanya bu ay içerisinde başlayacak...

Azim Öztürk'ten asgari ücretliye ev projesi!

SEYHAN Belediye Başkanı Azim Öztürk, yeni hizmet döneminde gerçekleşecek mega projelerini açıklarken, "Halkımızın bizim için uygun gördüğü 'Azim varsa çözüm var' tespitine layık olmaya çalışacağız" dedi...

Asgari ücret alan bir kişi 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? 

Konut kira bedellerinde artış hız kesmeden devam ediyor. Konut tipi, konumu, yeni veya eski olması fark etmeksizin kira bedelleri cep yakıyor. Peki asgari ücretli bekar biri 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? Bakın ekonomi profesörü konuyu nasıl açıkladı? İşte detaylar...

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya! Aidat zamları iki tarafı karşı karşıya getirdi...

Aidatlara asgari ücret zammı sonrasında yapılan zamlar maalesef kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Buna göre iki taraf arasında yeni bir sıkıntı da başlamış oldu. Buna göre, kiracı zamlı aidatı ödemek zorunda mı? İşte haberin detayları...

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı henüz belirlenmeden önce kiralık evlerin fiyatının artacağı endişesi yayılmıştı. Peki asgari ücret zammı kiralık ev piyasasına nasıl yansıdı?

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Ev hizmetlerinde çalışan gündelikçi primleri belli oldu...

Ev hizmetlerinde çalıştırılanların Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) prim ödenerek, sigortalanması zorunlu oluyor. Buna göre, asgari ücret zammı ile beraber ev hizmetlerinde çalıştırılan işçiler için ödenmesi gereken primler de yükseldi. İşte, gündelikçi primleri ve ayrıntılar...

Ev sahipleri arayış peşinde! Ev sahiplerinde kiralara asgari ücret ayarı...

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemi çok faza meşgul ediyor. Buna göre, ev sahipleri kira rakamlarına ek zam yapabilmek için çeşitli yollar aramaya başladılar. İşte haberin detayları...

Fırsatçı ev sahipleri asgari ücret açıklanmadan zam peşine düştü!

Yeni asgari ücretin tespiti için görüşmeler devam ederken, fırsatçı ev sahipleri daha artışları görmeden kiraları yükseltmeye başladı. 

Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul’da ev kiralayamıyorsa asgari ücretli ne yapsın?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından "Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul’da ev kiralayamıyorsa asgari ücretli ne yapsın?" diye sordu. İşte Babuşcu'nun o açıklamasına gelen yanıtlar...

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Ev sahiplerinden asgari ücret çıkartması: Kiralık ev ilanlarını tek tek geri çektiler!

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği gibi ev sahipleri de asgari ücret merakla bekliyor. Ev sahipleri asgari ücret belli olmadan, kiralık ev ilanlarını kaldırdı, Ocak ayını bekliyor.

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kiralar faize göre düşük, faiz oranları ise konut kredisi için çok yüksek seyrediyor. Kiracı için konut satın almak mümkün değil, ev sahipleri de kiralardan tatmin olmuyor. Peki ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor?

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

asgari ücretliye ev Haberi

asgari ücretliye ev

20 yıl vade fırsatıyla düşük faiz ve kira öder gibi ev sahibi olmanın önü açıldı. Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, konut kredisi kampanyalarını ve TOKİ'nin kampanyasının detaylarını anlattı. 

AY SONUNDA AÇIKLANACAK

Erdem, ''TOKİ dezavantajlı gruplara yılda 50 bine yakın konut üretiyor. Şimdi bu kapsam daha da genişleyecek ve ödemeler çok daha aşağıya düşecek. Detayları sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ay sonunda açıklaması bekleniyor'' diye konuştu. 

YÜZDE 0,49 BEKLENTİSİ

'Tarihteki en düşük konut faizi' diye açıklanan kampanyada faiz oranının henüz açıklanmadığını hatırlatan Erdem, yüzde 0,49 rakamının sektör temsilcileri arasında konuşulduğunu söyledi. 

TOKİ ve kamu bankaları öncülüğünde başlayacak kampanyanın inşaat sektörünü canlandıracağını söyleyen Erdem, her yıl 100 bin konut üretileceğini söyledi. 

ÖRNEK

200 bin TL'lik ev alındığında yüzde 0,50 faizle değerlendirildiğinde 240 ay vade ile aylık...