16 / 04 / 2024

atatürk evi son hali

atatürk evi son hali

Çanakkale Eceabat ilçesinin Bigalı köyünde, 19-25 Nisan arasında karargah amacıyla kullanılan "Atatürk Evi"ndeki restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Danıştay 13. Dairesi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesini iptal etti!

Danıştay 13. Dairesi tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi inşaatının Cumhurbaşkanlığı’nın icraat programında olmasının ‘ihalede ivedilik’ şartını yerine getirmediğini ifade etti. Alınan bir son dakika kararıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ihalesi iptal edildi.

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Atatürk Orman Çiftliği'nin arazi varlığı 382 dekar azaldı!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi son 20 senede 382 dekar azalarak 33 bin 105 dekara kadar düştü. 2002'de 33 bin 487 dekar arazi varlığına sahip olan AOÇ, varlığının 382 dekarını kaybetmiş oldu...

Atatürk Havalimanı inşaatındaki son plan ortaya çıktı! Millet Bahçesi yapılacaktı

Cumhuriyetin ilk yıllarında temeli atılan Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Proje kapsamında havalimanında uçuşlar durduruldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Millet Bahçesi projesinin temeli atıldı ancak yeni imar planında olmayan bir gelişme dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Atatürk Havalimanı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları..

Bakan Kurum’dan son dakika Atatürk Havalimanı paylaşımı: Gün sayıyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Atatürk Havalimanı'nı ile ilgili bir son dakika paylaşımı yaptı. İşte Bakan Murat Kurum'un o paylaşımı...

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliklerinde son durum ne?

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından mahkemeye taşınan Yenimahalle’deki Atatürk Orman Çiftliği Macun Mahallesi'ne ilişkin plan değişikliğinin iptaline karar verildi.

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliğinde son durum!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yargıya taşıdığı Atatürk Orman Çiftliği’ni yapılaşmaya açan plan değişikliğine mahkemeden ikinci defa dur kararı geldi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki son rötuşlar tamamlandı!

29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nda açılacak olan Atatürk Kültür Merkezi'nde rötuş işlemleri tamamlandı. AKM'nin ışıkları yakıldı. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılacak!

Ankara sakinlerinin merakla beklediği Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Yapı ve Yapı İnşaat Proje Müdürü Olcay Kazan, proje ile ilgili gelinen son durumu açıkladı.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

atatürk evi son hali Haberi

atatürk evi son hali

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çanakkale'nin Bigalı köyünde, 19-25 Nisan arasında karargah amacıyla kullanılan "Atatürk Evi"ndeki restorasyonda son aşamaya gelindi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, alan başkanlığı olarak bölgedeki onarım, yenileme ve restorasyon işlerine devam ettiklerini belirtti.

Bunlardan en önemlisinin Bigalı köyündeki Atatürk Evi olduğunu belirten Kaşdemir, müze evde 1 Şubat 2017 tarihinde başlatılan restorasyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bigalı köyündeki tarihi açıdan çok önemli bir görevi üstlenen Atatürk Evi'nde özenli bir çalışmanın ardından sona yaklaştıklarını belirten Kaşdemir, şu şekilde konuştu:

"Çanakkale Savaşları sırasında Atatürk'ün 19. Tümen Komutanı olarak savaş planlarını hazırladığı, düşündüğü ve belirli bir dönemini geçirdiği müze evi inşallah kısa bir zaman içerisinde ziyaretçilerimize açacağız. Çok az bir kısmı kaldı. Atatürk Evi'nde, aynı...