24 / 04 / 2024

atıl hazine arazisi

atıl hazine arazisi

Kayseri'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla, hazinenin atıl durumdaki 3,3 milyon metrekare arazisinden tarıma uygun olan 2,2 milyon metrekaresi tarıma açıldı. 

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

41 ildeki 160 metrekare Hazine arazisi için ilan verildi! 29 yıla kadar kullanım fırsatı! Hemen şartlara bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekarelik hazine arazisinin ekonomiye kazandırılacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 19 adet Hazine arazisi yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle satılıyor! Bu fiyatlara hemen bakın!

İstanbul'da yer alan 19 adet Hazine arazisi açık artırma ile satışa çıkarılıyor. İstanbul'un 4 ilçesinde yer alan Hazine arazilerinin toplam büyüklüğü yaklaşık 40 bin metrekare olarak belirlendi. İşte detaylar...

20 milyon metrekare hazine arazisi yüzde 75 hibe desteğiyle kiraya verilecek!

Türkiye'deki atıl arazilerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda 21 ilde toplamda 20 milyon metrekare hazine arazisi kiralanacak. İşte detaylar...

Yaklaşık 13 milyon metrekare Hazine arazisi kiraya verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2021 yılının ilk 6 ayında 39 şehirde toplam 12,9 milyon metrekare Hazine arazisi kiralandı.

Kayseri'de 3,8 milyon metrekare hazine arazisi üretime açılıyor!

Kayseri'de hazinenin atıl durumda bulunan 3,8 milyon metrekare arazisi üretime açılıyor.

Çiftçiye kirasız hazine arazisi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda olan kullanılmayan ve tarıma uygun hazine arazilerini çiftçilere, yazlık ekime uygun stratejik bitkilere yönelik örnek amaçlı ekim için kira ve ecrimisil bedeli alınmadan kullandıracak.

Atıl halde bulunan Hazine taşınmazları gündeminde!

Kamu kurumlarına tahsis edildiği halde atıl halde bulunan Hazine taşınmazları gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atıl araziler, arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılmalı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, atıl durumdaki hazine ve şahıs arazilerinin arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılması gerektiğini söyledi.

Murat Kurum: Atıl arazileri sektörlerimize kazandıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hazine'ye ait ne kadar atıl arazi varsa, ne kadar kullanılmayan arazi varsa biz bunu sektörlerimize kazandıracağız. Tarım sektörüne, turizm sektörüne, sanayicimize kazandıracağız" dedi...

Pamukkale'de hazine arazisi üzerindeki binalar yıkıldı!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi Karakurt bölgesinde hazine arazisi üzerinde inşa edilmiş kaçak yapıların yıkımı başladı. Yıkılan barakaların imar barışı fırsatından yararlanmak istediği öğrenildi.

Hazine arazisi imar barışı başvurusu!

Hazine arazisi üzerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, Hazine arazisi imar barışı başvurusu nasıl yapılır?

Hazine arazisi imar barışı 2018 maddeleri!

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, hazine arazisindeki yapılara belge alınır mı? Hazine arazisi satışı nasıl yapılır?

atıl hazine arazisi Haberi

atıl hazine arazisi

Kayseri'de, hazinenin atıl durumdaki 2 milyon 200 bin metrekare arazisinde tarımsal üretim çalışmalarına başlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 7 pilot ilde hazineye ait atıl durumda bulunan araziler çiftçilerin kullanımına açıldı. Bu iller arasında bulunan Kayseri'de, 3 milyon 300 bin metrekare arazinin, tarıma uygun olan 2 milyon 200 bin metrekaresinde ekim çalışması yapıldı. 

Anadolu Ajansı'ndan Ramazan Kaya'nın haberine göre; İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, açıklamasında ilkbaharın başlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatlarıyla ilgili 7 pilot ilden biri seçilen Kayseri'de hemen hazırlıklara başladıklarından bahsetti.

Atıl durumdaki hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılması, üretimin artırılması için çok doğru bir yaklaşımla Milli Emlak Müdürlüğü ile ortak çalıştıklarını anlatan Şahin, şu açıklamalarda bulundu:

"Atıl durumda bulunan arazilere ilişkin bilgileri tüm ilçelerimize ulaştırdık ve bu arazilerde...