17 / 04 / 2024

avm giderleri

avm giderleri

Perakendecilerle AVM yönetimleri arasında başlayan ‘ortak alan genel giderleri tartışması’ alevlendi. Taraflardan karşılıklı restler geldi.

AVM'lerde gider tartışması!

Kovid-19 pandemisi sürecinde kira konusunda sık sık karşı karşıya gelen AVM’ler ile markalar şimdi de senelik 4 milyar Türk Lirası'nı aşan genel gider faturalarına ilişkin olarak problemlerle karşı karşıya. 

Markalardan AVM’lere yüksek gider tepkisi!

Alışveriş merkezlerinde metrekare başına 100 TL’ye varan ortak alan giderleri markaların tepkisini çekiyor. BMD Başkanı Öncel, “Düzenleme şart” derken, AYD Başkanı Altaş, “Herkes üstüne düşeni yapmalı” diye konuştu.

AVM'ler darboğazda! Finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına çıktı!

Ortak alan gelirleri sınırlanan ve dövizle kiralama yasağı getirilen alışveriş merkezlerinin finansman darboğazında olduğu gündeme geldi. “AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi”nde, sektörün finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına yükseldiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

AVM'lerdeki ortak gider sorunu büyüyor!

Perakendecilerle AVM yönetimleri arasında başlayan ‘ortak alan genel giderleri tartışması’ alevlendi. Taraflardan karşılıklı restler geldi.

AVM'ler genel giderleri azaltarak mağazaların yüzünü güldürüyor!

Türkiye'de kiraların döviz üzerinden alınması ve genel giderlerle ilgili sorunları sürekli gündemde olan alışveriş merkezi (AVM) sektöründe, maliyet avantajı konusunda önemli bir girişim başladı.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinde ödenecek!

Alışveriş merkezleri ve kiracılar arasında tartışma konusu olan ortak alan giderleriyle ilgili uzlaşma sağlandı. Gümrük Bakanlığı’nın AVM’ler Hakkında Yönetmelik Taslağı’nda yer verdiği gibi ortak alan giderinin TL cinsinde ödenmesi konusunda anlaşıldı.

Perakendeciler AVM’lerle kur pazarlığına oturdu!

Dolar kurunun yılbaşından bu yana yüzde 10’un üzerinde yükselmesiyle hem kiraları hem de ortak alan giderleri artan perakendeciler, kurun sabitlenmesi için AVM’lerle pazarlığa oturdu.

Perakendecilerle AVM yönetimleri karşı karşıya geldi

Kriz nedeniyle geçen yıl kira ve genel giderleri düşüren ve bu yılda fiyatları yükselten bazı AVM yönetimleriyle perakendeciler karşı karşıya geldi

Atapark Varlıbaş AVM görücüye çıktı!

VARYAP, Trabzon´a yeni bir yaşam merkezi kazandıracak olan Atapark Varlıbaş AVM projesini düzenlediği bir basın toplantısı ile tanıttı

Levi's, Forum İstanbul ve Ankara Gordion AVM'de mağaza açtı

Levi's, Forum İstanbul ve Ankara Gordion AVM'de açılan iki büyük ve yeni konseptli mağaza ile Türkiye'deki satış noktalarının sayısını artırmaya devam ediyor

Tantitoni, Ankara'daki Cepa AVM'de açılacak!

Son yıllarda zücaciye sektöründe  markalaşmaya çalışan Türk firmaları AVM'lerde açılmaya başlandı

Pendorya AVM 17 Aralıkta Pendik'te açılıyor

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ilk yatırımı olan Pendorya AVM, ziyaretçileri ile buluşmaya hazırlanıyor

AVM ciroları Ekim'de yüzde 12 azaldı!

Fatoş Karahasan bugünkü köşesinde AVM cirolarındaki son duruma yer veriyor

AVM ciroları geçen yıla oranla yüzde 12,6 arttı!

AVM Endeksi'nin Ekim ayı sonuçları açıklandı

avm giderleri Haberi

avm giderleri

Perakendecilerle AVM yönetimleri arasında başlayan ‘ortak alan genel giderleri tartışması’ alevlendi. Taraflardan karşılıklı restler geldi. Sözcü Gazetesi'nden Gamze Bal'ın haberine göre; Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, perakendecinin üzerinde senelik 1.5 milyar Türk Lirası tutarında yük oluşturan AVM’lerdeki ortak alan genel giderlerinin dökümünü AVM’lerden istemelerine rağmen kendileriyle şeffaf bir şekilde paylaşılmamasından şikayet ediyor. 

Öncel, bu durumun çözüme kavuşmaması durumunda AVM’lerde bir ‘perakendeci protestosu’ başlayabileceğini vurguladı. 

Bu tepkiyle ilgili konuşan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş ise, “Protesto hakları saklıdır. Herkes yapabilir. Ancak bu aynı zamanda kanunen tahliye sebebi. Böyle bir durumla karşılaşmamız durumunda biz de iyi niyetimizin su istimal edildiğini düşünerek tahliye emirlerini göndereceğiz” ifadelerini kullandı. 

Altaş, iyi niyetlerine gösterge olarak ise...