23 / 04 / 2024

avm kiraları döviz kuru

avm kiraları döviz kuru

Perakende Günleri 2019 toplantısında konuşan AVM'lerde kiranın döviz üzerinden TL’ye çevrilmesine ilişkin değerlendirme yaptı...

O ilçede Türklere ev verilmiyor! Kiralar döviz üzerinden ve 1 yıllık peşin isteniyor!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Muğla ve Antalya çevresine yerleşen Rus ve Ukraynalılar konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Mülk sahipleri Türkleri çıkarıp evlerini eşyalı olarak yabancıya döviz üzerinden kiralamaya yöneldi. İşte ayrıntılar...

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

Döviz kurları taşınma masraflarını da etkiledi!

Döviz kurlarında meydana gelen yükselme nedeniyle taşınma sırasında kullanılan malzemelerinin fiyatı arttı. Durum böyle olunca taşınma masrafları yükseldi. 

İnşaat sektörü döviz kurları nedeniyle tedirgin!

Döviz kurlarında meydana gelen artış sonrası inşaat malzemelerinde fiyatlar hızlı bir şekilde yükseldi. Sektör temsilcileri yeni projeler için destek bekliyor.

Döviz kuru satılık ve kiralık konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Aveb Proje Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, Döviz kurunun ev ve kira fiyatlarına etkisini kaleme aldı. İşte Dilan Çelik'in o yazısı... 

Döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Merakla beklenen konut satış rakamları resmen açıklandı. Peki döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut yatırımı döviz ve altından daha fazla kazandırdı! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son bir yılda konuta yatırım yapanların diğer yatırım araçları olan döviz ve altına göre daha fazla kazandıklarını belirtti.

Kira sözleşmeleri döviz kurundaki artıştan nasıl etkilendi?

Hukukçu Cüneyd Altıparmak, Açık Görüş'te döviz kurlarının kira sözleşmelerine etkisini anlattığı bir yazı kaleme aldı. İşte Cüneyd Altıparmak'ın 'Döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin akıbeti' başlıklı yazısı...

Konut fiyatları döviz kurundaki artıştan nasıl etkileniyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut fiyatlarının döviz kurundan nasıl etkilendiğini kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı... 

Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden İstanbul'daki riskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, "Riskli konutlarının yenilenmesi gereken vatandaşlarımız, artan döviz kurları neticesinde adeta kaderleriyle baş başa kalmış durumda" dedi.

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

Konut fiyatları döviz kurlarındaki oynaklıktan nasıl etkilendi?

Döviz kurlarındaki oynaklık devam ediyor. Peki konut fiyatları ve satışları döviz kurlarındaki oynaklıktan nasıl etkilendi? Uzman isimler sektördeki son durumu değerlendirdi...

Döviz kurları kentsel dönüşümü nasıl etkiliyor?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden artan döviz kurlarının kentsel dönüşüme etkisi hakkında açıklamalarda bulundu.

avm kiraları döviz kuru Haberi

avm kiraları döviz kuru

Perakende Günleri 2019 bugün İstanbul’da kapılarını açtı. Perakende Günleri 2019 kapsamında düzenlenen toplantıya Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl ile Tescilli Markalar Derneği (TMD) Yönetim Kurulu başkanı İzzet Stamati katıldı.

SEKTÖR HAREKETLENECEK

TAMPF Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, sektörün üçüncü çeyrek itibarıyla yüzde 5’lik reel büyüme yaşadığını söyldi. Özpamukçu, bunu yüzde 6 ile gıda sektörünün sürüklediğini, modern perakendenin ülke ekonomisinin üzerinde bir büyümeyle ekonomiyi destekliğini belirtti. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Özpamukçu, "Alışverişlerin derinlerinde,...