18 / 04 / 2024

avm kiraları

avm kiraları

AVM'ler son zamanlarda kira tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, sosyal konutlar ve ticari gayrimenkul kiralarının ayrıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

AVM'lerde dövizle kiralama tartışması!

Geçtiğimiz hafta zam için harekete geçen AVM'ler şimdi de dövizli kiralamaya geçti. Türkiye genelinde organize bir şekilde hareket eden pek çok AVM, yabancı ve yüzde 50 yabancı ortaklı Türk markalara dövizle fatura kesiyor...

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

AVM'lerde kira tartışması! Talepler arttı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, tüm AVM’lerde ciro bazlı kira sistemine geçilmesini, cadde mağazalarında en azından Nisan 2021 sonuna kadar kiraların yarıya indirilmesini, Nisan 2021 sonuna kadar stopaj ve KDV’nin sıfırlanmasını talep ettiklerini açıkladı.

AVM'lerde davalık konu!

Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı ve Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Kovid-19'un AVM'lere etkisine ilişkin açıklamalar yaptı.

AVM'lerde cirolar pandemi öncesine dönüyor!

AVM'lerde cirolar pandemi öncesine dönmeye başladı. Pandemi dönemi öncesinde daha çok vakit geçirmek için AVM'lere gelinlerin yerini artık gerçekten alışveriş yapmak isteyenler almış durumda.

Serhan Tınastepe: AVM’lerle kira konusunda sürekli görüşmeler halindeyiz!

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe yaptığı açıklamada, "AVM’lerle kira konusunda sürekli görüşmeler halindeyiz" dedi.

AVM'lerde kira tartışmaları ve belirsizlikler var!

Yıllık 5 milyar TL'lik ciroyu yöneten Esas Gayrimenkul, dijitalleşmeye ve AVM yönetimi işine odaklanacak. Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eriç, “Yılın son çeyreğinde yüzde 75'leri yakalarsak eski cirolara dönüş 2021'in ilk çeyreğini bulur” diyor.

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Sosyal konut ve ticari gayrimenkul kiraları ayrıştırılsın önerisi!

AVM'ler son zamanlarda kira tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, sosyal konutlar ve ticari gayrimenkul kiralarının ayrıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

AVM'lerden yüzde 60 kira indirimi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM kiralarında en az yüzde 60 indirim yapılması gerektiğini söyledi.

Aziz Torun: Bünyemizdeki AVM’lerde yeme-içme şirketlerinden kira almıyoruz!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Bünyemizdeki AVM’lerde yeme-içme bölümünde olan şirketlerden kira almıyoruz" dedi ve "Perakende markalarında da kiraları yarıya indirdik" açıklamasında bulundu.

Carousel AVM'den mağaza kiralarına indirim!

Carousel AVM, ocak-mart döneminde mağaza kiralarında yüzde 40 ile yüzde 60 arasında indirim uugulayacak...

AVM'lerde kira tartışması! Talepler arttı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, tüm AVM’lerde ciro bazlı kira sistemine geçilmesini, cadde mağazalarında en azından Nisan 2021 sonuna kadar kiraların yarıya indirilmesini, Nisan 2021 sonuna kadar stopaj ve KDV’nin sıfırlanmasını talep ettiklerini açıkladı.

Lüks plaza ve AVM'lerde kiralar düşüyor mu?

Pandemi sonrası azalan ofis ve mağaza talebiyle lüks plaza ve AVM'lerde boşluk oranları artıyor, kiralar düşüyor. Son 10 yılın en boş ofis binaları ve en düşük kiraları dikkat çekiyor. En lüks ofislerin kirası bile 5 yıl öncesinin yarısı düzeyinde....

Perakendeciler AVM kiralarında indirim bekliyor!

AVM'ler açıldı ancak mağazaların ciroları istenen düzeyde olmadı. Bu nedenle perakendeciler AVM yönetimlerinden kiralarda indirim yapmasını bekliyor.

AVM kiralarında yeni düzenlemeler yolda!

Tüketiciyi ilgilendirmese de kira ve ortak gider alışveriş merkezlerinin ana gündem maddeleri arasında yer aldı. AVM kiralarında yeni düzenlemelerin deveye alınması planlanıyor.

Süleyman Orakçıoğlu: AVM kiraları kapitülasyon haracı gibi!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğl kiralarda indirim yapmayan AVM'leri itidale davet etti. Orakçıoğlu, bu AVM'lerin tavrını, kapitülasyonlar döneminde haraç alan yabancılara benzetti.

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

avm kiraları Haberi

avm kiraları

Perakende Günleri bu sene "Dijital Dönüşüm" ana temasıyla Haliç Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Programın açılışında düzenlenen basın toplantısına Türkiye Alışveriş Merkezleri Ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Alp Önder Özpamukçu, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, Zincir Mağazalar Derneği (ZMD) Başkanı Serhan Tınastepe, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Galip Aykaç, Tescilli Markalar Derneği (TMD) Başkanı İzzet Stamati, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz katılım gösterdi.

BMD Başkanı Sinan Öncel ve AYD Başkanı Hüseyin Altaş programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sinan Öncel, AVM kiralarına değinirken, Hüseyin Altaş konut kiralarıyla ilgili konuştu. 

Peki Sinan Öncel ve Hüseyin Altaş neler söyledi? İşte sektör temsilcilerinin kiralarla ilgili o açıklamaları...

  - "Alışveriş merkezlerinde ciro...