26 / 04 / 2024

AVM yatırımları azaldı mı

AVM yatırımları azaldı mı

Kira tartışmalarının ardından kılıçları çeken AVM yatırımcı ve perakendeciler yeni yatırımlar konusunda da karamsar. Abdullah Kiğılı, “AVM denizi bitti” dedi...

AVM yatırımları azaldı mı?

Son dönemde yatırımda doygunluğa ulaşmaya başlayan AVM’ler, yeni mecra olarak büyük konut projelerini belirlemeye başlıyor. Açık alanları etkin kullanan, cadde deneyimi sunan projeler öne çıkıyor.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Kamunun konut yatırımları azaldı mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı İsmet Özkul, bugünkü köşesinde kamunun konut yatırımlarını kaleme aldı. İşte İsmet Özkul'un 'COVID-19 yılında kamu yatırımlarındaki garip denge' başlıklı yazısı...

2021'in AVM karnesi: Yatırımlar hız kesmiyor!

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler arasında bulunan alışveriş merkezlerinde yeni yatırımlar hız kesmiyor. Peki yeni AVM projeleri neler? İşte ayrıntılar...

ABD'de yabancıların konut yatırımları azaldı!

ABD'de Mart 2021'de biten 12 aylık süreçte yabancıların konut yatırımlarında yüzde 30'un üzerinde düşüş meydana geldi.

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

2021'de inşaat yatırımları azaldı mı? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantıda elde edilen verilere göre; 2021 yılında inşaat yatırımlarında belirli düşüş yaşandığı gözlemlendi. 

Japonya'da konut yatırımları yüzde 7,1 azaldı!

Japonya özel sermaye harcamaları yüzde 5,8, konut yatırımları yüzde 7,1 oranında azaldı...

Japonya'da konut yatırımları 7,1 azaldı!

Tarihin en büyük ikinci daralmasını yaşayan Japonya'da konut yatırımları yüzde 7.1 azaldı.

AVM ve market yatırımları artacak mı?

Küçük esnafı korumak için zincir marketlere getirilen kısıtlama nedeniyle market ve AMV yatırımlarının hızlanacağı düşünülüyor. Söz konusu yatırımlardan endişeli olduklarını dile getiren esnaf yasakların 2021 başına çekilmesini talep ediyor.

Rusya'da gayrimenkul yatırımları yüzde 3 azaldı!

Rusya'da gayrimenkul yatırımları yüzde 3 azaldı ABD’li uzmanlara göre, Rusya'daki gayrimenkul yatırımlarının yıllık 59 milyar ruble ile yüzde 3 oranında azaldığı kaydedildi...

AVM yatırımcıları yatırımlarından vazgeçmiyor!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, 2. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. AVM yatırımcıların yatırımlarından vazgeçmediğini söyledi.

Türkiye’de AVM yatırımları beklemede mi?

Döviz kurunda yaşanan hareketlilikler alışveriş merkezi yatırımlarını da etkiledi. Ülkemizde 2019 yılının ilk yarısında 47 bin metrekarelik AVM alanı hizmete girdi. 2018 yılının ilk yarısına göre AVM pazarına giren arzda yüzde 87’lik bir düşüş görüldü.

Fiba CP dünyadaki gayrimenkul yatırımlarına rehberlik edecek!

Fiba CP CEO'su Yurdaer Kahraman, Çin'den Romanya'ya uzanan AVM, ofis ve plaza yatırımlarını Fiba Grubu'nun gayrimenkul deneyimi ile birleştirdiklerini ve yatırım danışmanlığı misyonuyla gayrimenkul sektörüne de rehberlik edecekleri belirtti.

AVM yatırımları azaldı mı Haberi

AVM yatırımları azaldı mı


Türkiye genelindeki 377 AVM, ilk kez yüzde 10'un altında büyüyerek 100 milyar TL'lik ciro ile kapattığı 2016'nın ardından, ‘kira kavgasının' gölgesinde girdiği 2017 için de ümit vermedi. Bu yıl 8 yeni AVM açılması beklenirken, bugüne kadar Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım yapmış olan yabancı şirketlerin yeni yatırımlardaki payı yüzde 20 düştü. Sektörün duayen isimleri arasında yer alan ve AVM kiralamalarında öncü bir rol üstlenen Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, ortaya çıkan tabloyu “AVM denizi bitti. Yeni AVM'ler nasıl açılacak, açın da görelim. Hangi enayi gelir” diye yorumlarken, artık pek çok ilin yeni AVM yatırımlarını kaldıramayacağına dikkat çekti.

YALVARIN, AÇTIRMAYIN

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) 2016 yılı sektör rakamlarını açıklamak üzere dün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısına katılan Kiğili, Anadolu'daki durumun AVM'ler...