23 / 04 / 2024

avm ziyaretçi sayıları

avm ziyaretçi sayıları

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Turizmde 8 ayda ziyaretçi sayısı 36 milyonu geride bıraktı!

Türkiye 2023 yılının ilk 8 ayında toplam 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı. Gelen ziyaretçilerin 33 milyon 426 bin 940’ı yabancılar, 3 milyon 327 bin 206’sı ise yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlardan oluştu.

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

Deprem korkusu AVM'leri de vurdu: Ziyaretçi sayısı yüzde 35 düştü!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı yaptığı açıklamada yaşanan büyük depremlerin en çok perakende sektörünü etkilediğini söyledi.

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023'te rekor gelecek! 

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022’ye çok umutlu başlamamalarına rağmen çok mutlu tamamladıklarının altını çizdi. AVM ziyaretçi sayıları 2023'te rekor kıracak. İşte ayrıntılar...

Bekçi alımına sayılı günler kala bu maaşları duyanlar inanamadı! Zamlı bekçi maaşları ne kadar? Hemen bu rakamlara bakın

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen bekçi alımı sınavına sayılı günler kala bekçi maaşları da en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki bekçi maaşları ne kadar oldu? Zamlı bekçi maaşları ne kadar oldu? 

AVM'de kabus dönemi bitti! Günlük sayı 5 milyona ulaştı

Türkiye'de 2020 Mart ayından itibaren etkisi altına alan Kovid-19 kabusunun sona ermesi alışveriş merkezlerindeki müşteri sayısının neredeyse dibe vurmasına neden olmuştu. Pandemi tedbirlerinin kalkmasıyla AVM'lerin ziyaretçi sayısı pandemi öncesi döneme yaklaştı.

AVM ciroları 1 yılda yüzde 23 eridi!

Alışveriş merkezlerinin ciroları Şubat'ta geçen senenin aynı ayına göre yüzde 22,6 azaldı. Ziyaretçi sayılarına da işaret eden ziyaret endeksi yıllık bazda yüzde 62 gerilemesine rağmen aylık bazda yaşanan yüzde 9,4'lük artış toparlanmaya işaret etti.

Doğuş GYO'dan kiracılarına kira desteği!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan Gebze Center AVM'de yaşanan ziyaretçi sayısında ve cirolardaki azalış nedeniyle zorluk yaşayan değerli iş ortaklarına destek olmak adına kira düzenlemesi yapıldı...

Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları mecliste!

2020 yılında Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Sancar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Servet GYO'nun AVM'lerinde aylık kira bedeli 1.1 milyon TL'yi aşacak!

Servet GYO'nun AVM'lerdeki kira gelirleri, yenileme çalışmaları, yeni kiralamalar ve artan ziyaretçi sayıları sayesinde 2017 yılına oranla yüzde 60 artarak toplamda yaklaşık 10 milyon TL olarak gerçekleşeceği, yıl sonundaki aylık kira gelirimizin ise 1 milyon 100 bin TL'yi aşması bekleniyor.

AVM cirolarını artırmak için BMD'den yeni hamle!

Salgın nedeniyle kapanan ve 1 Haziran tarihinde yeniden kapılarını açan AVM’lerde aradan geçen iki haftada istenen ziyaretçi sayısına henüz gelinemedi. Ancak Birleşmiş Markalar Derneği bu kapsamda bir dizi önlem alıyor.

Perakendecilerin AVM'lere ilgisi yeniden arttı!

Bir dönem AVM’lerde mağaza açmaya temkinli yaklaşan perakendecilerin AVM’lere ilgisi yeniden arttı. Birçok perakendeci sıraya girdi. Yüzde 100 dolulukla hizmet veren AVM’lerin ziyaretçi sayılarında da artış var...

AVM’ler markaların lojistik merkezi oluyor!

AVM'lerde ziyaretçi sayılarının internet alışverişleri nedeni ile düşmesi, markaları yeni işbirliklerine yöneltti. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, bu duruma çözüm olarak, "Merkezi lokasyonlarda işleri düşen AVM'leri lojistik merkezi yapalım." önerisinde bulundu...

avm ziyaretçi sayıları Haberi

avm ziyaretçi sayıları

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; koronavirüs salgını her sektörü ve tüm dünyayı etkisi altına aldı. AVM'lerde salgından nasiplendi. AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, koronavirüs salgını kapsamında yapılan aşılamaların hızlanmasıyla AVM’lerdeki ziyaretçi rakamının 4,5 milyonu bulduğunu, bu sayıya anca sene sonunda ulaşmayı öngördüklerini dile getirdi. 

Altaş, Kovid-19 salgınından önce AVM’lerdeki ziyaretçi sayısının 6,5 milyon seviyelerinde olduğuna ve Kovid-19 salgını sürecinde kapanmaların da etkisiyle bu sayıda ciddi bir gerilemenin olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de koronavirüs salgını kapsamında yapılan aşılamaların hız kazanmasının, AVM’lerdeki ziyaretçi sayısınında olumlu etki yarattığını belirtti. 

Sinema salonlarının açılmasıyla ziyaretçi sayılarının daha da yükseleceğine dikkat çeken ve AVM’lerin 1 ay içinde pazar günleri...