25 / 04 / 2024

avukat cemal kazma 16/9

avukat cemal kazma 16/9

Zeytinburnu’ndaki 16/9 projesinde mülk edinenlerin haklarını nasıl geri alabileceği merak konusu oldu. Avukat Cevat Kazma, yıkımına karar verilen projede mal sahibi olan kişilerin yaşadıkları mağduriyetin en az kayıpla nasıl giderilebileceğini anlattı.

Gelirini kaybeden kiracıya kolaylık var!

Koronavirüs salgını tedbiri kapsamında kapatan işletmelerin kira sözleşmeleri feshedilmeyecek. Fakat yeni tedbir paketindeki bu karar konutları kapsamıyor. Avukat Cevat Kazma, konut kirası sözleşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu…

Kolon kesene 15 yıl hapis! 

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında 93 bina yıkıldı. En fazla can kaybının yaşandığı Aykent apartmanının ise kolonları kesildiği için yarısının yıkıldığı iddia edilmişti. Avukat Cevat Kazma, kolon kesenin bilinçli taksirle ölüme sebep olmaktan yargılanabileceğini belirtti...

Deprem, hukuki hakları da yakmamalı!

Deprem sonrası hasar gören ve yıkılan binaların akıbeti ne olacak? Bina ve konut sahipleri hangi haklara sahip? Zorunlu Deprem Sigortası tüm zararları karşılıyor mu? Avukat Cevat Kazma yazıyor...

Değerli Konut Vergisi 'ev bozdurma' dönemini başlattı!

Bir yıl ertelenmesi beklenen “Değerli Konut Vergisi” ile ilgili değerlendirmede bulunan Avukat Cevat Kazma, kanunun eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dikkat çekerek, düzenleme yapılmaması halinde birçok kişinin evini satarak daha düşük değerli bir ev ya da evler satın alacağını söyledi...

Sitelerde toplanan milyarlarca lira nereye gidiyor?

Avukat Cevat Kazma, sitelerde toplanan milyarlarca liralık paranın denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Cemal Akmercan Otel Projesi 4 yıl sonra onaylandı!

İstanbul Sirkeci Garı yakınında bulunan ve altından Marmaray hattı geçen arsaya yapılmak istenen Cemal Akmercan Otel Projes, 4 yılın ardından onaylandı.

Ödemiş Salı Pazarı için ilk kazma vuruldu!

Ödemiş Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Salı Pazarı için ilk kazma vuruldu. Proje 8 ay içerisinde tamamlanacak.

Bağlıca Batışehir’de ilk kazma yıl sonunda vurulacak!

8 bin 399 konutluk yerleşim alanı ve 200 bin metrekarelik dev bir ticari alanıyla butik bir şehrin kurulduğu Bağlıca Batışehir’de ilk kazma yıl sonunda vurulacak.

Selendi Gençlik Merkezi için ilk kazma vuruldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam edenManisa Büyükşehir Belediyesi'nin Selendi'ye kazandıracağı Gençlik Merkezi için ilk kazma vuruldu

Kamp Armen'in yeni projesi için ilk kazma vuruldu!

Tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kamp Armen'in yeni projesi için ilk kazma vuruldu. Bir bölümü yıkık halde bulunan eski kamp binası tamamen yıkıldı.

Manisa Avukat Özcan Akçiçek Parkı yenilendi!

Manisa Köprübaşı ilçesinin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yer alan ve bakımsız durumda bulunan Avukat Özcan Akçiçek Parkı baştan aşağı yenilendi.

Kahramanmaraş Teleferik Projesi için ilk kazma vuruldu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin kentte hayata geçireceği Teleferik için ilk kazma vuruldu. Proje 2 kilometre uzunluğunda olacak.

Sarıgöl Kapalı Otopark ve Pazaryeri'ne ilk kazma vuruldu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıgöl’de hayata geçirilecek olan Kapalı Otopark ve Pazaryeri projesinde ilk kazma vuruldu.

avukat cemal kazma 16/9 Haberi

avukat cemal kazma 16/9


İstanbul’un siluetine gölge düşürdüğü iddialarıyla gündeme gelen Zeytinburnu’ndaki 16/9 projesinde mülk edinenlerin haklarını nasıl geri alabileceği merak konusu oldu. Nitekim İstanbul’da benzer mağduriyetlerin yaşanabileceği birçok proje mevcut. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Avukat Cevat Kazma, mahkemece yıkımına karar verilen projede mal sahibi olan kişilerin yaşadıkları mağduriyetin en az kayıpla nasıl giderilebileceğini anlattı.


Avukat Cevat Kazma, öncelikle belediyenin hukuka aykırı idari bir işlemde bulunduğunu ve idari işlemlerin hukuka uygunluğunu denetlemekle görevli mahkemelerin de yürütmeyi durdurmadığının altını çiziyor. “Bina tamamlanıp, fiilen kullanılmaya başlandıktan sonra verilen iptal / yıkım kararı sadece inşaat şirketini değil, orada mülk edinen kişileri de ilgilendiriyor. Geç işleyen bir adalet durumu söz konusu. En başta yürütmeyi durdurma kararı verilmiş olsaydı, büyük olasılıkla inşaat şirketi projeyi revize etme yoluna gidecekti ve...