23 / 04 / 2024

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?



Gayrimenkul avukatı, gayrimenkul ve inşaat hukukundan doğan işlem ve uyuşmazlıklara bakar. Avukatlar çoğunlukla mülk sahiplerine, gayrimenkul yatırımcılarına, müteahhitlere, mimarlara, finansörlere, inşaat firmaların avukatı olur. Silivri Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; mutlaka doğru çalışma altında gayrimenkul avukatı üzerinden süreci yönlendirecek ve takip edecek uzmandan destek alınması gerekiyor. Bu alanda yaşanan anlaşmazlıklar ya da haklı tarafların ortaya çıkarılması için, konuyu iyi bilen ve tecrübe sahibi gayrimenkul avukatlarının devreye girmesi gerekiyor.

Avukatlar hangi alanlarda hizmet verir?

1- Tapu iptali ve tescil  
2- İpotek işlemleri  
3- Gayrimenkuller üzerinde bulunan aynı haklara sahip işlemler  
4- Kira sözleşmeleri  
5- Miras paylaşım noktasında ortaya çıkan ihtilaflar

Yaşanabilecek olası anlaşmazlıklar ya da meydana gelen haksızlıklar, tecrübe sahibi olan gayrimenkul avukatlarıyla düzeltilebilir. Aynı zamanda gayrimenkul mülkiyeti, tapu kütüğüne tescili yoluyla veya tescil dışı kazanımı, cebri icra ve daha birçok farklı etmen konusunda da gayrimenkul avukatları süreci, kusursuz şekilde ele alıp devam ettiriliyor ve sonuçlandırılıyor.
 


Geri Dön