25 / 04 / 2024

Avukat Kemal Turan

Avukat Kemal Turan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da kamulaştırmadan yol yaptığı arsa sahiplerine tazminatlarını ödemedi. Bölgenin imar planı iptal edilince arsa sahipleri mağdur oldu.

Fk Çelik Konstrüksiyon Ve Mimari Yapı Sistemleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fk Çelik Konstrüksiyon Ve Mimari Yapı Sistemleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Beykoz’da  50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Turan tarafından kuruldu.

5 maddede değer artış paylarının tamamı devlete mi ödenecek?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Kevser Turan "5 maddede değer artış paylarının tamamı devlete mi ödenecek sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte detaylar..

Beykoz'un imar planı değişecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kemal Kaya, Beykoz’da hayata geçireceği plan ve projeleri anlattı. Vizyonunu, “Beykoz’da bir şey değişecek, her şey değişecek” başlığıyla açıklayan Avukat Kemal Kaya, bölgenin yeniden imar edileceğini söyledi.

İzmir Balçova'da imar itirazı!

İzmir Balçova Arsa Mağdurları Derneği tarafından imar isyanları sürüyor. Balçova Arsa Mağdurları Derneği adına konuşan Mustafa Kemal Turan, önemli açıklamalarda bulundu.

Balçova arsa mağdurları suç duyurusunda bulunacak!

İzmir kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen arazi sahiplerinin avukatı Mustafa Kemal Turan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında parselasyon planını sakladıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İzmir Balçova'daki arsa mağdurlarına ecrimisil müjdesi!

Balçova’daki “arsa mağdurları”nın avukatı M. Kemal Turan müjdeyi verdi. Turan, AİHM’in, otoyol yapımında kamulaştırma bedeli verilen bin kişiye, ecrimisil ödenmesi kararını aldığını bildirdi.

Mustafa Kemal Turan: İmar planları piyango statüsünde olmamalı!

Avukat Mustafa Kemal Turan “İzmir'de yüzde 1'lik bir dilim kentin yolunu, yeşil alanını, parkını daraltarak, yoğunluğu artırarak ulaşımı felç ederek rant elde ediyor. Bütün söylediklerim mahkeme kararlarına ve bilirkişi raporlarına dayalıdır” dedi.

Buca'daki Giraud ailesine ait arazi için verilen imar planı yargıdan döndü!

Buca’da Giraud ailesine ait arazi için Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği konut alanı imarı yine yargıdan döndü. Davayı açan Avukat Mustafa Kemal Turan, “Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararlarını görmemezlikten geliyor” dedi

İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi arsa speküslasyonuna imkan mı tanıyor?

Avukat Mustafa Kemal Turan, Üçkuyular Pazaryerine inşası planlanan AVM’ye ilişkin olarak İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi’ni “arsa spekülasyonuna imkan tanımakla” suçladı.

Balçovalı arsa mağdurlarından protesto!

İzmir'in Balçova İlçesi'nde yaşayan 45 yıl önce ilçe belediyesinden aldıkları arsalara imar isteyen ve kendilerini "Balçova arsa mağdurları" diye adlandıranlar, avukatları Mustafa Kemal Turan öncülüğünde yılın son gününde ilginç bir eyleme imza attı.

M.Kemal Turan: İzmir'de imar tefeciliği yapılıyor!

Balçova Arsa Mağdurları'nın Avukatı Turan, kaçak yapılaşmanın imar tefeciliğinin tipik bir örneği olduğunu söyleyen Turan, "İzmir'in her yerinde imar tefeciliği yapılmakta ve maalesef belediyelerde bu tefeciliğe göz yumuyor

Samsun'a yol üstü otopark mı yapılacak?

Büyükşehir Belediyesi, Avukat Kemal Vehbi Gül'ün açtığı dava sonucu iptal edilen parkomat sistemini belediye meclisinde görüşerek, imar planına 'yol üstü otopark' olarak işledi.

Mustafa Kemal Turan: Türkiye'de imar hukuku yok!

Balçova Arsa Mağdurları Avukatı Mustafa Kemal Turan 40 yıldır İzmir'de yapılan imar hukuksuzlukları ile savaştıklarını söyledi. Turan, "Seçimlerden önce bütün adaylar gelirler, sorunumuzu dinlerler, tapu sorununun ortadan kaldırılacağını söylerler'' dedi.

Avukat Kemal Turan Haberi

Avukat Kemal Turan

İzmir Karabağlarda vatandaşa ait 8 bin metrekarelik arsanın 2 bin metrekaresine kamulaştırma kararı olmadan yol yapıldı. Bölgedeki arsa sahipleri 2009 yılında İzmir 2.Asliye Hukuk Mahkemesin'de açtıkları dava sonucunda, Büyükşehir Belediyesi'nin tazminat ödemesi kararı alındı. Fakat, belediye karara uymadı ve arsa sahiplerine ödeme yapmadı. Mahkeme süreci devam ederken İzmir 3. İdare Mahkemesi, taşınmazında yer aldığı bölgenin imar planlarını iptal etti. Böylece, söz konusu arsa imarsız kaldı. 

Belediyeler sorumluluğu kabul etmiyor 

Sabah Gatezesi'nde yer alan bir habere göre; Karabağlar Belediyesi Mahkemenin iptal ettiği imar planlarının yerine yenilerini yapmayınca arsa sahipleri mağdur oldu. Arsa sahipleri adına açıklamalarda bulunan Avukat Kemal Turan Büyükşehir ve Karabağlar Belediyelerini sorumlu olduğunu söyledi. Ayrıca, Turan, her iki belediyenin de sorumluluğu kabul etmemesinden dolayı davanın 9 yıl uzamasına neden olduğunu...