23 / 04 / 2024

ayder yaylası dönüşüm

ayder yaylası dönüşüm

Rize'nin Ayder Yaylası'nda model arayışı için yapılacak arama konferansı bugün başlıyor.  Konferansta Ayder'e model bulunacak...

Ayder Yaylası örnek dönüşüm projesi olacak!

TOKİ Başkanı Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'nin ünlü yaylası Ayder için örnek bir uygulamayı hayata geçireceklerini ifade etti. Turan, Ayder ile başlayan yaylaları dönüştürme projesinin örnek bir model olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki Ayder Yaylası'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti.

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Rize'nin Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Ayder'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, yaptığı açıklamada, "Ayder'in dönüşümünü, o coğrafyanın doğasına ve mimarisine uygun şekilde gerçekleştireceğiz" dedi.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Rize'nin dünyaca ünlü yaylası Ayder Yaylası'nın aslını koruyarak geleceğin cazibe merkezi olması için başlatılan dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Rize Valisi Kemal Çeber, Ayder'de beton yapı görülmeyeceğini dile getirdi.

Ayder Yaylası'nda dönüşüm tam gaz!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda başlatılan dönüşüm çalışmaları hız kesmeden sürüyor...

Ayder’de kademeli kentsel dönüşüm başlıyor!

Ayder’de kentsel dönüşüm çalışmaları kademeli olarak başlıyor. Alanda turizmin hızlanması için koruma imar planı değişti.

Murat Kurum: Ayder Yaylası'nda dönüşüm süreci başlatacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylasında yapılaşmaya izin verilmeyeceğini ve burada 'gönüllü bir dönüşüm süreci başlatılacağını' söyledi...

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm başladı! 

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Yapılan otopark ve altyapı çalışmaları sebebiyle bölgeye araç giriş ve çıkışları kapatıldı...

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Ayder'de öncelikle kanalizasyon, su, elektrik gibi alt yapı çalışmaları yol altına alınacak ve 1.600 araç kapasiteli otopark inşaatına başlanılacak...

Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan yaylalarda imar barışına aykırı kaçak yapılar yıkılıyor. Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor.

Ayder Yaylası’nda büyük dönüşüm başlıyor!

Ayder Yaylası’nı kurtaracak dönüşüm!Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayder Yaylası'nı kirlettik, rezil ettik" çıkışı ile gündeme gelen Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası için harekete geçiliyor...

Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Ayder Yaylası'nda TOKİ öncülüğünde, 5 bakanlığın ortaklaşa uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi ile altyapı ve ulaşım sorunları çözülecek. Dikey yerine en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek.

Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi için harekete geçiliyor. TOKİ öncülüğünde 3 aşamalı gerçekleşecek projede en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek.

ayder yaylası dönüşüm Haberi

ayder yaylası dönüşüm

Rize'nin Ayder Yaylası'nda model arayışı devam ediyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilileri geçtiğimiz aylarda İsviçre'nin ünlü kayak merkezi Davos'ta inceleme yaptı. 


Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre; TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Ayder Yaylası Türkiye'nin Davos'u olabilir mi" sorusuna arama konferansında sivil toplum kuruluşları, bölge halkı ve uzmanlarla birlikte yanıt arayacaklarını belirtti. 


Ayder Yaylası için yapılan arama konferansı, kamu, özel sektör, meslek odaları, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve yöre halkının katılımıyla yapılacak. Konferans iki gün sürecek. Arama konferansı, Ayder gibi yaylalar için hazırlanması planlanan Yayla projesinin de altyapısını oluşturacak.


TOKİ Başkanı Turan, Ayde Yaylası'ndaki çalışmalarda gelinen noktayı anlattı. Turan, arazide haritalama çalışması yaptıklarını, binaların ölçüm ve aidiyet bilgilerinin tamamlandığını ifade etti. 


"Ayder Türkiye’nin Davos’u...