29 / 03 / 2024

Ayder Yaylası otel

Ayder Yaylası otel

Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi için harekete geçiliyor. TOKİ öncülüğünde 3 aşamalı gerçekleşecek projede en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek.

Ayder Yaylası'ndaki statü değişikliğine mahkemeden dur kararı! 

Ayder Yaylası’nın düşürülen koruma statüsüne yapılan itiraz kapsamında yürütmeyi durdurma kararı alındı ve  değişikliğin geri dönülmez sonuçlara neden olacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki Ayder Yaylası'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti.

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Rize'nin Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Ayder'de yayla evleri mimarisiyle ilgi çekiyor!

Rize'nin Ayder Yaylası'nda inşa edilen yayla evler herkesin beğenisini kazanıyor. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da hızla devam ediyor.

Ayder Yaylası Spor Tesisleri ihalesini Turgut Müteahhitlik kazandı!

Geçtiğimiz ay “Ayder Yaylası Spor Tesisleri Yapım İşi” ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi 6 milyon 343 bin TL bedel ile Rize merkezli Turgut Müteahhitlik aldı. 

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Rize'nin dünyaca ünlü yaylası Ayder Yaylası'nın aslını koruyarak geleceğin cazibe merkezi olması için başlatılan dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Rize Valisi Kemal Çeber, Ayder'de beton yapı görülmeyeceğini dile getirdi.

Ayder Yaylası'nda dönüşüm tam gaz!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda başlatılan dönüşüm çalışmaları hız kesmeden sürüyor...

Ayder'de plansız yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar dolayısıyla gündeme gelen ünlü Ayder Yaylası uyanıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize-Artvin Havalimanı inşaatını inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Ayder Yaylası'ndaki incelemelerden sonra kara yoluyla Rize-Artvin Havalimanı şantiyesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ayder'de yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki doğal güzellikleriyle ünlenen Ayder Yaylası'nda yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak...

Ayder Yaylası kentsel dönüşümle yeni yüzüne kavuşuyor!

Bunun için çalışmaların sürdüğünü söyleyen aktaran Haşimoğlu, "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında devam eden çalışmalar var. Ayder çok farklı bir yüze kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Ayder Yaylası otopark ve altyapı çalışmaları nedeniyle araç trafiğine kapatıldı!

Rize'deki Ayder Yaylası, otopark ve altyapı çalışmaları sebebiyle belirli sürelerle araçların giriş çıkışına kapatıldı.

Ayder Yaylası otel Haberi

Ayder Yaylası otel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayder'i kirlettik, rezil ettik çıkışıyla gündeme gelen Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm başlıyor. TOKİ'nin öncülük ettiği proje 5 bakanlık ile ortaklaşa gerçekleşecek. Bölgede dikey yerine yatay yapılar inşa edilecek. 

CNN Türk'te yer alan haberde, yaylayla ilgili 'imar kirliliği' tartışmaları sona erdirecek projede ilk etapta doğaya uyumlu 1800 araçlık katlı otopark yapımı için kazma vuruluyor. Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası, 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla 'turizm merkezi' ilan edildi. Aynı zamanda belediye mücavir alanı olan ve doğal güzelliğiyle öne çıkan yaylada, bu tarihten sonra gelişigüzel yapılaşma başladı. 1994 yılında 'milli park', 1998'de ise 'doğal sit alanı' ilan edilerek, korumaya alınan Ayder, 2006 yılında da Bakanlar Kurulu kararıyla 'kültür ve turizm koruma gelişim bölgesi' ilan edildi. 1998'de doğal sit...