25 / 04 / 2024

aydın yapı güvenliği çalışmaları

aydın yapı güvenliği çalışmaları

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Binalardaki betonarme su depoları, yapı güvenliğini tehdit ediyor!

Binalardaki temiz suyu, betonarme su depolarında muhafaza etmek hem yapı güvenliğini hem de insan sağlığını tehdit ediyor. Ekomaxi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Mulhan, betonarme su depoları konusunda apartman ve site yöneticileri ile işletmeleri uyararak önemli açıklamalar yaptı...

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited kuruldu!

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cenk Başkan tarafından kuruldu.

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

Türkiye'nin yapı stoku güvenli değil mi?

Buca'da deprem ve yapı güvenliği çalışmaları konuşuluyor. Buca Belediyesi tarafından Meclis salonunda “Deprem, Yapı Güvenliği ve Afete Hazırlık” paneli düzenledi. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, deprem problemi sürekli gündemde tutmamız gerekir dedi.

Kripto paraların güvenliği için donanım cüzdan!

Ledger Üst Yöneticisi Pascal Gauthier, kripto paraların güvenliği için donanım cüzdanlarının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Canberk Nalbur Hırdavat İnşaat İş Güvenliği Malzemeleri Plastik Limited Şirketi kuruldu!

Canberk Nalbur Hırdavat İnşaat İş Güvenliği Malzemeleri Plastik Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Yalçın Can tarafından kuruldu.

AFAD, ev alırken yapı güvenliğinin araştırılmasını önerdi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşlara, konut alma ve kiralama sürecinde yapı güvenliğini araştırmalarını tavsiye etti.

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Dinamik File İş Güvenliği Malzemeleri Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Ltd.Şti kuruldu!

Dinamik File İş Güvenliği Malzemeleri Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Ltd.Şti bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Sancaktutan tarafından kuruldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

aydın yapı güvenliği çalışmaları Haberi

aydın yapı güvenliği çalışmaları

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da meydana gelebilecek depremler için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Aydın Büyükşehir'de yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edilen kararla, yapı güvenliğini daha da arttırmak amacıyla risk oluşabilecek giriş katlarda bulunan otoparklarda statik tedbirler alınmasının, duvarlar yapılmasının ve böylelikle yapıların daha güvenli hale getirilecek. 


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edilen kararla birlikte Aydın'daki yapıların olası bir depreme karşı daha da güvenli hale getirilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirtti. 

Alınan kararla birlikte artık 90'lı yıllardan itibaren uygulanan ve deprem güvenliği açısından risk oluşturan giriş katı otopark olan, açık kolonlar üzerine oturan binalar yapılmasına da izin verilmeyecek. Yapılan düzenlemeyle birlikte, gerekli izinler alındıktan sonra, halihazırda zemin katları otopark olarak inşa edilmiş izinli...