19 / 04 / 2024

ayna camı imalatı

ayna camı imalatı

Yapılarda genellikle dekoratif olarak kullanılan ayna camı nedir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Biha Ayna Cam Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Biha Ayna Cam Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Karaman tarafından kuruldu. 

Akve İnşaat Cam Mozaik Ürünleri İmalatı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akve İnşaat Cam Mozaik Ürünleri İmalatı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Onur Kayış imzasıyla kuruldu.

Berdan Cam, üretim kapasitesini 4 katına çıkardı!

Dekoratif cam, ısı cam, ayna kumlama, vitray, cam ve ayna, hazır mutfak, plastik ve kapı üretimi yapan Berdan Cam, 6 milyon TL'lik yatırımla kurduğu yeni tesisinde üretim kapasitesini 4 katına çıkardı.

Trakya Cam tasarruflu teknolojileriyle öne çıktı!

Ar-Ge çalışmaları ve geliştirdiği ürünler ile enerjinin daha verimli kullanılmasına katkı sağlayan Trakya Cam’ın ileri teknoloji ürünlerini tanıttığı ‘6. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda (EVF 2015) ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Trakya Cam doğrama firmalarını altın yağmuruna tuttu!

Trakya Cam doğrama firmalarını altın yağmuruna tuttu. Isıcam Sinerji ve Isıcam Konfor kullanan doğrama firmalarına yönelik düzenlenen kampanyaya en fazla fatura ile katılan ilk 80 firma altın ile ödüllendirildi.

Aldemir Cam İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Aldemir Cam İnşaat Limited Şirketi, İsmail Özdemir tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 8 Ocak'ta Kartal, Hürriyet Mahallesi, Adnan Kahveci Caddesi, Bülent Sokak'ta kuruldu.

Arnavutköy Belediyesi, ayda 5 bin 400 kilo cam şişe topluyor!

Arnavutköy Belediyesi daha önce başlattığı ambalaj atıklarının geri dönüşümü ile ilgili projelerle doğayı koruma altına alırken, başlattığı cam şişe kampanyası ile adından söz ettirmeye başladı.

Trakya Cam yenilikçi ürünleri ile enerji maliyetlerini düşürüyor!

Enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 30'unun binalardan gerçekleştiği ve binalardaki ısı kayıplarının yaklaşık yüzde 30'unun yalıtımsız pencerelerden kaynaklandığı düşünüldüğünde, cam ile sağlanacak yalıtımın önemi ortaya çıkıyor.

Trakya Cam 9 ülkeye üretim yapıyor!

Çift cam markası Isıcam ile tek cama göre ısı yalıtımında avantajlar sunan Trakya Cam, katma değerli ürün portföyünü genişletiyor. Firma enerji tasarrufu ve çevrenin korunmasına geliştirdikleri ürünlerle hizmet etmeyi amaçlıyor..

Cam şişeden yansıyan güneş ışınları evi yakacaktı!

Kocaeli'de balkon penceresinde unutulan cam şişe, güneş ışınlarını yansıtarak balkonda bulunan bir oyuncağı tutuşturdu. Balkondaki dumanı fark eden mahalleli itfaiyeyi arayarak yangının büyümesine engel oldu.

Trakya Cam, ‘T Buluşmaları’nın ilkinde ünlü Japon mimar Sou Fujimoto’yu ağırladı!

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam’ın bu yıl ilk kez düzenlediği ‘T Buluşmaları’, İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla düzenlenen etkinliğe, dünyaca ünlü mimar Sou Fujimoto konuşmacı olarak katıldı.

Kalekim Camsıva ile camın ışıltısı mekanlarda!

Kalekim Camsıva ile camın ışıltısı mekanlarda. Tasarımda yeni arayışları ve dekoratif ihtiyaçları karşılayan ‘Camsıva’, içerdiği cam parçacıkları sayesinde, uygulandığı mekanlarda hareketli ve ışıltılı görüntüler yaratıyor.

Trakya Cam Akademisi çalışmalarına devam ediyor!

Avrupa'da 3'üncü, dünyada 6'ncı büyük düzcam üreticisi olan Trakya Cam. Türkiye'de bireysel tasarrufu toplumsal kazanca dönüştürmek amacıyla başlattığı çalışmalarını 'Trakya Cam Akademisi' ile sürdürüyor...

ayna camı imalatı Haberi

ayna camı imalatı

Ayna camı nedir?

Ayna camı nedir sorusunu yanıtlamadan önce ayna ve cam hakkında kısa bilgiler vermek doğru olacaktır.


*Ayna; Işığı yansıtan, varlıkların görüntüsünü veren, cilalı ve sırlı camdır. 


*Cam; Soda veya potas katılmış silisli kumun ateşte eritilmesiyle yapılan sert, saydam ve çabuk kırılır cisimdir.


*Ayna camı..

Ayna camı, haddelenip her iki yüzü de perdahlanarak çok düzgün birer yüzey haline getirilmiş, saydamlığı ve yansıtması her noktasında aynı olan camdır.


Genellikle 20 metrekareye kadar olan levhalar halinde bulunur. Ayna camı; vitrinlerde, masa üstlerinde ayna yapımında kullanılıyor.



Işıl Seren...