26 / 04 / 2024

Bağcılar Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşaatı

Bağcılar Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşaatı

Depreme karşı bilinçlendirme amaçlı projelerin hayata geçirildiği İstanbul Bağcılar’ da 13 bin 250 metrekarelik bir alan üzerinde Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşa edilecek...

İstanbul Bağcılar'a 500 kişilik öğrenci yurdu geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından, İstanbul Bağcılar'da 500 kişilik öğrenci yurdu yaptırılacağı duyuruldu. İşte ayrıntılar...

AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

İstanbul'da yaşanabilecek olası büyük deprem öncesinde en riskli mahalleler ve ilçeler peş peşe belli oldu. AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

Bağcılar Ece Sitesi kentsel dönüşüme giriyor!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. İstanbul Bağcılar'da deprem riski oluşturan Ece Sitesi'ndeki 327 konut için kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 

Bağcılar Belediyesi 15 okul inşaatı için çalışmalara başladı!

İstanbul Valiliği, Bağcılar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bağcılar'a 15 okul yapılması için çalışmalara başlandı. 

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi için başvurular arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Bağcılar'da olası İstanbul depremi nedeniyle binalar için dayanıklılık testi başvurularında artış yaşandı.

Bağcılar'da deprem izolatörlü Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşa ediliyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından Bağcılar'da 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi inşa ediliyor. Hastane inşaatının 2.5 yıl sonra bitmesi hedefleniyor.

Bağcılar'da bir binada çatlaklar tespit edildi!

İstanbul'da önceki gün meydana gelen deprem sonrası Bağcılar'da bir binada çatlaklar oluştuğu tespit edildi. Apartman sakinleri çatlaklar nedeniyle yetkililere tedirginliklerini belirterek, binanın incelenmesini istedi.

Bağcılar Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi Mart'ta açılacak!

Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği, Bizce Yapım ile ortak yürüttüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlügü'nün desteğini de alarak özel tanıtım gecesi düzenledi. Toplantıda konuşan Revna Demirören, Bağcılar Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi'nin Mart'ta açılacağını söyledi.

Bağcılar'da 7.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Bağcılar İlçesi'ne bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yer alan arsa ihale ile satışa sunuluyor. İhale 26 Aralık'ta gerçekleşecek..

Bağcılar'da 25 bin mükellef vergi borcunu yapılandırdı!

Bağcılar'da, bazı alacakların yeniden yapılandırılması amacıyla 19 Eylül'de yürürlüğe konulan 6736 sayılı kanundan faydalan 25 bin mükellef, borçlarını yapılandırdı.

Bağcılar Pınarkent Sitesi'ndeki 172 daire yıkıldı!

Bağcılar’da, Kentsel Dönüşüm Projesi ilçe sakinlerinin desteğiyle devam ediyor. Bu kapsamda depreme dayanıklı, otoparklı ve asansörlü konutlar inşa etmek için Pınarkent Sitesi’ndeki 172 daireli 6 bloğun yıkımı ilçe sakinlerinin katılımıyla yapıldı.

Bağcılar'daki asansörlü Yunus Emre Camii'nin inşaatı tamam!

Bağcılar İnönü Mahalesi sakinleri Ramazan ayına yeni camilerinde girecek. Yıkılıp yeniden inşa edilen Bağcılar Yunus Emre Camii farklı mimarisi ile dikkat çekiyor. Camide, engelli ve yaşlıların kullanabilmesi için 10 kişilik asansör de bulunuyor.

Bağcılar'da depreme dayanıklı evler inşa ediliyor!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, topluma deprem bilincinin aşılanması için dernek ve STK’ların da katkı sağlaması gerektiğini belirtti. Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm Projesi ile artık dayanıklı konutlar inşa ettiklerini söyledi.

Bağcılar Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşaatı Haberi

Bağcılar Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşaatı


Geçtiğimiz hafta Çanakkale'de meydana gelen sarsıntı ülkemizi deprem gerçeğiyle yeniden yüz yüze getirdi. Depreme karşı bilinçlendirme amaçlı projelerin hayata geçirildiği Bağcılar'da 13 bin 250 metrekarelik bir alana Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşa edilecek, Merkezde uzmanlar tarafından deprem ile ilgili tatbiki bilgiler verilecek. Similatör odalarında bizzat sarsıntıyı yaşayacak olan öğrenciler, deprem anında ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğrenecekler. 


Faylar kuşağında yer alan ülkemiz, geçtiğimiz hafta Çanakkale Saros Körfezi'nde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki sarsıntıyla yeniden deprem gerçeğiyle karşılaştı. Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Parkı Projesi tamamlandığında önemli bir tesis olarak hizmet verecek.Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında depreme dayanıklı, otoparklı ve asansörlü konutların inşa edildiği ilçede önemli bir projenin adımı atılacak. Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Parkı olarak hazırlanan proje tamamlandığında depreme...