27 / 04 / 2024

bağlı kredi nedir

bağlı kredi nedir

Posta yazarı Tamer Heper 'Bankalar kredi verirken önümüze bir deste kağıt koyup imzalatıyor. Biz bu kalabalık arasında kredinin bağlı olup olmadığını nasıl anlarız?' sorusunu yanıtladı.

Bankadan konut kredisi çekenler dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Bankadan kredi kullanırken kredinin ‘bağlı kredi’ olabileceğini yazmıştınız. Bunu kredi kullanan biz nasıl anlayacağız? Kredi veren kurum, bir deste kağıt koyup bunları imzalattırıyor. İmzalarken okuma imkanına bile sahip değiliz. Yapabileceğimiz nedir? sorusunu yanıtladı.

Konut kredisinde 'bağlı kredi' nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir daire aldım ve bunun için kredi kullandım. Ancak dairede problemler çıktı. Bu mesele ile ilgili müteahhidin sorumluluğunun olduğunu biliyorum ama bir de bağlı kredi söz konusu mu diye sorular soruluyor. Bağlı kredi nedir? Önemi nedir?' sorusunu yanıtladı.

Bağlı kredi nedir?

Bağlı kredi ve bağlı kredi için imzalanan sözleşme esasları 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketici Kanunu kapsamında yer veriliyor. Peki bağlı kredi nedir? Bağlı kredi sözleşmesi neden imzalanır?

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

BDDK'dan flaş karar! Elinde döviz olan şirketler dikkat! Yarın başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK),  kredi kullanabilecek şirketler için 15 milyon TL olan yabancı para pozisyonu sınırı 10 milyon TL’ye indirdiği kararını yarın itibariyle uygulamaya başlıyor.

Varlık Fonu’na bağlı olan BOTAŞ, tarihinde ilk kez dış kredi ile doğal gaz alacak!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) bağlı BOTAŞ, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) alımı için DeutscheBank’tan 929 milyon dolar tutarında Hazine garantili kredi alacak. İşte detaylar...

Kira tespit davası 5 yıl kuralı nedir?

Son zamanlarda mahkemeler kiracılar ve ev sahipleri ile dolmaya başladı. Konut fiyatlarındaki artışın ardından kira tespit ve kiracı tahliye davalarında yoğunluk yaşanıyor. Peki, kira tespit davalarında 5 yıl kuralı nedir? İşte tüm merak edilenler...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

PTT 55 bin personel alım başvuru tarihi belli oldu mu? PTT personel alımı başvuru şartları nedir?

PTT bünyesinde istihdam edilmek isteyen milyonlarca vatandaş yeni alımların ne zaman yapılacağını merak ediyor. PTT 55 bin personel alımları için başvuru tarihi belli oldu mı? PTT personel alımı ilanına başvuru şartları nedir? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detayl

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Ucuz kredi başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ucuz konut kredisi uygulamasının müjdesini vermişti. İlave istihdama ucuz kredi desteği bayram sonrası başlıyor. İşe alınan her işçinin primi, kamu bankalarından bir yıl süreyle kullanılacak krediden düşülecektir.

Konut kredisinde 'bağlı kredi' nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir daire aldım ve bunun için kredi kullandım. Ancak dairede problemler çıktı. Bu mesele ile ilgili müteahhidin sorumluluğunun olduğunu biliyorum ama bir de bağlı kredi söz konusu mu diye sorular soruluyor. Bağlı kredi nedir? Önemi nedir?' sorusunu yanıtladı.

Kaynarca-Tuzla-Pendik Metrosu'nun yapımı başlıyor!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattında kredi sorununu çözdüklerini açıkladı. Ongun, "Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının yapımına başlıyoruz. Bu hattımız 1 milyon yolcuya hizmet verecek" şeklinde konuştu.

Çekmeköy–Sultanbeyli Metro Hattı’nın inşaatı yeniden başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, inşaatına 2 yıl ara verilen Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nda çalışmalar yeniden başlıyor. Metro hattı için Ekim 2019’da yapılan anlaşma ile Deutsche Bank’tan kredi sunuldu.

VakıfBank kampanyalı konut kredisi faizleri 0.79’dan başlıyor!

VakıfBank konut kredisi ürünleri kapsamında farklı bir çok bütçe ve plana yönelik alternatif kredi fırsatları sunuyor. Bankanın kampanyalı konut kredisi faizleri %0.79’dan başlıyor.

Bağlı konut kredisi ödemenizi durdurabilirsiniz!

Birçok inşaat firması, maketten sattığı evleri ekonomik sıkıntı sebebiyle gününde teslim edemedi. Eğer çektiğiniz kredi 'bağlı kredi' olarak geçiyorsa yani konut aldığınız firmanın anlaşmalı olduğu bir bankaysa ödediğiniz krediyi durdurma hatta anlaşmayı sona erdirme imkanınız var.

bağlı kredi nedir Haberi

bağlı kredi nedir

Posta yazarı Tamer Heper 'Bankalar kredi verirken önümüze bir deste kağıt koyup imzalatıyor. Biz bu kalabalık arasında kredinin bağlı olup olmadığını nasıl anlarız?' sorusunu yanıtladı.

Dünkü yazımda bağlı kredinin, kredi sözleşmesinde nasıl anlaşılacağını yazmıştım. Ancak dünkü yazımda soru soran okuyucumun ikinci bir konusu daha vardı ve “Bankalar kredi verirken önümüze bir deste kağıt koyup imzalatıyor. Biz bu kalabalık arasında kredinin bağlı olup olmadığını nasıl anlarız?” diye soruyordu.

***

Okuyucum haklı. Öyle kalabalık bir kağıt topluluğu imzalattırılır ki bırakın banka önünde bunları okumayı, içerisinde öyle cümleler vardır ki oracıkta okunsa da anlaşılmaz. Örneğin der ki ‘daini mürtehin’ hadi bakalım anlayın. İşte bu gerçek bilindiği için yasalarımız bir tedbir getirmiştir. Bankalar kredi sözleşmesi imzalattıracağı zaman belli bir süre önce vatandaşa bir bilgilendirme formu vermek...