19 / 04 / 2024

bahçe tapulu ev

bahçe tapulu ev

Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor. Peki, bahçe tapusu nedir? Bahçe tapulu ev alınır mı? Bahçe tapulu ev alınırsa ne olur?

Ala Saklıbahçe'de lansmana özel yüzde 15 indirimle ev sahibi olma fırsatı! 

Ala Saklıbahçe projesinde konut satışları başladı. Projede lansmana özel yüzde 15 indirimle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Peki Ala Saklıbahçe'de konut fiyatları ne kadar?

Fikret İnan'dan son dakika Fi Side açıklaması! Fi Side Bahçeşehir'den ev alanlar dikkat!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan Fi Side Bahçeşehir'den ev alanlar için bir son dakika açıklaması yaptı. İşte detaylar...

Fikret İnan'dan Fi Side Bahçeşehir'den ev alanlara müjde!

Fi Side Bahçeşehir'den ev alanlar için bir son dakika açıklaması yapan Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan 4 Nisan tarihinde iş başı yapacaklarını söyledi.

Başakşehir Lal Bahçe Evleri'nde yaşam başladı!

Başakşehir'de hayata geçirilen Lal Bahçe Evleri'nde yaşam başladı. Projeden ev sahibi olan aileler oturmaya başladı.

Dekar Kıyıbahçe nerede?

Çekmeköy Ömerli'de 84 bin 477 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Dekar Kıyıbahçe projesinde 2+1, 3+1 ve 4+1 bahçeli ev seçenekleri bulunuyor. Projede toplam 244 bahçeli ev yer alıyor. Peki Dekar Kıyıbahçe nerede?

Dekar Kıyıbahçe basın lansmanı 2 Mayıs'ta!

Bahçeli ev konusunda öncü isimlerden biri olan Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş., Ömerli’de hayata geçireceği yeni projesi Dekar Kıyıbahçe’yi tanıtıyor.

Kiler Referans Bahçeşehir'de 84 ay 0 faiz kampanyası!

Teslimleri 2019 Haziran'ya yapılacak olan Kiler Referans Bahçeşehir projesinde yüzde 5 peşinat vererk sıfır faizle 84 ay taksitlendirme yapılarak ev sahibi olunabiliyor..

Bahçeşehir Strada'dan ev alana 3 taş pırlanta yüzük hediye!

İstanbul Bahçeşehir’de Kanal İstanbul’a yakın bölgede hayata geçirilen Bahçeşehir Strada projesinde 27 Ocak – 28 Şubat tarihleri arasında daire alan herkese 3 taş yüzük hediye edilecek.

Akzirve Strada Plus Bahçeşehir ev fiyatları ne kadar?

Toplam 880 adet konuttan meydana gelen Strada Plus projesi Akzirve Gayrimenkul imzası taşıyor. Projede daire teslimlerinin 2019'un sonunda yapılması planlanıyor. Peki Akzirve Strada Plus Bahçeşehir ev fiyatları ne kadar?

Bahçeşehir Strada Plus fiyat listesi!

Yüzde 1 peşinatla ev sahibi olma imkanı sunulan Strada Plus projesi İstanbul Bahçeşehir'de hayata geçirildi. Bahçeşehir Strada Plus fiyat listesi minimum 239 bin TL'den başlıyor...

Nlive Bahçeşehir'de teslimler başladı!

Bugüne kadar 60 bin kişiyi ev sahibi yapan Özyurtlar Holding'in Bahçeşehir'deki projesi Nlive Bahçeşehir projesinde daire teslimleri başladı.

Bahçeşehir Vaditepe satılık ev fiyatları!

Kiptaş imzasıyla hayata geçirilen Vaditepe Bahçeşehir Kiptaş Evleri'nde nakit ödemelerde yüzde 20 indirim sağlanıyor. Bahçeşehir Vaditepe satılık ev fiyatları 583 bin TL'den başlıyor.

Bahçeşehir Strada Plus ödeme şartları!

Bahçeşehir Strada Plus ödeme şartları kapsamında yüzde 1 peşinatla ev sahibi olunabiliyor. 880 konuta yer verilen Strada Plus projesi Akzirve Gayrimenkul imzası taşıyor...

bahçe tapulu ev Haberi

bahçe tapulu ev

Bahçe tapusu nedir?

Bahçe tapusu, sınırları belli olan bir bahçenin kime ait olduğunu gösteren tapu belgesi oluyor. Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor.


Bahçe tapusu almadan önce alının bazı araştırmaları yapması gerekiyor. Zira, satın alınacak bahçe ile tapuda gözüken bahçe farklı olabiliyor.


Bu nedenle tapu kaydı örneğinin edinilmesi ve kadastro müdürlüğüne danışılması faydalı oluyor. Tapu kayıtlarında sorun olması halinde, öncelikle bu sorunun mal sahibi tarafından düzeltilmesi talep edilmeli, daha sonra satış gerçekleşmelidir.


Bahçe tapulu ev..

Bahçe tapulu ev satışlarında, resmi olarak evin değil bahçe hissesinin satışı gerçekleşmiş oluyor. Bahçe tapulu bir evlerin satışı pek tavsiye edilmiyor. Bunun nedeni ise bu evlerin, iskan belgesinin alınmamış olması ve resmen bitmiş olarak gözükmemesi oluyor.


İskan belgesi olmayan yapıların satışlarında kimi bankalar...