25 / 04 / 2024

Bakırköyde kaçak yapı

Bakırköyde kaçak yapı

Bakırköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Bakırköy'de yer alan kaçak yapıların yıkım işini ihaleye 24 Eylül tarihinde saat 11.00'de çıkarıyor. Kaçak yapıların yıkım işi 60 günde tamamlanacak.

İBB'nin Atatürk Parkı'ndaki kaçak yapıları için soru önergesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi AK Partili Saim Kadıoğlu, Atatürk Parkı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen kaçak yapılar hakkında soru önergesi talebinde bulunuldu.

Antalya'da kaçak yapılara geçit yok!

Antalya'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, uydudan bakılıp yapı kayıt belgeleri incelenen ve sıkı saha denetimleriyle tespit edilen kaçak yapılardan 2 bin 100 tanesi yıkıldı.

Bodrum'un en büyük sorunu kaçak yapı!

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz kıyılarına, Kapadokya'dan Uzungöl gibi doğa harikası mekanlara, nereye bakarsanız bakın, kaçak yapıdan geçilmiyor...

Mahkemeden 'kaçak yapılarla ilgili' emsal karar!

Milyon dolarlık villaların yer aldığı sitede bulunan ‘kaçak yapı’ krizi iki iş insanını karşı karşıya getirdi. Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi, Türk komşusu Mehmet Ünal’ı belediyeye şikâyette bulundu, kaçak yapıların yıkılması amacıyla karar verildi.

İzmit Belediyesi'nden kaçak yapılara ceza!

İzmit Belediyesi haftalık encümen toplantısı Derya Sokak’taki kaçak yapı için mülk sahibine 4 bin 16 lira, Alikahya Atatürk Mahallesi’ndeki  ilave kat inşaatına 5 bin 648 lira para cezası kesildi.

Meralarda kaçak yapılaşmaya son!

Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk, mera kanununun 19. ve 20. maddelerini açıkladı. Aktürk, meralarda kaçak herhangi bir yapılaşmada yörenin muhtarının devlete bildirim yapmak zorunda olduğunu söyledi. 

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

İnşaat çalışmaları için belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirilmesi gerekiyor, aksi takdirde yapı kaçak yapı oluyor. Peki, kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

Bakırköyde kaçak yapı Haberi

Bakırköyde kaçak yapı


Bakırköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Bakırköy'de yer alan kaçak yapıların yıkım işini ihaleye çıkarıyor. İhaleye sözleşme imzalandıktan sonra 5 gün içinde başlanacak ve 60 günde tamamlanacak. 


İhale; 24 Eylül tarihinde saat 11.00'de Osmaniye Mahallesi, İsmail Erez Bulvarı Fırın Sokak, No:1'de yapılacak. 



İHALE İLANI:


2014/108322 BELEDİYE BAŞKANLIĞI - Evrak No: 2014/1539


BAKIRKÖY İLÇESİ DAHİLİNDEKİ KAÇAK YAPILARIN YIKIM IŞI


BAKIRKÖY BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ


Bakırköy İlçesi Dahilindeki Kaçak Yapıların Yıkım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu îddesine göre açık ihale usulu ile edilecektir, ihaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.


ihale Kayıt Numarası 2014/108322


1-İdarenin


a) Adresi: ZUHURATBABA MAHALLESİ ŞÜKRAN ÇİFTLİĞİ SOKAK 1 34147 BAKIRKÖY/İSTANBUL


b) Telefon ve faks numarası: 2124149640 - 2124149682


c) Elektronik Posta Adresi: [email protected]


ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi: https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/


2 İhale konusu yapım işinin


a)...