25 / 04 / 2024

bangladeş dakka

bangladeş dakka

Bangladeş'in başkenti Dakka'da, bir kumaş fabrikasının da bulunduğu 11 katlı binada yangın çıktı...

Bangladeş'te çöken iş merkezinin enkazında yangın çıktı!

Bangladeş'te başkent Dakka'nın banliyösü Savar'da çöken iş merkezinde, 362 kişi yaşamını yitirmişti, iş merkezinin enkazında yangın çıktı

Bangladeş'in Savar bölgesinde iş merkezi çöktü!

Bangladeş'te yer alan Savar kentinde 8 katlı bir iş merkezi çöktü...

Bangladeşte bina çöktü, 149 kişi öldü!

Bangladeş'in başkenti Dakka yakınlarındaki Savar bölgesinde çöken 8 katlı binada yaşamını yitirenlerin sayısının 149'a yükseldiği bildirildi

Bangladeş'te bina çöktü!

Bangladeş'te 8 katlı bir binanın çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

Kripto paraları yasaklayan ülke sayısı artıyor!

Kongre Hukuk Kütüphanesi Küresel Hukuk Araştırmaları Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir rapora göre, 50 ülke daha kripto paraları yasakladı. Rapora göre, Cezayir, Bangladeş, Çin, Mısır, Irak, Fas, Nepal, Katar ve Tunus kripto paralara yasak getiren ülkelerden.

Türkiye, Bangladeş'teki sahra hastanesini yeniden inşa ediyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bangladeş'teki sahra hastanesini yeniden inşa ediyor...

New York'taki Türkevi inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışı için gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, New York'taki Türkevi'nin inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Bangladeş'ten İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımlarına kınama!

Bangladeş Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evleri yıkmasının "güçlü şekilde kınandığı" belirtildi.

Deniz Feneri, Arakanlı sığınmacılar için 3 mahalle kurdu!

Deniz Feneri Derneği, Myanmar'daki saldırılardan kaçarak Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki kamplarda derme çatma barınaklara sığınan Arakanlı Müslümanlar için yaşam şartları iyileştirilmiş mahalleler kurarken, inşa edilen bin 600 bambu evi mültecilere teslim etti.

Cox's Bazar'da Türk kuruluşların yaptırdığı evlerin sayısı artıyor!

Bangladeş'in Cox's Bazar'daki kamplarda Türk yardım kuruluşlarının inşa ettiği bambu ev sayısı yaklaşık 8 bin 800'ü buldu...

Deniz Feneri Derneği Arakan’da konut yapıyor!

Deniz Feneri Derneği 24 Ağustos 2017 tarihinden bugüne kadar on binlerce Arakanlıya yardım etti. Deniz Feneri Derneği sorumluları devam eden konut projelerini incelemek üzere Bangladeş’e gitti.

İHH 8 yılda 5 yetimhane inşa etti!

Zor şartlar altında yaşamaya çalışan yetimleri hayata bağlayan İHH, 2 bini Bangladeş’te olmak üzere 86 bin yetime yardım elini uzatıyor.

Bangladeş, Malezya’ya inşaat işçisi gönderecek!

New Straits Times gazetesinde yer alan habere göre, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, Malezya’ya 1,5 milyon işçi gönderilmesine onay verdi. Seyful Alem, işçilerin imalat,inşaat ve hizmet sektöründe çalıştırılacaklarını söyledi.

Hanehalkının gelir kaynağının yüzde 3.3'ü gayrimenkulden!

Türkiye yılın 2. çeyreğinde yüzde 3.8 büyüdü. Büyümenin önemli bölümü vatandaşın tüketiminden kaynaklandı. Acaba halkımızın geliri mi arttı?Türkiye’de 7.5 milyon insan Bangladeş vatandaşı gibi tüketime para bulamıyor.

Hindistan ve Bangladeş arasındaki toprak takası anlaşması!

Hindistan ve Bangladeş arasında varılan anlaşma kapsamında, iki ülke arasında toprak takas işlemlerine başlandı. Hindistan'a bağlı 111 yerleşim bölgesi Bangladeş'e, Bangladeş'e bağlı 51 bölgenin de Hindistan'a verilmesi planlanıyor.

Bangladeş'te inşaat halindeki çimento fabrikasının çatısı çöktü!

Bangladeşte bulunan inşaat halindeki 5 katlı bir çimento fabrikasının çatısının çökmesi sonucunda en az 4 kişi hayatını kaybetti, 30 işçi kurtarıldı, 40 işçi ise enkazda mahsur kaldı..

bangladeş dakka Haberi

bangladeş dakka


Bangladeş'in başkenti Dakka'da itfaiye yetkilisi Nazrul İslam, yangında Tung Hai Sweater Ltd. şirketine ait kumaş fabrikasının bulunduğu binanın birinci, ikinci katlarıyla apartman dairelerinin yer aldığı üçüncü katın kısmen yandığını söyledi.


Yangının fabrikada çalışan 300 işçinin mesaileri biterek evlerine dönmelerinden hemen sonra başladığını belirten İslam, yangın söndürme ekiplerinin alevleri kontrol altına aldığını belirtti.


Bajan Kumar Sarkar adlı başka bir itfaiye yetkilisi, yangında ölenler arasında kumaş fabrikasının sorumlu müdürü Mahbubur Rahman ile bir polis yetkilisinin de bulunduğunu...