25 / 04 / 2024

Bangladeş savar iş merkezi

Bangladeş savar iş merkezi

Bangladeş'te yer alan Savar kentinde 8 katlı bir iş merkezi çöktü...

Türkiye, Bangladeş'teki sahra hastanesini yeniden inşa ediyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bangladeş'teki sahra hastanesini yeniden inşa ediyor...

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Bangladeş'ten İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımlarına kınama!

Bangladeş Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evleri yıkmasının "güçlü şekilde kınandığı" belirtildi.

Deniz Feneri, Arakanlı sığınmacılar için 3 mahalle kurdu!

Deniz Feneri Derneği, Myanmar'daki saldırılardan kaçarak Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki kamplarda derme çatma barınaklara sığınan Arakanlı Müslümanlar için yaşam şartları iyileştirilmiş mahalleler kurarken, inşa edilen bin 600 bambu evi mültecilere teslim etti.

Deniz Feneri Derneği Arakan’da konut yapıyor!

Deniz Feneri Derneği 24 Ağustos 2017 tarihinden bugüne kadar on binlerce Arakanlıya yardım etti. Deniz Feneri Derneği sorumluları devam eden konut projelerini incelemek üzere Bangladeş’e gitti.

Bodrum'un 'akrep savar' evleri turizmi canlandırıyor!

Gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesi, beyaz badanalı, mavi pencereli ve begonvil çiçekleriyle süslü "akrep savar" evleri ile ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Bangladeş, Malezya’ya inşaat işçisi gönderecek!

New Straits Times gazetesinde yer alan habere göre, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, Malezya’ya 1,5 milyon işçi gönderilmesine onay verdi. Seyful Alem, işçilerin imalat,inşaat ve hizmet sektöründe çalıştırılacaklarını söyledi.

Hindistan ve Bangladeş arasındaki toprak takası anlaşması!

Hindistan ve Bangladeş arasında varılan anlaşma kapsamında, iki ülke arasında toprak takas işlemlerine başlandı. Hindistan'a bağlı 111 yerleşim bölgesi Bangladeş'e, Bangladeş'e bağlı 51 bölgenin de Hindistan'a verilmesi planlanıyor.

Bangladeş'te inşaat halindeki çimento fabrikasının çatısı çöktü!

Bangladeşte bulunan inşaat halindeki 5 katlı bir çimento fabrikasının çatısının çökmesi sonucunda en az 4 kişi hayatını kaybetti, 30 işçi kurtarıldı, 40 işçi ise enkazda mahsur kaldı..

TİKA'nın Bangladeş'e kuracağı sağlık ocaklarının inşaatı devam ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından 2013 yılı içerisinde yapımına başlanan Bangladeş'in Dakka Bölgesi’ nde 10 Adet Sağlık Ocağı İnşası Projesi’nin çalışmaları devam ediyor...

Bangladeşliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Bangladeşliler Türkiye'den ev alabilir mi? Bangladeşliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Bangladeşliler Türkiye'den iş yeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan listesi...

Memur-Sen Bangladeş'e 300 kişilik külliye ve yetimhane inşa edecek!

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur- Sen), Arakanlı yetimler için Bangladeş'e yaklaşık 300 kişilik külliye ve yetimhane inşa edilecek...

Bangladeş'te çöken iş merkezindeki ölü sayısı 654'e yükseldi!

Bangladeş'in başkenti Dakka'da 2 hafta önce çöken iş merkezinde yaşamını yitirenlerin sayısının 654'e çıktığı bildirildi

Bangladeş savar iş merkezi Haberi

Bangladeş savar iş merkezi

 Bangladeş'in Savar kentinde çöken iş merkezinin 3. katında 50 kadar kişinin sağ olduğu anlaşıldı. 

     Kurtarma ekiplerinden Şeyh Mizanur Rahman, tünel kazdıktan sonra 3. katta yaklaşık 50 kişinin tespit edildiğini, kurtarma işleminin yarın sabaha tamamlanmasını umduklarını belirtti.

     Başkent Dakka yakınlarındaki Savar bölgesinde 8 katlı iş merkezinin çökmesi sonucu 300'den fazla kişi yaşamını...