19 / 04 / 2024

Bar Limanı ihaleleri

Bar Limanı ihaleleri

Global Liman İşletmeleri Karadağ’ın Bar Limanı’nın halka açık olmayan %62’lik hissesini özelleştirme yoluyla aldı. Saygın Narin, gerçekleştirilen bu özelleştirmeyle ilk kez bir Türk şirketinin yurtdışındaki bir limanın çoğunluk hissesini aldığını kaydetti

Pendik Yat Limanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Yat Limanı, Balıkçı Barınağı ve Kıyı Düzenlemesi Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıktı.

Bursa Güzelyalı’ya yat limanı yapılacak!

Ulaştırma Bakanlığı, Güzelyalı’ya Balıkçı Barınağı ve Yat Limanı yapacak. Revizyon kapsamında yapılması planlanan 4 iskelenin uzunluğu toplamda 190 metre olacak.

Tuzla Yat Limanı imar planı notu değişikliği askıda!

Tuzla Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı...

Mersin için yeni liman planlanıyor!

Bir sahil ve liman kenti olan Mersin’in Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Alt yapı ile başladık, hedefimiz Mersin’i turizmle yeni bir kimliğe kavuşturmak. İnşallah Mersin bir barış, huzur ve kardeşlik şehri olacak” dedi.

Tuzla'daki tersane limanı inşaatına ilişkin 7 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Tuzla'daki bir tersane limanı inşaatında denize çöp ve hafriyat döküldüğü iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesi ne zaman tamamlanacak?

Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesi kapsamında 100'er metrelik 6 adet iskele ile liman içi güçlendirilecek. Ayrıca misafir teknelerin de rahatlıkla barınabileceği 250 teknelik bir liman kullanımına sunulacak.

Şile Limanı 6 iskele ile güçlendirilecek!

Şile Limanı 100'er metrelik 6 iskele ile güçlendirilecek. 250 adet tekne bağlanacak limanda, balıkçı barınakları, balık satış üniteleri, fuar ve festival alanı, spor alanları, eğlence parkları ve kaykay alanları yeniden yapılacak.

2001 yılında Şile'ye yat limanı inşa edilecekmiş!

2001 yılında önemli bir turizm potansiyeli barındıran Şile'ye yat limanı yapılacakmış. Dönemin Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu, Şile'ye yılın 12 ayı hizmet verecek bir yat limanı kazandırmak için harekete geçmiş.

1973 yılında Bebek'te yat limanı yapılacakmış!

1973 yılında Bebek Koyu'nda, Açık Deniz Yarış Kulübü tarafından yat limanı yaptırılacakmış. 250 teknenin barınacağı yat limanı, on milyon liraya mal olacakmış. Cumhuriyetin 50. yıldönümünde İstanbul modern bir limana kavuşacakmış.

Balıkçı barınaklarının kiralanması!

Balıkçı barınakları büyüklüğüne ve sağladığı imkanlara göre balıkçı limanı, barınma yeri veya çekek yeri olarak adlandırılıyor. Peki balıkçı barınakları nasıl kiralanır? İşte balıkçı barınaklarının kiralanması esasları...

Tekirdağ Marmara Ereğlisi Liman Amaçlı İmar Planı Değişikliği askıda!

Martaş A.Ş.’ye yönelik 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Liman, Ro-Ro İskelesi ve Romörkor Barınağı Amaçlı Nazım İmar Planı 15 Ağustos 2014 tarihinde askıda çıkarıldı...

Pentik Yat Limanı ve Kıyı Düzenlemesi imar planı askıya çıktı!

Pendik Yat Limanı, Balıkçı Barınağı ve Kıyı Düzenlemesi 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi bugün askıya çıkarıldı. Planlar 30 Ağustos'ta askıdan inecek...

Milas Ören Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı imar planı askıya çıktı!

Milas Ören Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında yat bağlama kapasitesinin artırılmasını içeren Yat Limanı İlave ve Revizyon 1/5000 ve 1/1000'lik imar planları 25 Nisan'da askıya çıktı...

Bar Limanı ihaleleri Haberi

Bar Limanı ihaleleri

Yolcu ve ticaret alanında Türkiye'nin üç önemli büyük limanına sahip tek liman operatörü Global Liman İşletmeleri, Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik İşletmeleri Bakanlığı ile Karadağ Liman İdaresi tarafından düzenlenen ihale sonucunda Karadağ'ın Bar şehrinde bulunan genel yük ve kargo terminalinin 30 yıl boyunca onarım, finansman, işletim ve bakım hakkını kazandı.  15 Kasım 2013 tarihinde Bar Limanı’nda düzenlenen törenle, ilk defa bir Türk şirketi yurtdışındaki bir limanın çoğunluk hissesini almış oldu.

Global Liman İşletmeleri, Karadağ’ın Bar Limanı’nın %62 hissesini yaklaşık 30mnEuro’ya portföyüne kattı.  Bar Limanı özelleştirmesiyle Global Liman İşletmeleri, ilk kez yurtdışında bir limanın işletmesini almış olurken bir Türk şirketinin yurtdışında cogunluk hissesine sahip olarak işlettiği ilk liman olma özelliğini de taşıyor.

Yurtdışında büyümeyi hedefliyor

Global Liman İşletmeleri CEO’su Saygın Narin, Bar Limanı’nın Global...