24 / 04 / 2024

2001 yılında Şile'ye yat limanı inşa edilecekmiş!

2001 yılında Şile'ye yat limanı inşa edilecekmiş!

2001 yılında önemli bir turizm potansiyeli barındıran Şile'ye yat limanı yapılacakmış. Dönemin Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu, Şile'ye yılın 12 ayı hizmet verecek bir yat limanı kazandırmak için harekete geçmiş.



2001 yılında Şile ye yat limanı inşa edilecekmiş!


ŞİLE'ye yat limanı


Lüks teknelerin 12 ay kullanabileceği bir liman yapılması için kolları sıvayan Başkan Çayıroğlu, Baltık Denizi kıyısındaki limanlarda incelemelerde bulundu

 

   ŞİLE Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu, Şile'ye yılın 12 ayı hizmet verecek bir yat limanı kazandırmak için harekete geçti. Şile'nin eşi benzeri bulunmayan büyüklükte bir limana sahip olduğunu belirten Çayıroğlu, ''Ancak bu limanı balıkçılar sadece 2 ay kullanabiliyor. Oysa Şile önemli bir turizm potansiyeli barındırıyor. Bu nedenle büyük bir marinaya ihtiyacımız var. Almanya'nın Baltık Denizi kıyılarındaki yat limanlarını gezip inceledim. Şile için en uygun modelin hangisi olduğunu araştırdım. Bu konuda birçok da teklif aldık. Şu anda proje çalışmaları devam ediyor. Şile SİT alanında bulunduğu için Anıtlar Kurulu'nun onaylayacağı fazla yoğunluk yaratmayan bir projeyi hayata geçireceğiz'' dedi.


Şenol BAŞTAKAR


Sabah 7 Ekim 2001



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön