19 / 04 / 2024

Bar Limanı projeleri

Bar Limanı projeleri

Global Liman İşletmeleri Karadağ’ın Bar Limanı’nın halka açık olmayan %62’lik hissesini özelleştirme yoluyla aldı. Saygın Narin, gerçekleştirilen bu özelleştirmeyle ilk kez bir Türk şirketinin yurtdışındaki bir limanın çoğunluk hissesini aldığını kaydetti

Barınma krizine karşı sosyal konut projeleri artıyor!

Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında barınma krizi yer alıyor. Dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler bütçelerine uygun kiralık konut bulmakta zorluk yaşıyor. Bu noktada sosyal konuttaki projeler büyüyor.

Pendik Yat Limanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Yat Limanı, Balıkçı Barınağı ve Kıyı Düzenlemesi Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıktı.

İmar barışına 8 milyon 600 bin kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ı makamında ziyaret etti. Bakan Kurum, kentsel dönüşüm projeleri ve imar barışı hakkında önemli açıklandı. 

Antalya'nın mega projeleri Katar'da tanıtılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “EXPO Turkey by Qatar 2018” Fuarı’na katılmak üzere Katar’agitti. Türel, fuarda Katarlı yatırımcılara Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe gibi vizyon projeleri anlatacak.

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Bursa Güzelyalı’ya yat limanı yapılacak!

Ulaştırma Bakanlığı, Güzelyalı’ya Balıkçı Barınağı ve Yat Limanı yapacak. Revizyon kapsamında yapılması planlanan 4 iskelenin uzunluğu toplamda 190 metre olacak.

Hopa, liman ve OSB projeleriyle cazibe merkezi olacak!

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek Hopa Limanı ve OSB projeleri hakkında açıklama yaptı.. İşte detaylar..

Antalya Kruvaziyer Liman projesi için bir viraj daha geçildi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in rüya projelerindemn olan Raylı Sistem 3’üncü etabı ve Kurvaziyer Liman projeleri için önemli bir viraj daha geçildi

Antalya'nın vizyon projeleri ticareti canlandıracak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu Garajı, Nekropol, Balbey, Kent Müzesi projeleri ile Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Konyaaltı Sahili vizyon projelerinin esnafın ticaretini canlandıracağını söyledi.

Tuzla Yat Limanı imar planı notu değişikliği askıda!

Tuzla Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı...

Antalya vizyon projelerle çekim merkezi olacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kent Müzesi, Doğu Garajı, Balbey, Cumhuriyet Meydanı, Yat Limanı projeleri ile kent merkezini turistlerin görmeden gitmeyeceği bir çekim merkezine dönüştüreceklerini söyledi.

Mersin için yeni liman planlanıyor!

Bir sahil ve liman kenti olan Mersin’in Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Alt yapı ile başladık, hedefimiz Mersin’i turizmle yeni bir kimliğe kavuşturmak. İnşallah Mersin bir barış, huzur ve kardeşlik şehri olacak” dedi.

Tuzla'daki tersane limanı inşaatına ilişkin 7 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Tuzla'daki bir tersane limanı inşaatında denize çöp ve hafriyat döküldüğü iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

Bar Limanı projeleri Haberi

Bar Limanı projeleri

Yolcu ve ticaret alanında Türkiye'nin üç önemli büyük limanına sahip tek liman operatörü Global Liman İşletmeleri, Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik İşletmeleri Bakanlığı ile Karadağ Liman İdaresi tarafından düzenlenen ihale sonucunda Karadağ'ın Bar şehrinde bulunan genel yük ve kargo terminalinin 30 yıl boyunca onarım, finansman, işletim ve bakım hakkını kazandı.  15 Kasım 2013 tarihinde Bar Limanı’nda düzenlenen törenle, ilk defa bir Türk şirketi yurtdışındaki bir limanın çoğunluk hissesini almış oldu.

Global Liman İşletmeleri, Karadağ’ın Bar Limanı’nın %62 hissesini yaklaşık 30mnEuro’ya portföyüne kattı.  Bar Limanı özelleştirmesiyle Global Liman İşletmeleri, ilk kez yurtdışında bir limanın işletmesini almış olurken bir Türk şirketinin yurtdışında cogunluk hissesine sahip olarak işlettiği ilk liman olma özelliğini de taşıyor.

Yurtdışında büyümeyi hedefliyor

Global Liman İşletmeleri CEO’su Saygın Narin, Bar Limanı’nın Global...