26 / 04 / 2024

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı 2015 hedefleri

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı 2015 hedefleri

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA ) Başkanı İlker Aycı, bu yılın ilk 9 aylık döneminde 9.4 milyar dolar yatırım geldiğini açıkladı...

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrali kurulması için ön lisans sürecinin tamamlandığını belirterek, “İlk etapta 1.5 milyar dolarlık yatırım olacak. Bu rakam katlanarak yükselecek” dedi.

Gözde Grubu 300 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastı! Tam 3 bin yeni konut geliyor!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı yaptığı açıklamada 300 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastıklarını dile getirerek, 3 bin yeni konut üreteceklerini kaydetti.

Bakan’dan 20 milyar liralık yatırım açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Milli Teknoloji Hamlesini destek verecek 20 milyar liralık bu büyük yatırım hamlesini önemsiyoruz, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Rus yatırımcılardan Bodrum'a 83 milyon dolarlık yatırım!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Rus yatırımcıların Bodrum'a 83 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Kayseri Hacılar'a 150 milyon liralık yatırım!

Kayseri Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçenin gelişimi, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirdikleri projeler ile 2020 yılı içerisinde yaklaşık 150 milyon liralık yatırım kazandırdıklarını açıkladı.

Libya Türk iş adamlarına 120 milyar dolarlık yatırım fırsatı sunuyor!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Karanfil, "Libya'da başta müteahhitlik olmak üzere tüm sektörlerde 120 milyar dolarlık yatırım hacmi var. Türk yatırımcılarımızın bunu değerlendirmesini çok istiyoruz. Libya'dan da bu yönde çağrı var." dedi.

Libya'dan Türk müteahhitlere 120 milyar dolarlık yatırım fırsatı!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Libya'da başta müteahhitlik olmak üzere tüm sektörlerde 120 milyar dolarlık yatırım hacmi var. Türk yatırımcılarımızın bunu değerlendirmesini çok istiyoruz. Libya'dan da bu yönde çağrı var" diye konuştu.

Ege Yapı 2,5 milyar liralık yatırım hedefliyor!

Ege Yapı, önümüzdeki beş yıl zarfında belirlediği 2,5 milyar liralık yatırım hedefi doğrultusunda 2020'de yeni projelere başlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığından Bursa'ya 85 milyon liralık yatırım!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bursa'ya 85 milyon liralık yatırım yapılacağını müjdeledi.

Doğuş Grubu Türkiye'ye 7.5 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk, son 10 yılda yaptıkları 9 milyar dolarlık yatırımın 7.5 milyarını Türkiye’de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

Yazlık konutların fiyatları ortalama 50 bin liradan başlıyor, fiyatların geniş bir yelpazede seyrettiği konut piyasasında yazlıkların değeri 30 milyon lira ve üzerine kadar da uzanabiliyor. Peki Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

Kastamonu'ya 15 milyar liralık yatırım yapıldı!

AK Parti iktidarları döneminde Kastamonu'ya 15 milyar liralık yatırım yapıldığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Kastamonu'yu marka şehir haline getirecek o projeleri, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimizle gerçekleştiriyoruz'' dedi.

İzmir'e 10 milyar dolarlık yatırım geliyor! 

İNGEDER Başkanı, İnciraltı’nın planlanması halinde İzmir'e 10 milyar dolarlık yatırım geleceğini söyledi. Yeni planlamalarla bölgeye oteller, hastaneler ve kısmı konut alanları inşa edilecek. 

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı 2015 hedefleri Haberi

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı 2015 hedefleri

 Türkiye’nin son 4-5 yıldır doğrudan yatırım çekme açısından bulunduğu bölgede pozitif ayrıştığını belirten Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı, bu yılın ilk 9 aylık döneminde 9.4 milyar dolar yatırım geldiğini, bu yılı ise toplamda 13.5 milyar- 14.2 milyar dolar aralığında bir toplam yatırımla kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Yakın zamanda Türkiye’nin komşu ve çevre ülkelerinde yatırım yapmış ancak mutsuz olan bazı yabancı yatırımcılarla da görüştüklerini söyleyen Aycı, “Biz ülke olarak mutsuz etmediğimiz için bugün İspanyol BBVA ülkemizdeki yatırımını artırıyor. Yeni stratejimizde mutsuz yatırımcıları da Türkiye’ye çekmek var” dedi.


Türkiye’nin yeni doğrudan yabancı yatırım çekme stratejisini anlatmak üzere bir grup basın mensubuyla bir araya gelen Aycı, Türkiye’deki yatırımcıların yatırımları daha da artırma konusunda istekli olduklarını söyledi. Buna örnek olarak...