28 / 03 / 2024

batmanın çevre kirliliği raporu

batmanın çevre kirliliği raporu

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, ilin çevre durumunu değerlendiren raporunu basın ve kamuoyu ile paylaştı. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş bundan böyle her sene çevre raporu hazırlayacaklarını söyledi...

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale tarihi belli oldu!

Yapımı yılan hikayesine dönen Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için tarih belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili yıl sonuna kadar ihale düzenleyeceklerini söyledi.

Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak yaptığı açıklamada Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldığını söyledi.

Masum Padir: Batman’ın imar sorunlarının çözülmesi gerekiyor!

Batman’da çözüm bekleyen imar ve kentsel dönüşüm sorunlarını konuşmak için Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından öğretmenevinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya siyasiler, dernek başkanları ve muhtarlar çağırıldı.

Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değiştirilecek!

Antalya ili sınırları içerisinde bulunan Belek Özel Çevre Koruma Bölgesinin sınırları değiştirilecek.

Alarko, Bükreş birinci etap çevre yolu için imza attı!

Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak birinci etap çevre yolu için 175 milyon avro harcanacak

İlk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın vefat etti!

Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı olan Işılay Saygın, tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında vefat etti...

Marmaris'te gecekondu ve moloz kirliliği tepkisi!

Muğla'nın Marmaris bölgesinde gecekondu tarzı yapılar ve inşaat molozları görüntü kirliliği oluşturduğu iddia edilerek tepkilere neden oldu.

Ankara'da her gün 500 kişi imar barışına başvuruyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulaması kapsamında Ankara'da her gün 500 kişi imar barışı başvurusu yaptı.

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm bizim için önemli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm bizim için önemli. Kentsel dönüşümde yoğunluk artışıyla değil, mevcutta, yerinde dönüşümle, vatandaşımızın gönül esasına dayalı dönüşümle yapmak istiyoruz" dedi.

Trump Kulesi ve Oteli'ne 'çevre kirliliği' davası!

ABD'nin Chicago kentinde bulunan Trump Kulesi ve Oteli hakkında federal çevre kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

batmanın çevre kirliliği raporu Haberi

batmanın çevre kirliliği raporu


Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, ilin çevre durumunu değerlendiren raporunu basın ve kamuoyu ile paylaştı.


Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, bundan böyle her sene çevre raporu hazırlayacaklarını söyledi. Çevreyi ve yaşamı olumsuz etkileyen her türlü kirlilik ve yanlış politikaları önlenmek amacıyla 2001 yılından bu yana mücadele verdiklerini belirten Kavuş, 2013 yılında çevre hakkı açısından dünyada, ülkede ve Batman'da birçok ihlal yaşandığına dikkat çekti. 


Batman'da 2013 yılı içerisinde hava kalitesinin düştüğünü, mevcut yeşil alanların zarar gördüğünü, betonlaşmanın hızla sürdüğünü anlatan Kavuş, doğalgazın konut ve meskenlerde yaygın hale getirilmesi, konut ve evlerin ısınmasında kullanılan yakıtların denetimlerinin sıklaştırılması, doğru yakma tekniklerinin uygulanması için girişim ve uyarılar yaptıklarını hatırlattı.


Başkan Recep Kavuş, "Batman barajı havzası ve nehrinde 2013 yılı içerisinde ciddi manada kirlilik oluştu. Bu...