23 / 04 / 2024

bddk hayat katılım bankası

bddk hayat katılım bankası

Türkiye'de hızlı tüketim malları ve Liman işletmeciliği yapan Hayat Holding, Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Katılım Bankası'nı kurarak bankacılık sektörüne girdi.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.

Türkiye'nin ilk dijital katılım bankası kuruldu! BDDK Hayat Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi

Türkiye'de hızlı tüketim malları ve Liman işletmeciliği yapan Hayat Holding, Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Katılım Bankası'nı kurarak bankacılık sektörüne girdi.

BDDK'dan Emlak Katılım'a alt yapı sağlama izni!

BDDK, Emlak Katılım Bankası'na bilgi sistemleri alt yapısı sağlama konusunda izin verdi. 

Emlak Katılım Bankası'na BDDK'dan danışmanlık izni!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK kararı kapsamında, Emlak Katılım Bankası'na danışmanlık faaliyeti izni verildi.

Emlak Katılım Gaziantep’teki 2. şubesini hizmete açtı!

Yaklaşık olarak bir asırlık köklü geçmişinden aldığı güçle katılım finans sektöründe yeniden hayat bulan Emlak Katılım, 2021’de de şube yatırımlarını sürdürüyor. Gaziantep'te 2. şubesini hizmete açan Emlak Katılım yıl sonunda 100 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

Emlak Katılım Ankara’ya iki yeni şube açtı!

Yaklaşık bir asırlık köklü geçmişinden aldığı güçle katılım finans sektöründe yeniden hayat bulan Emlak Katılım, Ankara’da Kızılay ve Sincan şubelerini hizmete açtı.

Emlak Katılım Esenyurt şubesi açıldı!

Köklü geçmişinden aldığı güçle katılım finans sektöründe yeniden hayat bulan Emlak Katılım, Esenyurt şubesini hizmete açtı.

Emlak Katılım Kavacık ve Beşyüzevler şubeleri açıldı!

Köklü geçmişinden aldığı güçle katılım finans sektöründe yeniden hayat bulan Emlak Katılım, mega kent İstanbul’da iki yeni şubesini daha açtı. 

Emlak Katılım, Avcılar, Metrokent ve Maslak şubelerini açtı!

Köklü geçmişinden aldığı güçle katılım finans sektöründe yeniden hayat bulan Emlak Katılım, mega kent İstanbul’da üç yeni şube daha açtı.

Türkiye Emlak Katılım Bankası faaliyet izni aldı!

BDDK, yapılan değerleme sonucunda Türkiye Emlak Katılım Bankasına faaliyet izni verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Katılım Varlık Kiralama 4.4 milyonluk kar payı ödedi!

Katılım Varlık Kiralama 100 milyon TL nominal değerli kira sertifikasının 4 milyon 482 bin TL'lik kar payı ödemesini yaptı.

Katılım Varlık Kiralama 3.9 milyon TL'lik kar payı ödemesi yaptı!

Katılım Varlık Kiralama 100 milyon TL nominal değerli kira sertifikasının 3 milyon 989 bin TL'lik kar payı ödemesini yaptı.  

bddk hayat katılım bankası Haberi

bddk hayat katılım bankası

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), asgari 1,5 milyar TL sermayeli ve ‘Hayat Katılım Bankası A.Ş.’ unvanlı dijital katılım bankası kurulmasına izin verdi.

Resmi Gazete'de yayınlanan BDDK kararında bankanın, Hayat Holding A.Ş., Hayat Kimya A.Ş., As Tüketim Malları A.Ş., Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi A.Ş. ve Limaş Liman İşletmeciliği A.Ş.'nin ortaklığında kurulduğu belirtildi.

BDDK'nın Resmi Gazete'de yayınlanan diğer bir kararıyla da Garanti Bankası A.Ş.'ye, iç kontrol sistemine ilişkin süreçlerde iştirak ve bağlı ortaklıklarına destek/danışmanlık hizmeti sağlama izni verildi.

HAYAT HOLDİNG HAKKINDA

Temelleri 1937 yılında atılan Hayat Holding  hızlı tüketim ürünleri sektöründe Hayat; ağaç bazlı panel sektöründe Kastamonu; liman işletmeciliği sektöründe ise Limaş başta olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren 41 şirket ve 17.000’i aşkın personelle faaliyet yürütüyor. Holding çatısı altında 12 ülkede 36 üretim tesisinde 49 Türk markası dünya çapında milyonlarca tüketiciye ulaştırılıyor. Şirketin Yönetim...