10 / 05 / 2024

beklenen satış bedeli 2b

beklenen satış bedeli 2b

2B rayiç bedel tespiti vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biridir. 2B kapsamında yapılan rayiç bedel belirleme çalışmalarında söz konusu taşınmazların rayiç bedeli yaklaşık 27 milyar lira...

Milli Emlak'tan büyük fırsat! O ilde 54 bin bin TL'ye KDV'den muaf arsa satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Kasım 2022 ihale ilanları arasında satış bedeli 54 bin TL şeklinde belirlenen imarlı arsa da bulunuyor. İşte yatırımcılar tarafından merakla beklenen ihale detayları...

Milli Emlak'tan büyük fırsat! O ilde hem imarlı hem de KDV'den muaf arsayı 80 bin TL'ye satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi üzerinden yayımlanan ve merakla beklenen Kasım ayı ihale ilanları arasında satış bedeli 80 bin lira olarak açıklanan konut imarlı arsa da yer alıyor. Söz konusu arsa KDV'den de muaf...

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Gaziantep Şehitkamil'de 14.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehitkâmil Özgürlük Mahallesi’nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 14 milyon 684 bin 767,50 TL olarak belirlendi.

Sarıyer'de 2.6 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sarıyer'de bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 2 nilyon 641 bin 800 TL olarak belirlendi.

Gaziantep Şahinbey'de 9.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şahinbey K.Kızılhisar Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 9 milyon 702 bin 315 TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa Merkez'de icradan 3.9 milyon TL'ye satılık arazi!

Şanlıurfa 1. Satış Memurluğu, Şanlıurfa ilinin Merkez ilçesinde bulunan sulu tarım arazisini satışa çıkardı. Söz konusu arazinin toplam satış bedeli 3 milyon 963 bin 178 TL olarak belirlendi.

Yozgat Sorgun'da 7.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Yozgat İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Sorgun'un Hamamaltı mevkiinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 7 milyon 610 bin 966 TL olarak belirlendi.

Adana Çukurova'da 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Adana Sulk Hukuk Mahkemeleri, Adana Çukurova'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 258 bin TL olarak belirlendi.

Bursa Orhangazi'de 2.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Orhangazi Belediye Başkanlığı, Gedelek Köyü'nde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 2 milyon 232 bin 600 TL olarak belirlendi.

Kocaeli Büyükşehir'den İzmit'te 4.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmit Mehmet Ali Paşa'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 4 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

beklenen satış bedeli 2b Haberi

beklenen satış bedeli 2b


6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında 2B rayiç bedel tespitinde satış bedeli, rayiç bedelin yüzde yetmişi olarak belirlendiğinden, toplam satış bedeli 19 milyar TL’dir.


Ancak;


-Peşin satışlarda ilave yüzde 20 indirim yapılması,

-Bedelsiz iade edilecek taşınmazların bulunması, 

-Bazı taşınmazların kullanıcısının bulunmaması nedeniyle satışa konu edilmeyecek olması, 

-Proje alanında kalması nedeniyle ilgili idareye emlak vergi değerinden devredilecek taşınmazların bulunması,

gibi hususlar dikkate alındığında beklenen satış bedeli 9 milyar 800 bin TL’dir.  


Kanun gereği idarece belirlenen bedeli itiraz ve dava edemeyecekleri dikkate alınarak vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli hassasiyet gösteriliyor, kaygı duymalarını gerektirecek bir durum bulunmuyor.


Kontrol çalışmalarında, taşınmazların; mahallinde parsel bazında fiili tespitleri, imar durumları, alt yapı yatırımlarından yararlanıp...