27 / 04 / 2024

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelik

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelik

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut kredisinin geri ödenmesi!

Toplu konut bölgesinde kredi kullanarak konut sahibi olanlar, konut kredisinin geri ödenmesini ne zaman ve nasıl yapacak? İşte konut kredisinin geri ödenmesi ile ilgili yasal hükümler bu haberde...

Konut kredisinin kullanımında özel durumlar!

Konut kredisinin açılması, kullanılması ve sonrasında meydana gelebilecek özel durumlarda bazı esaslara uyulması gerekiyor. İşte Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi Yönetmeliğindeki Konut kredisinin kullanımında özel durumlar..

Konut Kredisi Değerlendirme ve Uygunluk Belgesi!

Konut Kredisi başvurularının değerlendirilmesinde Bankalar tarafından uyulması gereken esaslar Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte Konut Kredisi Değerlendirme ve Uygunluk Belgesi...

Toplu konut bölgelerinde konut kredisi başvuruları!

Toplu konut bölgesinde konut yaptıracak olan kimseler, konut kredisinden faydalanabiliyor. Toplu konut bölgelerinde konut kredisi başvuruları ile ilgili hükümler, Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi Yönetmeliğinde...

Öncelikli teknik altyapı üretimi!

Toplu Konut Bölgelerinde, Öncelikli Teknik Altyapı tesisleri Kesin Fizibilite Raporunda gösterilen İş Programlarına ve uygulama projelerine uygun olarak Belediyelerce öncelikli olarak yapılıyor. İşte öncelikli teknik altyapı üretimi hususları...

Altyapı kredisi nedir?

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelik kapsamında esasları belirtilen altyapı kredisi nedir? İşte altyapı kredisi ile ilgili yasal hükümler...

Belediyelerce konut satışı!

Belediyelerce konut satışı hususu, Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte ele alınıyor. İşte belediyelerce konut satışı ile ilgili yasal hükümler...

Belediyelerce arsa satışı!

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelik hükümlerine göre belediyelerce arsa satışı, Toplu Konut Yatırım Uygunluk Belgesi alınmış bölgelerde mümkün oluyor...

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut Kredilendirilmesine Dair Yönetmelik!

Resmi Gazete Tarihi 14 Kasım 1992 ve Resmi Gazete Sayısı ise 21405 olan Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelik hükümleri haberimizde...

1957'de Vatan Caddesi'nden Aksaray'a kadar tüm arsalar belediye tarafından 60 milyon liraya satılmış!

1957 yılında belediye içinde bulunduğu borçlardan kurtulabilmek için Vatan Caddesi'nden Aksaray'a kadar uzanan tüm arsaları 60 milyon TL'ye satmış.

Türk vatandaşlığı için yapılan düzenleme suistimallerin önüne geçecek!

Yabancıların taşınmaz alımlarıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya göre arsalar üzerinde kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunması şartı getirildi. Yeni düzenlemeyi EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı değerlendirdi...

Belediye o ildeki 2 adet arsayı satıyor! İhalesi 28 Kasım'da! 

Gümüşhane Kelkit Belediye Başkanlığı, Gümüşhane ili, Kelkit ilçesi, Büyükcami (İnönü) Mahallesinde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Peki Gümüşhane Kelkit'te yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

O belediye KDV’den muaf 5 arsa satacak! Arsa almak isteyenlere müjde!

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, KDV’den muaf 5 adet arsa satacağını açıkladı. Satış fiyatları tek tek belirlenen arsalar, 22 Kasım’da ihaleyle satılacak.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'nun arsalarına imar piyangosu vurdu! 

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait olan yaklaşık 16 dönümlük arsalara imar piyangosu vurdu. Söz konusu arsalara 2007 yılında 74 daire inşa edilebilecekken şimdi ise 130 konut inşa edilebilecek.

Belediye konut imarlı 5 arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, Afyonkarahisar Ertuğrulgazi ve Battalgazi mahallelerinde yer alan imarlı arsaları satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 22 Kasım tarihinde yapılacak.

Arsa almak isteyenler dikkat! O belediye 3 arsa satacak!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, 3 adet arsa satışı yapacağını açıkladı. Açık teklif usulüyle satılacak arsalar için 17 Kasım’da ihale düzenlenecek.

Isparta'da arsa sahibi olma fırsatı! Belediye 11 arsayı 7 Kasım'da satıyor! 

Isparta Belediye Başkanlığı, Isparta ili, Merkez ilçesi, Gülcü Mahallesinde yer alan 11 adet arsayı satıyor. Peki Isparta'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Yatırımcılar dikkat! Belediye bu ilçede tam 11 arsa satacak! 

Isparta Belediye Başkanlığı, Isparta Çünür'de yer alan 11 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış fiyatları 1 milyon 500 bin TL'den başlıyor.

O belediye 4 adet arsa satacak! İhale tarihi 7 Kasım!

Afyonkarahisar’a bağlı Bolvadin Belediye Başkanlığı tarafından 4 adet arsa satışa çıktı. 7 Kasım’da satılacak arsalar için kapalı teklif usulü ihale gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir 5 taksitle imarlı arsalar satacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ve Onikişubat'ta yer alan arsaları satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış ihaleleri 31 Ekim tarihinde yapılacak.

Belediye 8 taksitle dört arsa satacak! Konut, ticaret ve akaryakıt istasyonu imarlı arsaları kaçırmayın!

Kayseri İli Kocasinan Belediye Başkanlığı, Kayseri Kocasinan'da yer alan konut, ticaret ve akaryakıt istasyonu imarlı arsaları satışa çıkardı.

Büyükşehir belediyesi 24 taksitle KDV'den muaf arsa satacak! İmarlı arsaları kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Meram'da yer alan imarlı 2 arsayı satışa çıkardı. Arsalar için 24 taksit yapılıyor.

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelik Haberi

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelik

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


YÖNETMELİK

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından:

BELEDİYE ARSALARI ÜZERİNDE TOPLU KONUT VE KENTSEL ÇEVRE

ÜRETİMİ VE KREDİLENDİRİLMESİNE DAİR YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 14/11/1992 tarihli ve 21405 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“e) Nüfus kayıt örneği,”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Toplu Konut İdaresi Başkanı...