26 / 04 / 2024

bergama kleopatra tesisleri

bergama kleopatra tesisleri

Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik dönemden kalma antik Roma hamamının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlatıldı.

İzmir'deki tarihi Kleopatra Hamamı gün yüzüne çıkıyor!

Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik dönemden kalma antik Roma hamamının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlatıldı.

İzmir Kleopatra Hamamı günyüzüne çıkarılıyor!

İzmir'in Bergama Belediyesi, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik Dönem'den kalma antik Roma hamamını gün ışığına çıkarıyor.

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri bugün açılıyor!

Futbolda milli takımlara ev sahipliği yapacak olan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, bugün saat 15.00’te Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı muhteşem bir törenle hizmete girecek...

Bergama'da tarihi kalıntılarına zarar veren trafik kent dışına çıkarılacak!

Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, " Bergama'nın 2 bin yıllık tarihi kalıntılarına zarar veren trafiğin acilen kent dışına çıkarılması gerekir " diyerek ilgililerden destek istedi.

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri 4 Temmuz'da açılıyor!

26 yıl önce Türk futboluna kazandırılan Riva arazisinin üzerinde yükselen Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, cuma günü Başbakan Erdoğan tarafından açılacak. Saat 15.00’teki törende futbol ailesinin birçok ferdi yer alacak...

Bergama Dünya Miras Listesi'ne girdi!

Bergama'da UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne girmenin sevinci yaşanıyor. Başkan Mehmet Gönenç, 3 yıldır verdikleri mücadelenin sonucunu almanın zaferini ilçe halkıyla birlikte şenlikle kutladı. Bakan Çelik de, sıranın Efes'e geldiğini söyledi

Cumalıkızık ve Bergama, Dünya Miras Listesi'nde!

Bursa Cumalıkızık ve Bergama, Doha 'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 38. Dünya Miras Komitesi toplantısında Dünya Miras Listesine kabul edildi.

Bursa Cumalıkızık ve Bergama Dünya Mirası Listesi'ne eklendi!

Bursa Cumalıkızık ve Bergama'yı Dünya Mirası Listesi'ne ekledi. Katar Ulusal Kongre Merkezi'ndeki, UNESCO Dünya Miras ve 38. Dünya Miras Komitesi toplantısında Bursa Cumalıkızık ve Bergama'nın dosyaları oy birliğiyle Dünya Mirası Listesi'ne kaydedildi...

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den Bergama, Bursa ve Cumalıkızık aday!

Bergama Belediyesi adına UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi'nde görev yapan Mimar Fatih Kurunaz ve Arkeolog Bülent Türkmen'in izlediği Dünya Miras Komite Toplantısı'na Bakanlık yetkilileri de katıldı.

Turizm Bakanlığı, Favori Kemer Tesisleri'nin tahsisini iptal etti!

Favori Dinlenme Yerleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kemer Çamyuva'da bulunan Favori Kemer Tesisleri'nin tahsisini iptal etti.

Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den Bergama ve Bursa ve Cumalıkızık aday!

Dünya Miras Listesi' ne eklenecek olan 1000'inci unsurun belirleneceği Dünya Miras Komitesi'nin Doha'da yapılan 38'inci toplantısında, Türkiye'den de "Bursa ve Cumalıkızık" ile "Bergama" dosyaları görüşülecek.

Urla Yassıcaada tesisleri hizmete açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok uygun fiyatlarla günübirlik tatil hizmeti verdiği Urla’daki Yassıcaada tesisleri sezonu açtı. Popülaritesi her yıl biraz daha artan Yassıcaada, sezonun daha ilk hafta sonunda büyük ilgi gördü.

Hüseyin Vatansever: Bergama OSB enerjide üretim merkezi olacak!

Bergama Organize Sanayi Bölgesi olarak Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Üretim Merkezi olma misyonunu benimsediklerini dile getiren Hüseyin Vatansever, bu alanda yatırım düşünen firmaları beklediklerini dile getirdi.

bergama kleopatra tesisleri Haberi

bergama kleopatra tesisleri


İzmir 2 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kararı doğrultusunda Bergama Müze Müdürlüğü denetiminde, Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik dönemden kalma antik Roma hamamının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlatıldı. Ege Üniversitesi Eser Koruma Programı Koordinatörü Dr. Sema Yavuz'un kurduğu 15 kişilik ekiple temizlik ve araştırma çalışmalarına başlanan hamamda, Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi'nden 3 arkeolog, 1 restore müdürü, 5 öğrenci ve 6 işçi çalışıyor. 


11 MEZAR BULUNDU


Hamam tarihinin Helenistik Dönem'e kadar gittiğini belirten Dr. Sema Yavuz, Roma Dönemi'nden sonra Bizans dönemine ait yerleşim alanlarına rastlanıldığını ve Roma dönemindeki alttan ısıtma sistemin burada da kullanılmış olduğunu söyledi. Çalışmaların 2 ay süreceğini ifade eden Dr. Sema Yavuz; "Duvarlar ve sıva arasında 10-12 santim boşluk...