25 / 04 / 2024

berlin Mevlana Camisinde yangın

berlin Mevlana Camisinde yangın

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, "Kiliseye, ibadethaneye, camiye, tapınağa veya sinagoga yapılan saldırı, toplumun merkezine yapılmış bir saldırıdır" dedi...

Gölbaşı Mevlana Kapı Kent Girişi kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı İlçesi, Karaoğlan Mahallesi Konya Yolu Mevlana Kapı Kent Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına ilişkin imar planı değişikliği askıda...

Yıldırım Mevlana Ulus Dönüşüm Projesi 2018'de teslim edilecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konya Mevlana Müzesi'ndeki bina inşaatı durduruldu!

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mevlana Müzesi'ndeki ek bina inşaatına ilişkin proje hakkında açıklama yaptı. Kurul, projenin sonlandırılmasına karar verdi.

Bursa Mevlana-Ulus'ta büyük dönüşüm!

Bursa Yıldırım Belediye Başkam Edebali, Mevlana ve Ulus Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını paylaştı. Edebali, “Çok daha sağlıklı, nitelikli, güvenli ve standartları yüksek bir yaşam sunmak için inşaatımıza başladık” dedi.

ERA Gayrimenkul Türkiye, Berlin yolcusu!

ABD merkezli ERA Real Estate’in, 1.100’den fazla ERA ofisinin broker’larını buluşturacağı ‘Avrupa Liderlik Konferansı’ bu yıl Berlin’de düzenlenecek. 16-18 Haziran tarihlerindeki organizasyonda Era Gayrimenkul Türkiye’de tüm üst yönetimiyle katılımcı olarak yer alacak.

Yıldırım Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali projeyle ilgili

Pamir & Soyuer Berlin'de 208 bin Euro’dan konut satıyor!

Pamir & Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık Berlin'in önde gelen danışmanlık firmalarından ZIEGERT işbirliği ile konut projeleri satıyor. Minimum fiyatlar 208 bin Euro’dan başlıyor. İşte o projeler...

Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm'de teslimler 2018'de!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm alanını inceledi. Edebali, dönüşüm projesiyle ilgili bilgiler verdi.

Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm projesi 2018'de tamam!

Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilk etap kapsamında yapılacak 850 konutun 2018’de hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Mevlana Tüneli'nin inşaat çalışmaları incelendi!

Sivas Valisi Davut Gül ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Mevlana Tüneli'nin inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Ankara Konya Yolu Mevlana Kapı Kent Girişi imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı ilçesi Karaoğlan Mahallesi Konya Yolu Mevlana Kapı Kent Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Mevlana Camii açıldı!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan Cumhuriyet Mahallesi Mevlana Camii, geniş bir katılımla açıldı. Açılış törenine, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Metiner ve Abdullah Başçı da katıldı.

Gaziosmanpaşa Mevlana'da kentsel dönüşümde yaşanan ilginç olaylar!

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşümde yaşanan ilginç olaylar yaşanıyor. Gaziosmanpaşa, Mevlana ile ilgili olarak verilmiş olan "Riskli Alan" kararı ve "Acele Kamulaştırmaya" ilişkin Bakanlar Kurulu kararlarının iptali istemiyle Danıştay'da davalar açıldı...

berlin Mevlana Camisinde yangın Haberi

berlin Mevlana Camisinde yangın

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, "Kiliseye, ibadethaneye, camiye, tapınağa veya sinagoga yapılan saldırı, toplumun merkezine yapılmış bir saldırıdır" dedi.


Gabriel, başkent Berlin'de Türkler'in yoğun yaşadığı Kreuzberg semtinde 11 Ağustos'ta yangın çıkan Mevlana Camisi’ni ziyaret etti.


Berlin İslam Federasyonu Başkanı Fazlı Altın ve cami yetkililerinden bilgi alan Gabriel, daha sonra yangının çıktığı bölümde incelemelerde bulundu.


Gabriel, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın diğer ülkelerinde olan ihtilafların Almanya’ya taşınmasını istemediklerini belirterek,  Almanya’da barış içinde birlikte yaşamak için sinyal verilmesi ve kültürler arası mücadelenin olmaması gerektiğini ifade etti.


Kendisiyle birlikte Yahudi cemaati temsilcilerinin de camiye ziyarette bulunduğuna işaret eden Gabriel, "Bir kaç hafta önce Müslümanlar Merkez Konseyi (ZDM) nasıl Yahudi düşmanı sözlere karşı çıkmışsa, aynı şekilde...