19 / 04 / 2024

Beşiktaş bina kat yükseklik sınırı

Beşiktaş bina kat yükseklik sınırı

İstanbul'un en gözde caddelerinden biri olan Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki binalara kat sınırlaması belediye meclisinden döndü. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Beşiktaş’taki eski askeri araziye kat artışı: 5'ten 8'e yükseldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen, ‘bina yükseklikleri zemin + 5 katı geçmesin’ talimatına rağmen İstanbul’un boyu uzuyor. Beşiktaş’taki eski askeri alanda kat artışı yapıldı. Kat sayısı 5'ten 8'e yükseltildi.

Emlak Konut GYO'nun Beşiktaş’taki arsasına 500 milyon liralık proje!

İstanbul Beşiktaş’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün riskli binasının bulunduğu arsa için ihale düzenlendi. 26 inşaat firmasının katıldığı ihalede kazanan Gökyol Taahhüt oldu. Firma 490 milyon liralık proje yaparak, arsa sahibi Emlak Konut GYO 245 milyon lira ödeyecek.

Beşiktaş'ın alışveriş merkezi açıldı!

Süleyman Seba Kompleksi Beşiktaş Fulya Alışveriş Merkezi’nin açılışı,Beşiktaş Kulübü başkanı Fikret Orman'ın katılımıyla gerçekleşti…

Beşiktaş Kulübü Gerede Kamp ve Dinlenme Tesisleri açıldı!

Beşiktaş Kulübü Gerede Kamp ve Dinlenme Tesisleri açıldı. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı.

Beşiktaş'ta metruk binada çökme riskiyle karşı karşıya! 

Beşiktaş'ta bulunan metruk haldeki binanın çökme tehlikesi var.Metruk bina çevresinde güvenlik önlemleri alındı. 

TOKİ RTÜK Beşiktaş binası ihalesi bugün!

TOKİ, radyo ve televizyon yayınlarını düzenleme ve denetlemekten sorumlu RTÜK için Beşiktaş'ta yeni bina hayata geçirecek. RTÜK İstanbul temsilciliğinin faaliyet göstereceği yeni binanın ihalesi bugün yapılacak. 

Beşiktaş Cemevi binası Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi!

Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği arasında Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi için protokol imzalandı. Bina, 10 yıl süreyle Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi.

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki binalar için yükseklik serbest!

İstanbul'un en gözde caddelerinden biri olan Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki binalara kat sınırlaması belediye meclisinden döndü. 

Beşiktaş Müzesi açıldı!

Beşiktaş Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'nın da katılımıyla Vodafone Arena'da açıldı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Burası sadece futbol müzesi değil, bir spor tarihi müzesi" dedi.

Beşiktaş'ın yeni müzesi yarın açılıyor!

Beşiktaş'ın Vodafone Arena'da yer alan yeni müzesinin açılışı yarın saat 11:00'da gerçekleşecek. Açılışa Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılması bekleniyor.

Beşiktaş Müzesi cuma günü açılıyor!

Vodafone Arena'da yer alan Beşiktaş Müzesi'nin açılışı 10 Şubat Cuma günü yapılacak. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da katılması bekleniyor.

Beşiktaş Sağlıklı Yaşam Merkezi açıldı!

Sağlıklı Yaşam Merkezi, Cihannuma Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle açıldı. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Beşiktaş bina kat yükseklik sınırı Haberi

Beşiktaş bina kat yükseklik sınırı

İstanbul'un en gözde caddelerinden biri olan Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki binalara kat sınırlaması belediye meclisinden geri döndü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü'nce prestij caddesi olarak planlanan Barbaros Bulvarı'nda serbest bırakılan yüksekliklerin 6 ve 8 katla sınırlandırılması talebi reddedildi.

Sabah Gazetesi'nden Zeynel Yaman'ın haberine göre ünlü müteahhit firmalarının kat karşılığı sözleşmesi imzaladığı bulvar, köprülere ulaşım ve boğaz manzarasına hakim olması sebebi ile astronomik rakamlarla fiyatlandırılması planlanıyor. 

1950'li yıllarda açılan Barbaros Bulvarı'nda eski binalar dönüşüm için bekliyor. Barbaros Prestij Alanında arsa büyüklüğüne göre 2.5 emsal imar izni verilirken yükseklik serbest bırakıldı. 

Nisan ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın oluruyla Boğaz siluetine aykırı yapılaşmaların oluşmasını engellemek amacı ile yeniden plan çalışması gerçekleştirildi. Binaların, dikey değil yatay yapılaşmasını sağlayabilmek amacıyla, zemin altı katların otopark ve bodrum...