28 / 03 / 2024

betonarme döşeme

betonarme döşeme

İnşaat terimlerinden olan betonarme ne demektir? Betonarme yapı özellikleri nelerdir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kılıçoğulları Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Ve Halı Kaplama İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçoğulları Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Ve Halı Kaplama İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Ali Kılıç tarafından kuruldu.

Şanlıurfa Döşeme Camisi ibadete açıldı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan Tarihi Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı.  8 asırlık cami uzun süren çalışmalarının ardından ibadete açıldı...

Şanlıurfa Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan caminin bir kısmı, İtalya’dan, Yunanistan’dan ve Arnavutluk’tan gelen ekipler tarafından restore edildi. Döşeme Camisi ramazan ayında ibadete açılacak...

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Seyhan Döşeme Mahallesi’nde dönüşüm başlıyor!

Adana’daki selin ardından kentsel dönüşümün önemi bir kez daha gündeme geldi. Adana Seyhan Belediyesi, Döşeme Mahallesi için kentsel dönüşüm projesi planladığını yazılı olarak açıkladı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işlerini hükümlüler yapacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işleri hükümlüler tarafından yapılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, bu iş birliğinin, hükümlülerin gelişimine de katkı sağlayacağını aktardı.

Adana Döşeme'deki tarihi ev göçüyor!

Adana Döşeme Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halil Tunçsoy, “Tarihi mahallemizin mozaikleri tek tek yok oluyor” dedi.

Adana’nın Döşeme Mahallesi 5 yıldır dönüşmeyi bekliyor!

Adana’nın 5 yıl önce kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Döşeme Mahallesi’nde tek bir çivi bile çakılamadı.

Şanlıurfa Döşeme Cami restorasyonu tam gaz! 

Şanlıurfa’da Döşeme Camisi’nde 2015’ten bu yana süren restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe restorasyonu bitti. Caminin çevre düzenlemesi de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 

Kocaeli Sekapark-Plajyolu Tramvay hattında raylar döşendi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark-Plajyolu Tramvay hattında ray döşeme çalışmalarını tamamladı.

Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı’nda raylar döşeniyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı’nda ray döşeme çalışmalarına geçti.

Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gidiş-geliş 26 kilometre uzunluğa sahip olan Konak Tramvay hattında ray döşeme çalışmalarını tamamladı. 

Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

Çalışmalarını son sürat sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı için Tarihi Havagazı Fabrikası ile Vahap Özaltay Meydanı arasında ray döşeme çalışmalarına başlayacak

betonarme döşeme Haberi

betonarme döşeme

Betonarme ne demektir?

Betonarme, eğilme ve çekme kuvvetlerine dayanması için içine uygun şekilde çelik donatı yerleştirilmiş betonu ifade ediyor. Betonarme ile birbirine iyice bağlanan bu iki malzemenin dış kuvvetlere karşı ortak çalışmaları sağlanmış oluyor.


Betonarme için, betonun yüksek basınç dayanımı ile çeliğin yüksek çekme dayanımından yararlanılıyor. Beton basınca karşı büyük bir dayanım gösterir, buna karşılık çekme gerilmelerini karşılayamaz. İçine yerleştirilen çelik kurumsal olarak bütün çekme gerilmelerini karşılayacağından betonda meydana gelebilecek kılcal çatlaklar önem taşımıyor.


Kısaca; betonarmede beton çeliğin, çelik ise betonun zayıflıklarını gidermektedir. 


Yangına ve korozyona karşı zayıf olan çelik, beton örtü ile korunmakta, çekme dayanımı ve sünekliği yetersiz olan beton ise çelikle donatıldığında, hem basınç ve çekme dayanımı hem de yangın dayanımı yüksek bir yapı malzemesi olma özelliğini taşıyor.



Işıl Seren...