29 / 03 / 2024

Seyhan Döşeme Mahallesi’nde dönüşüm başlıyor!

Seyhan Döşeme Mahallesi’nde dönüşüm başlıyor!

Adana’daki selin ardından kentsel dönüşümün önemi bir kez daha gündeme geldi. Adana Seyhan Belediyesi, Döşeme Mahallesi için kentsel dönüşüm projesi planladığını yazılı olarak açıkladı.



Adana’da yaşanan selin ardından kentsel dönüşüm projelerinin önemi bir kez daha gündeme geldi.  Adana  Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, vatandaşlara kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi vermek için bir toplantı düzenledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Seyhan Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 110 dönüm alanda 1070 hak sahibinin bulunduğu Döşeme Mahallesi'nde tescilli binaların korunarak, eski binaların yıkılıp sosyal donatıların da yer aldığı yeni konutların yapılmasını öngören kentsel dönüşüm projesinin planlandığı aktarıldı.

Başkan Akay, toplantıda, bir süre önce yaşanan sel felaketinin kentsel dönüşüm projelerinin önemini bir kez daha ortaya çıkardığını anlattı.

Seyhan Döşeme Mahallesi’nde dönüşüm başlıyor!

Yıpranmış yapıların sel, deprem gibi doğal afetlerde yıkılma riski taşıdığını, bu binaların kentsel dönüşüm projeleriyle mahalle kültürü yok olmadan yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Akay, şu açıklamalarda bulundu:

"Döşeme Mahallesi uzun süreden beri yenilenmeyi bekliyor. Can ve mal güvenliği için risk taşıyan binaları, güvenli binalarla yenilemek istiyoruz. Temel amacımız, mahalle kültürünü yok etmeden, halkı mağdur etmeden yeni bir kent oluşturmak. Mahallede, yeni Arkeoloji Müzesi'nin yapılmış olması ve tescilli binaların varlığı, mahalleyi özel bir bölge olmaya aday yapıyor. O nedenle bu değerleri koruyarak öyle bir şey yapmalıyız ki, hem şehre bir güzellik katsın, hem halk mağdur olmasın, hem de mahalle kültürü yok olmasın. Bu konuda halkın taleplerini de göz önünde tutarak çalışmaları sürdürüyoruz."

Toplantıda, belediye görevlileri, mahalle sakinlerine proje hakkında bilgi aktardı, vatandaşların sorularını cevapladı.

Adana Seyhan'da eski binanın yıkılma tehlikesine karşı önlem alındı!

Adana Güney Seyhan Devlet Hastanesi inşaatı başladı!


Geri Dön