18 / 04 / 2024

Beyoğlu Cihangir Camisi

Beyoğlu Cihangir Camisi

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nde silüet korkusu yaşanıyor. 

Cihangir Camisi yenilendi!

1559 yılında Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Mimar Sinan’a yaptırılan Cihangir Camisi yenilendi...

Mimar Sinan'ın Beyoğlu'da yaptığı cami yeniden açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Beyoğlu Cihangir Camisi'nde silüet korkusu!

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nde silüet korkusu yaşanıyor. 

Beyoğlu'ndaki Molla Çelebi Camisi açıldı!

Beyoğlu'nda bulunan Mimar Sinan'ın eseri Molla Çelebi Camisi, yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyonun ardından ibadete açıldı.

Beyoğlu'ndaki projeler dünyaya örnek olacak!

Beyoğlu Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Demircan, ''Narmanlı Han ve Cihangir'de yapılacak sosyal tesisle bölgeye yeni bir soluk gelmesini bekliyoruz'' dedi.

Beyoğlu Roma Bahçesi’ne sosyal tesis yapılacak!

İSTANBUL’un Beyoğlu ilçesindeki Cihangir Kılıçali Mahallesi’ndeki Roma Bahçesi’nin otoparkında yapımına başlanan ‘Cihangir İBB Sosyal Tesisleri’, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla planlara işlendi.

Cihangir Beyoğlu İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Cihangir Beyoğlu İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Kenan Karğın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 500 bin TL'lik sermaye ile 23 Mart'ta Beyoğlu, Pürtelaş Hasan Efendi Mahallesi'nde kuruldu.

Kazancı Yokuşu’ndaki hasar gören evler Beyoğlu Belediyesi tarafından tamir ediliyor!

Cihangir Kazancı Yokuşu’nda yaşanan patlamada hasar gören 185 ev ve işyeri Beyoğlu Belediyesi tarafından hızla tamir ediliyor. Geceyi evlerinde geçiremeyecek durumda olan vatandaşlar otellerde misafir edildi...

Beyoğlu'ndaki Hüseyin Ağa Camisi 14 Şubat'ta açılıyor!

İstanbul Beyoğlu'ndaki Hüseyin Ağa Camisi, 2 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından 14 Şubat'ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla açılacak. Tarihi cami İstiklal Caddesi'nin tek camisi olma özelliğini taşıyor...

RCS Turizm Organizasyon İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu Şubesi açıldı!

RCS Turizm Organizasyon İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu Şubesi, Şeyhmus Ceylan tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 10 Şubat'ta Beyoğlu, Cihangir, Akyol Sokak'ta kuruldu.

Beyoğlu'nun değeri İstanbul'un ekonomisine de yansıyor!

Yıllara meydan okuyan Beyoğlu iki bölümden oluşuyor, İstiklâl Caddesi merkezli sit alanı Tarlabaşı, Tophane ve Cihangir 'i kapsıyor. Bu alandaki yapı stokunun rehabilitasyonu süreci hızla ilerliyor.

Beyoğlu Nazım İmar Planı iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında hazırlanan Beyoğlu'nun 'koruma amaçlı' imar planları, Cihangir Güzelleştirme Derneği ve Galata Derneği'nin açtığı dava sonucu önceki gün mahkeme tarafından iptal edildi.

Yapı Kredi Kültür Sanat'ın Beyoğlu binası yenilenme sürecine giriyor!

1964'ten bu yana hiç aralıksız kültür sanata hizmet veren Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın Beyoğlu'ndaki binası yenilenme sürecine giriyor. Birçok sergi ve etkinliği ev sahipliği yapan bina 19 Ağustos'ta boşaltılacak...

Beyoğlu Cihangir Camisi Haberi

Beyoğlu Cihangir Camisi

İstanbul Beyoğlu'na bağlı Pürtelaş Mahallesi'nde mahkeme kararıyla daha önce ruhsatı iptal edilen inşaat, Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nin görüntüsünü etkileyeceği endişesiyle mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Mahalle sakinleri Cihangir Camisi'nin siluetinin bozulacağını söylüyor.


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bir mahalle sakini “Binanın 6 katlı ve cam bir bina olacağı söyleniyor. Biz Cihangir’i güzelleştirmeye çalışıyoruz derken, tamamen cam bir binanın buraya yapılması, caminin ve bütün Cihangir’in siluetini bozacak" dedi. Cihangir Camisi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Devam eden çalışmalar havadan görüntülendi. 

Örnek 16/9

Avukat Can Atalay, bölgede yaşayanlar adına hukuki sürecin takipçisi. Avukat Can Atalay, "İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin en önemli camilerinden birisini ve onun siluetini, kentten görünüşünü doğrudan etkileyecek bir inşaat hukuka aykırı olarak tekrar başladı. Muhtemelen...