25 / 04 / 2024

Bilim merkezleri nerede

Bilim merkezleri nerede

Başbakan Erdoğan, çocuk ve gençlere yönelik şu anda 7 büyükşehirde faaliyet gösteren bilim merkezlerinin 5 yılda 81 ilde yaygınlaşacağını açıkladı. Erdoğan bu yöndeki çalışmaları tüm imkanlarla desteklediklerini anlattı...

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Mehmet Özhaseki: Ankara'nın planlarını ben hazırladım!

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, "Ankara'nın planlarını ben hazırladım. Ankara nereye gelişecek, konutlar ve iş merkezleri nerede olacak, bağlantı nasıl sağlanacak, ilçelerde neler yapılacak diye tek tek çalışarak imza atmış tek kardeşiniz benim" dedi...

İmar barışı başvuru merkezleri Ankara!

Yapı Kayıt Belgesi için e-devler üzerinden başvuru yapılabildiği gibi, Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşlardan da müracaat edilebiliyor. Peki, Ankara'da nerede başvuru yapılabilir? İşte imar barışı başvuru merkezleri Ankara..

Cazibe Merkezleri Programı’na 400 hektarlık alan talebi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Cazibe Merkezleri Programı’na yoğun ilgi olduğunu söyledi. Bakan Özlü, “Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda 400 hektarlık alan talebi var. Bunu sağlayacak alanımız var” dedi.

Bilim Tower Evleri nerede?

Bilim Yatırım imzası taşıyan Bilim Tower projesi, 136 daire ve 6 dükkandan oluşuyor. Peki, Bilim Tower Evleri nerede?

Bilim Merkezleri projesine 88 başvuru geldi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi Projesi'ne 88 proje başvurusu yapıldığını söyledi.

Kayseri Bilim Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Daha önce Bursa, Konya ve Kocaeli'de bilim merkezleri açtıklarını anımsatan Işık, Kayseri Bilim Merkezi'nin de inşaatının tamamlandığını, en geç bu yılın sonuna doğru sergilerin hazır hale geleceğini kaydetti.

MEF Üniversitesi nerede?

MEF Üniversitesi, İstanbul Maslak'ta eğitime başlıyor. Arıkanlı Holding, İbrahim Arıkan Eğitim ve Bilim Araştırmaları Destekleme Vakfı tarafından kurulan MEF Üniversitesi'nin yönetmelikleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki MEF Üniversitesi nerede?

Kocaeli Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi Hollanda’da tanıtıldı!

Hollanda’nın Lahey şehrinde 20-24 Mayıs arasında gerçekleşen ECSİTE Annual Conferance 2014 uluslararası Müzeler ve Bilim Merkezleri konferansına Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi katıldı.

81 kente bilim merkezi kurulacak!

TÜBİTAK, Türkiye'nin 81 şehrinde kurulacak bilim merkezleri için 1 milyar liranın üzerinde destek sağlayacak. Bursa' daki bilim merkezi açıldı. Konya, Kayseri ve Kocaeli'de sözleşmeler imzalandı.

81 kente bilim merkezi kuruluyor!

TÜBİTAK, Türkiye’nin 81 şehrinde kurulacak bilim merkezleri için 1 milyar liranın üzerinde destek sağlayacak. Bursa bilim merkezi açıldı. Konya, Kayseri ve Kocaeli’de ise sözleşmeler imzalandı

Nimetullah Topu: Kayışdağı’na spor kompleksleri, bilim merkezleri yapacağız!

Nimetullah Topu AK Parti Ataşehir Gençlik Kolları tarafından organize edilen ‘Gençlik Buluşması’na katıldı. Topu, "İçerenköy’de, Esatpaşa’da, Kayışdağı’nda spor kompleksleri, olimpik havuzlar, bilim merkezleri yapacağız" dedi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi hizmete açıldı!

Büyükşehirlerden başlanarak tüm illerde Bilim Merkezleri inşa edilecek. Bursa’da inşa edilen Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı törenle hizmete açıldı...

Bilim merkezleri nerede Haberi

Bilim merkezleri nerede

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de, hem kamuda hem de özel sektörde inovasyona büyük önem verdiklerini, bu yöndeki çalışmaları tüm imkanlarla desteklediklerini anlattı.


Teknoparkları yaygınlaştırarak, üniversite-sanayi işbirliğini destekleyerek, Ar-Ge çalışmalarını, bilimsel faaliyetleri, genç girişimcileri teşvik ederek, bu çerçevede önemli mesafe kat edildiğini anlatan Erdoğan, "Geçtiğimiz 11 yılda, sadece TÜBİTAK aracılığıyla 8 bin projeye 2,5 milyar lira Ar-Ge desteği sağladık. Bu sayede kendi uydularımızı geliştirdik ve ürettik. Savunma sanayi alanında pek çok projeyi hayata geçirdik. Akıllı kimlik kartları, üstün özellikli x-ray sistemleri gibi pek çok projeyi de bu kapsamda destekledik ve sonuçlanmasını sağladık" dedi.


"Bilim merkezleri 5 yılda 81 ilde yaygınlaşacak"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocukları ve gençleri inovasyona yönlendirmek için 81 ilde bilim...