25 / 04 / 2024

Bina alımı

Bina alımı

Körfez’de inşaat işiyle uğraşan Özcanlar Mimarlık Mühendislik'in sahibi Özcan Kazgan, bina alırken mühendisin ve inşaat firmasının geçmişine mutlaka bakılması gerektiğini söyledi.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı.

Hazır bina alımında dikkat çeken detay!

İndirimli Kurumlar Vergisi uygulaması 2009'dan bu güne uygulanmakta olan bir vergi uygulaması olmasına rağmen birçok konuda tereddütleri giderilemedi. Hazır bina alımında da bu tereddütler sürüyor...

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

Murat Kurum: Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuru yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla 34 bin 72 binada 210 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231, 3924 bağımsız bölümden oluşuyor." şeklinde konuştu.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması için son başvuru 28 Şubat!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın altıncısı için son başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başlıyor! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın bu sene altıncısı düzenleniyor. Yarışma için başvurular başladı...

Dardanel'den fabrika arazilerin geri alımı açıklaması!

Dardanel Önentaş, Çanakkale ve Edirne Enez'deki fabrika bina ve arazilerinin geri alımı ve ilgili protokol kapsamında tüm borçlarımızın kapatılması müzakerelerine ilgili kurumlar ile başlanmasına karar verdi.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması'na 76 başvuru!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması'na 35 ilde 76 başvuru geldi.

Enerji Verimli Bina Tasarım Yarışması düzenleniyor!

Son zamanlarda enerji verimliliğini artıracak olan yeşil binalar üzerine çalışmalarına hız veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şimdi de “Enerji Verimli Bina Tasarım” yarışması düzenliyor. Yarışmayı kazanacak olan birinci takım ise ödül olarak yurt dışında eğitim görmeye hak kazanacak.

Kocaeli Büyükşehir otobüs garajı idari bina yapımı başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi otobüs garajında, bakım onarım atölyesi ve idari bina yapımı çalışmaları başladı. 649 metrekare iki katlı betonarme binada ulaşım kontrol ve çağrı merkezleri ile idari ofisler yer alacak.

Umpaş'ın arsa ve bina alım kararı iptal edildi!

Umpaş Holding. A.Ş. 29 Haziran 2015 tarihli ve 007 sayılı yönetim kurulu kararıyla gerçekleştirilen taşınmaz alım kararının iptali için açılan davaya mahkemeden iptal kararı verildi.

Özcan Kazgan: Bina alırken iyi araştırılmalı!

Körfez’de inşaat işiyle uğraşan Özcanlar Mimarlık Mühendislik'in sahibi Özcan Kazgan, bina alırken mühendisin ve inşaat firmasının geçmişine mutlaka bakılması gerektiğini söyledi.

Geleceğin mimarları Gölpazarı'nda bina onarımı yapıyor!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin 2013'ten bu yana yaz aylarında Gölpazarı ilçesinde yürüttüğü projeye katılan üniversite öğrencileri, bina onarımı ve inşaatı çalışmalarında mesleğin inceliklerini öğreniyor.

Bina alımı Haberi

Bina alımı

Körfez’de birçok alanda adından söz ettiren Kazgan ailesinin en küçükleri olan Özcan Kazgan, Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde açtığı Özcanlar Mimarlık Mühendislik adlı iş yeriyle sektöre hızlı ve iddialı girdi.


Özcan Kazgan, üniversitede inşaat bölümünü bitirdi, diplomasını alarak iş hayatına atıldı.

İş hayatında yeni olmasına rağmen kısa zamanda birçok inşaata imzasını atmayı başardı.

Ailesiyle birlikte yap-sat işine de atılan Özcan Kazgan, meslekteki zorlukların çok olduğunu ve maliyetlerin hızla artması nedeniyle de satılan binaların yatırımcılar için çok değerli olduğunu belirterek alıcılara tavsiyede bulundu:


“Bina yada daire alırken inşaatı yapan firmanın, imzaları olan mühendislerin geçmişine ve karnelerine mutlaka bakın.”


Özcan Kazgan kimdir, kendinizden bahseder misiniz?


1990 Kars doğumluyum. Sakarya Üniversitesi inşaat bölümü mezunu, bekarım. Özcanlar İnşaat firmasını kurduk. 3 yıllık firma olmamıza rağmen yap-sat işi yapan abim...