16 / 04 / 2024

Özcan Kazgan: Bina alırken iyi araştırılmalı!

Özcan Kazgan: Bina alırken iyi araştırılmalı!

Körfez’de inşaat işiyle uğraşan Özcanlar Mimarlık Mühendislik'in sahibi Özcan Kazgan, bina alırken mühendisin ve inşaat firmasının geçmişine mutlaka bakılması gerektiğini söyledi.



Körfez’de birçok alanda adından söz ettiren Kazgan ailesinin en küçükleri olan Özcan Kazgan, Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde açtığı Özcanlar Mimarlık Mühendislik adlı iş yeriyle sektöre hızlı ve iddialı girdi.


Özcan Kazgan, üniversitede inşaat bölümünü bitirdi, diplomasını alarak iş hayatına atıldı.

İş hayatında yeni olmasına rağmen kısa zamanda birçok inşaata imzasını atmayı başardı.

Ailesiyle birlikte yap-sat işine de atılan Özcan Kazgan, meslekteki zorlukların çok olduğunu ve maliyetlerin hızla artması nedeniyle de satılan binaların yatırımcılar için çok değerli olduğunu belirterek alıcılara tavsiyede bulundu:


“Bina yada daire alırken inşaatı yapan firmanın, imzaları olan mühendislerin geçmişine ve karnelerine mutlaka bakın.”

 


Özcan Kazgan kimdir, kendinizden bahseder misiniz?


1990 Kars doğumluyum. Sakarya Üniversitesi inşaat bölümü mezunu, bekarım. Özcanlar İnşaat firmasını kurduk. 3 yıllık firma olmamıza rağmen yap-sat işi yapan abim Eren Kazgan ile çalışarak okulda öğrendiklerimi başarıyla uyguluyorum. Kısa zamanda Kocaeli genelinde 100 projeye imza atmayı başardım.

 


Bina almak isteyen vatandaş neye dikkat etmeli?


Alınan binada firmanın geçmişi ve referansları çok önemlidir. Binanın dış görünüşünden önce, kullanılan malzemelerin kalitesi, çalışan usta ve işçilerin ehli olmaları da oldukça önemlidir. Alıcı, binanın görünümünden önce bunlara önem vermeli ve kısa da olsa bir araştırma yapmalıdır. Binayı teslim eden firma, ileriki kullanım aşamalarında ortaya çıkabilecek aksaklıklarda da müşterinin yanında olmalı ve bir nevi garanti verebilmelidir. Bizim en önemli özelliğimiz, müşterilerle aile gibi oluruz, ortaya çıkan her türlü olumsuzluk ve aksaklıklarda, bizden kaynaklanmasa dahi sorunu giderme aşamasında vatandaşın yanında oluruz. İkinci önemli nokta, bina alınırken yatırım amacı düşünülerek alınmalıdır. İnşaatın konumu, kalitesi, projenin kalitesi gelecekte binaya değer katan unsurlardır. İlk aşamada yatırım düşünülmese bile, bu özelliklere dikkat edilmelidir. Tekrar söylüyorum, projenin altındaki imzalar önemlidir. Projeyi hazırlayan, onaylayan, denetleyen ve uygulayan sorumluların karnesi, geçmişi önemlidir. Bunlar, alınan binanın değerinin korunmasında, yatırımın kazandırmasında önemli rol oynar.

 


KALİTEYE GÖRE...


Proje hazırlanması ne kadar önemli?


Proje aşaması, yapılacak olan yapının değerinin ölçülmesinde en önemli etkenlerin başında gelir. Günümüz şartlarında yapıların yaklaşık ömürleri inşaat firmalarının kullandıkları malzemelerin kalitesine göre 50 -100 yıl arasında değiştiği düşünülecek olursa ne kadar uzun vadeli bir yatırım olduğu ortaya çıkıyor. Bu yüzden yapının kalitesi artırmak için hazırlanan projedeki incelikler mimari dokunuşlar ve ergonomik mühendislik çözümleriyle insanların hizmetine sunulmalıdır. Bu sayede proje için hazırlanan her ayrıntı kalite çıtasını biraz daha artıracaktır.

 


SONUÇLARI GÖRECEĞİZ

İnşaat sektörünün sorunları var mı?


Sektör sıkıntılı bir dönem yaşadı ve şu anda yavaş yavaş canlanmaya başladı. İstikrar bekleyen vatandaş, bu yönde çaba görünce de yatırım yapmaya başladı. Bunun olumlu yansımaları hem inşaat sektörüne, hem de bağlı tüm hizmet alanlarına yansımaya başlayacaktır. Biraz zaman alacaktır ama önümüzdeki aylarda olumlu sonuçları hepimiz göreceğiz.

 

Binalar depreme dayanıklı mı?


Kocaeli 1. derecede deprem bölgesinde. Hazırlanan yönetmelikler bu konuda çok katlı, depreme dayanıklı binalar yapılmasını öngörüyor. İnşaatçılar ve proje hizmeti sunanlar olarak bu talimatlara uyuyoruz. Vatandaş da bina alırken, bu talimatlara uyulup uyulmadığına dikkat etmeli, bunun için de karnesi iyi olan firmaları seçmelidir. Özcanlar Mühendislik ve Mimarlık olarak önceliğimiz vatandaşın can güvenliği ve yaptığı yatırımın hakkını almasıdır. Para bizim için en son maddedir ve önce insan gelir. Bu konuda mühendisler olarak üzerimize düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getiriyoruz.

 


DESTEĞİ HER ZAMAN VERİYORUZ

Nasıl bir hizmet örneği veriyorsunuz?


Körfez Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi Şeyda Caddesi Numara 1’de vatandaşların hizmetindeyiz. Körfez Devlet Hastanesi yanındaki iş yerimizde güvenli bir inşaat, ilerisi için yatırımı düşünen vatandaşlar gelsinler, alıcı olmaları önemli değil, fikir de alabilirler. İnşaatlarımızın projelerini kendimiz hazırlıyoruz, kalifiye elemanlarla çalışıp, aile şirketi olarak binalarımızı yapıyoruz. Her daire veya dükkan verdiğimiz müşteriyi de kendi ailemize katıyoruz ve daha önce de dediğim gibi, sattıktan sonra ilişkilerimiz bitmiyor, sürekli olarak da destek veriyoruz. Bunu yaptığını söyleyen birçok firma bulabilirsiniz ama yapan çok azdır ve biz bu azların içindeyiz.



Bizim Kocaeli


Geri Dön