26 / 04 / 2024

bina iskan sorgulama

bina iskan sorgulama

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

İnşaat iskan ruhsatı sorgulama!

İnşaat iskan ruhsatı, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir yapının iskanlı olup olmadığı nasıl sorgulanır? İnşaat iskan ruhsatı sorgulama işlemi nereden yapılır?

İskan oturma izni nasıl alınır?

İskan belgesi, bir binada oturumun başlaması için izin verildiğini gösteren belgedir. Peki söz konusu iskan oturma izni nasıl alınır? Detayları haberimizde...

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

İskan sorgulama nedir? Nasıl yapılır?

Yapı ve gayrimenkul sektöründe en çok karşılaşılan terimlerden biri de iskandır. İskan, yapının oturum iznini belgeleyen bir evraktır. Bu nedenle yapı sahiplerinin alması önemlidir. Eğer iskan belgeniz varsa sorgulamanız gerekir. Peki iskan sorgulama nedir ve nasıl yapılır?

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

Bina Kimlik Sistemi sorgulama 2021!

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir araya toplayacak Bina Kimlik Sistemi devreye alınıyor. Peki Bina Kimlik Sistemi sorgulama nasıl yapılır? İşte Bina Kimlik Sistemi sorgulama 2021...

Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama 2021!

Bir arsa üzerinde hayata geçirilecek yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması halinde mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır? İşte Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama...

Bina iskan harcı 2017!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra binanın kullanılabilmesi için iskan izninin alınmış olması gerekiyor. İşte bina iskan harcı 2017..

Konut alırken önce iskan belgesi sorulmalı!

Osman Yıldırım; konut satın alırken projenin tasarım ve mimari özelliklerinden önce inşaat halinde ise kat irtifak tapularının olup olmadığını bina bitmiş ise iskan belgesinin alınıp kat mülkiyetli tapularının çıkarılıp çıkarılmadığı sorgulanmalıdır.

2017'ye kadar Enerji Kimlik Belgesi almamış bina kalmayacak!

7 yıl önce başlayan "Enerji Kimlik Belgesi" iskan müdesi kadar gerekli. Kafa kağıdı olarak da bilinen bu belgeyi 2017 yılına kadar almayan bina kalmayacak.

Bina iskan harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışması tamamlanan yapının kullanılabilmesi için iskan gerekli oluyor. İskan olmadan, taşınmaz inşaatı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor. Peki, bina iskan harcı 2016 ne kadar?

Yapı kullanma izin belgesi iskan mıdır?

Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra yapının resmi olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izni alınıyor. Peki, yapı kullanma izin belgesi iskan mıdır? Bu izin nasıl alınır?

İskan başvurusu nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra hemen oturuma başlanılamıyor. Yapının yasal olarak bittiğini göstermek için belediyeden iskan izninin alınması gerekiyor. Peki, iskan başvurusu nasıl yapılır?

bina iskan sorgulama Haberi

bina iskan sorgulama

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. İskan ruhsatı, yapının mimari projesine uygun bir şekilde inşa edilmesi durumunda veriliyor.

İnşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvuru yaparak alınabiliyor. 

Başvuruların ardından belediyenin Yapı Kullanma İzni teknik elemanları binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılarak yapılmadığını yerinde inceliyor. İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 şu şekilde hazırlanıyor:

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021:

………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE

…………………………/İSTANBUL

………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İstenen belgeler yazımız ekinde olup, gereğinin yapılmasını arz ederim.

Mal Sahibi

İsim-Tarih-İmza                  

Mesul Mimar veya Mühendis 

Adı ve...