20 / 04 / 2024

Bina vergisi taksit dönemi

Bina vergisi taksit dönemi

Gayrimenkul sahipleri, her sene devlete bina vergisi ödemek ile yükümlü oluyor. Söz konusu bina vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İşte bina vergisi dönemleri 2013...

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.

MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin uzatılıp uzatılmadığı gündemde sorgulanmaya başladı. Peki, MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı? İşte detaylar...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

Emlak vergisi taksit yapan bankalar 2019!

Her sene ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinde son günlere girildi. Peki, emlak vergisi taksit yapan bankalar hangileridir?

Bina vergisi nedir? Bina vergisi nereye ödenir?

Kara ya da su üzerinde bulunan kalıcı yapılardan dolayı belediyelere bina vergisi ödeniyor. Peki Bina vergisi nereye ödenir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

Emlak vergisi taksit yapan bankalar!

Emlak vergisi, her sene ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye 2 taksitte ödeniyor. Peki, emlak vergisi taksit yapan bankalar nelerdir?

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve arsalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Emlak Vergisine tabi tutuluyor. Vergi senede iki eşit taksitte ödeniyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2015 ne zaman?

Emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Emlak vergisi taksit ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir? İşte yanıtı..

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

Bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene, yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödenebiliyor. İşte bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015..

Bina emlak vergisi nasıl ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, bina vergisi nasıl ödenir? 2015 yılı için bina vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi bina grupları!

Çevre temizlik vergisi işyeri ve meskenler için ödeniyor. İşyerlerinin vergi bedeli, taşınmazın hangi bina grubu ve derecesinde olduğuna göre hesaplanıyor. Peki, çevre temizlik vergisi bina grupları nelerdir?

Bina vergisi taksit dönemi Haberi

Bina vergisi taksit dönemi

Bina vergisi dönemleri!

Bilindiği üzere Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkuller vergiye tabi tutuluyor. Gayrimenkul sahipleri her sene devlete belli dönemlerde ve belli bir oranda bina vergisi ödüyor.


Kimi gayrimenkul sahipleri bu vergiden muaf tutuluyor. Ancak vergi muafiyeti için bazı şartlar aranıyor. Aranan ilk şart ise 200 metrekareyi geçmeyen tek bir meskene sahip olmak. Bu şekilde bir meskene sahip olan gayrimenkul sahiplerinden;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler, vergiden muaf tutuluyor.


Yukarıdaki özelliklere sahip olmayan gayrimenkul sahipleri, vergi mükellefi oluyor. Ancak, bir tek meskene sahip olan gayrimenkul sahipleri için de "tek mesken indirimi" bulunuyor.


Bina vergisi dönemleri 2013

Bina vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs ayı...