16 / 04 / 2024

Bina vergisi dönemleri!

Bina vergisi dönemleri!

Gayrimenkul sahipleri, her sene devlete bina vergisi ödemek ile yükümlü oluyor. Söz konusu bina vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İşte bina vergisi dönemleri 2013...



Bina vergisi dönemleri!

Bilindiği üzere Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkuller vergiye tabi tutuluyor. Gayrimenkul sahipleri her sene devlete belli dönemlerde ve belli bir oranda bina vergisi ödüyor.


Kimi gayrimenkul sahipleri bu vergiden muaf tutuluyor. Ancak vergi muafiyeti için bazı şartlar aranıyor. Aranan ilk şart ise 200 metrekareyi geçmeyen tek bir meskene sahip olmak. Bu şekilde bir meskene sahip olan gayrimenkul sahiplerinden;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler, vergiden muaf tutuluyor.


Yukarıdaki özelliklere sahip olmayan gayrimenkul sahipleri, vergi mükellefi oluyor. Ancak, bir tek meskene sahip olan gayrimenkul sahipleri için de "tek mesken indirimi" bulunuyor.


Bina vergisi dönemleri 2013

Bina vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs ayı içerisinde ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Buna göre 2013 yılı bina vergisi ödemeleri bu ay sonunda sona erecek.


Vergi ödemeleri gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Gayrimenkulün farklı bir kentte olması durumunda vergi ödemesi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.




Bina vergisi hesaplama!
Bina vergisi kanunu!



Geri Dön